LEGFONTOSABB JELLEMZŐK

VEZETÉSI ÉLMÉNY

A Ford Pumában innovatív technológiai megoldások sora gondoskodik az egyedülálló vezetési élményről. A Választható vezetési üzemmódok és a Ford Co-Pilot360 vezetéstámogató rendszerek hatékony segítséget nyújtanak a gyorsítás, a fékezés és a kormányzás során. Az Adaptív sebességtartó automatika, az Ütközésmegelőző rendszer és a Vészhelyzeti kormány asszisztens pedig folyamatosan szemmel tartja Ön előtt az utat és időben figyelmeztetik az esetleges veszélyforrásokra.

INTELLIGENS VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK

A Ford Co-Pilot360 különböző technológiai megoldások egyesítésével minden eddiginél kényelmesebbé és élvezetesebbé teszi a vezetési élményt. Az Adaptív sebességtartó automatika például képes folyamatosan az elől haladók tempójához igazítani a jármű utazási sebességét, a rendszer pedig nemcsak felismeri a sebességkorlátozó táblákat, de szükség esetén az előírásoknak megfelelő sebességre is lassítja az autót.

INTELLIGENSEBB SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Az Adaptív sebességtartó automatika képes az előttünk haladók tempójához igazítani az utazási sebességünket. A rendszer aktiváláshoz csak meg kell adnia a kívánt sebességet és követési távolságot. Amennyiben a közlekedési viszonyok miatt a választott sebesség nem fenntartható, autónk automatikusan a megadott távolságból követi az elől haladó járművet. 

Ford Puma driving in city rear 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

FEJLETTEBB VÉSZHELYZETI KORMÁNYZÁS

A Vészhelyzeti kormány asszisztens az ütközések megelőzése érdekében segít kikerülni az előttünk álló vagy lassan haladó járműveket. A rendszer radar és kamera segítségével érzékeli az akadályokat és amennyiben úgy ítéli, hogy beavatkozás nélkül az ütközés elkerülhetetlen, megfelelő mértékű kormányrásegítéssel támogatja a kitérő manővert. A rendszer akkor kapcsol be, ha az ütközés csupán fékezéssel már nem előzhető meg, és a vezető elkerülő kormánymozdulatot tesz.

Ford Puma selectable drive mode close up

TESTRESZABOTT MENETTULAJDONSÁGOK

A Ford Puma Választható vezetési üzemmód funkciójával a vezető a körülményeknek és az igényeinek megfelelően módosíthatja a jármű menettulajdonságait. A gyorsítás, a kormányzás és a sebességváltás paramétereinek megváltoztatásával a Ford Puma 5 különböző vezetési módot kínál fel: Normál, ECO, Sport, Csúszós út és Terepjáró. A rendszer a legfontosabb információkat a 12,3"-os digitális műszerfalon is megjeleníti, ahol minden üzemmód egyéni színsémát kapott.

Ford Puma dashboard showing wrong way alert

A JÓ IRÁNYBAN TART

A Rossz irányra figyelmeztető rendszer az előre néző kamera és a navigációs rendszer információi alapján érzékeli, ha a jármű a menetiránnyal szemben halad. A rendszer ilyenkor jól látható és hallható jelzésekkel riasztja a vezetőt, hogy az időben megállhasson, és intézkedhessen.

Ford Puma detail on SYNC 3

MÉG EGYSZERŰBB PARKOLÁS

Oszlopok, biciklik, alacsony falak… Bármi is rejtőzik a jármű mögött, a Ford Puma tolatókamerája megmutatja azt a középkonzolba épített kijelzőn. A rendszer nemcsak az autó mögötti teret teszi láthatóvá, de virtuális segédvonalakat is megjelenít, melyeket követve Ön a legszűkebb helyre is könnyedén beparkolhat. A Tolatókamera automatikusan aktiválódik, amikor a jármű hátramenetbe kapcsol.

Ford Puma parked near the pavement

…DE A FORD PUMA LE IS PARKOL ÖN HELYETT

Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. A Ford Puma Aktív ki-/beparkolást segítő automatikájával azonban ez minden eddiginél egyszerűbbé vált. Elég egy gombnyomás és a rendszer megkeresi a megfelelő parkolóhelyet, majd automatikusan a helyére kormányozza a járművet. A rendszer nemcsak a leparkolásban, de a kiállásban is segít, miközben Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie.

Ford Puma close up on LED lights

A KANYARÍVET KÖVETŐ FÉNYSZÓRÓK

A Ford Puma innovatív LED-es fényszórói nemcsak erőteljesek, de rendkívül pontosak is. A jellegzetes kialakítású LED-es nappali menetfény tökéletes láthatóságot biztosít a járműnek, a megfelelő látási viszonyokról pedig a nagy fényerejű statikus fényszórók gondoskodnak, melyek a kormány legalább 30 fokos elforgatására a kanyarokba is mélyen bevilágítanak. 

Ford Puma detail on the side door mirror

TÖBBET LÁTHAT, MINT EDDIG

Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a Ford Puma mindkét oldalán radarokkal pásztázza a jármű holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban egy narancssárga fényjelzéssel hívja fel rá a vezető figyelmét.

TELJESÍTMÉNY ÉS HATÉKONYSÁG

Eljött a minden eddiginél tisztább hibrid elektromos járművek kora: a Ford Puma típusokhoz többféle új, fejlett EcoBoost Hybrid erőforrás választható. Lenyűgöző üzemanyag-takarékosság, a hagyományos motorokhoz képest kedvezőbb CO2-kibocsátás, kompromisszumokat nem ismerő teljesítmény és kivételes vezetési élmény. További újdonság: már a Pumánál is eléhető az EcoBoost Hybrid Powershift sebességváltó rendszer. Ez a kifinomult, hétfokozatú, duplakuplungos automata váltó (DCT) kifejezetten a gyakori újraindulással és megállással járó városi forgalomban kínál minden eddiginél simább, zökkenőmentesebb és kényelmesebb közlekedést.

MIÉRT VÁLASSZA A HIBRIDET?

A Puma EcoBoost Hybrid technológiájának hatékonysága mögött egy 48 voltos akkumlátorral felszerelt kisméretű villanymotor rejlik. A mild hibrid hajtáslánc nem működik kizárólag elektromos árammal; ehelyett az elektromos motor szükség esetén támogatja a benzinmotort, plusz 16 LE-nek megfelelő extra teljesítményt és akár 20%-kal jobb gyorsulást biztosít. A motor regeneratív fékezési technológiát használ az akkumulátor újratöltéséhez, ezzel javítva a jármű üzemanyag-hatékonyságát és csökkentve a károsanyag-kibocsátását. Így a Pumát nem kell külső áramforráshoz csatlakoztatnia, mivel a 48 voltos akkumulátor vezetés közben töltődik.

DÍJNYERTES TELJESÍTMÉNY

A tisztább üzemeltetés nem jelenti azt, hogy teljesítmény terén kompromisszumot kell kötnie. Az 1,0 literes Ford EcoBoost benzinmotor hatszor nyerte el az Év motorja nemzetközi díjat. Nem véletlenül. A Ford Puma 125 és a 155 lóerős hibrid motorjaival ugyanazt a lenyűgöző teljesítményt élvezheti, mint amit egy hagyományos 1,6 literes motortól elvárhat, csak éppen jóval kedvezőbb üzemanyagfogyasztás és alacsonyabb széndioxid-kibocsátás mellett. Mindez nemcsak a környezetünknek jó, hanem a pénztárcánknak is.

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma automatic transmission close up

KIFINOMULT AUTOMATA VÁLTÁS

A Puma 125 LE-s és a 155 LE-s 1,0 literes EcoBoost Hybrid motoros változataihoz mostantól EcoBoost Hybrid Powershift rendszer is választható, ami egy kifinomult, 7 fokozatú, kettős tengelykapcsolós, automata sebességváltó (DCT). A több sebesség fokozat, az alacsony tömeg és a fejlett, kettős tengelykapcsolós működés különösen a gyakori újraindulással és megállással járó városi forgalomban kínál minden eddiginél simább, zökkenőmentesebb és kényelmesebb közlekedést.  A kedvező üzemanyagfogyasztás élvezetes vezetési élménnyel párosul: az 1,0 literes 155 LE-s változat alig 8,7 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/h sebességre.

Ford Puma close up on manual transmission

6 SEBESSÉGES MANUÁLIS VÁLTÓ

A Ford Puma 6 sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás minél simább, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztések célja a dinamikusabb menettulajdonságok elérése mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése volt. Vagyis a Ford Pumát ne csak öröm legyen vezetni, de ritkábban is kelljen tankolni. 

New Puma showing auto start stop

ALACSONYABB FOGYASZTÁS AZ AUTO START-STOP INDÍTÓRENDSZERNEK KÖSZÖNHETŐEN

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer kifejezetten hasznos a városi közlekedésben, ahol hatékonyan hozzájárul a jármű fogyasztásának csökkentéséhez.

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

Nemcsak szép, de okos is. A Ford Puma stílusos belterében kellemes tapintású bőrkárpit, kifinomult dizájn és részletekig átgondolt technológiai és formai megoldások fogadják az utasokat. Az első ülések kényelméről speciális deréktámasz és integrált masszázsfunkciók gondoskodnak, az egyedülálló vezetési élményért pedig innovatív technológiák és intelligens funkciók sora felel. 12,3"-os digitális műszerfal, külső alkalmazások futtatására is felkészített SYNC 3 információs- és szórakoztatóközpont fejlett, 8"-os érintőképernyővel és beépített FordPass Connect modemmelTooltip - mindez azért, hogy a Ford Puma vezetése az Ön számára a lehető legélvezetesebb legyen. 

Ford Puma close up on screen showing info from FordPass Connect

ÖSSZEKÖTTETÉSBEN A VILÁGGAL

A Ford Puma az innovatív FordPass Connect modemmelFordPass Connect Modem is megrendelhető, ami olyan hasznos szolgáltatásokat kínál Önnek és utasainak, mint a 10 eszközt is kiszolgáló 4G LTE WiFiWi-Fi hotspot hu, vagy az autó navigációs rendszerébe továbbított valós idejű forgalmi adatok. A rendszer műszerfalon felvillanó figyelmeztető jellel tájékoztatja a helyi útakadályokról, baleset esetén pedig automatikus eCallAz eCall az Európai Bizottság hívást kezdeményez, és megadja a segélynyújtók számára a jármű tartózkodási helyét. (A FordPass Connect modem jelenleg Magyarországon nem elérhető.)

FÉRJEN HOZZÁ MINDEN INTELLIGENS FUNKCIÓHOZ!

A FordPass alkalmazás észrevétlenül kapcsolja új Pumájához, intelligens, intuitív módon mozgásban tartva Önt és az autót egyaránt. A kapcsolat segítségével bárhonnan hozzáférhet a járművéhez, nyomon követheti a pozícióját, és akár távolról is bezárhatja az extra nyugalom érdekében. A jármű navigációs rendszerébe érkező valós idejű forgalmi hírekkel elkerülhető a késés. A közvetlenül a telefonjára küldött járműállapot-riasztások segítségével azonnal értesülhet az esetleges problémákról, és a szükséges információk birtokában gyorsan tud intézkedni.

A woman holding mobile phone with FordPass App
Ford Puma close up showing digital cluster

MINDIG SZEM ELŐTT, AMI ÖNNEK FONTOS

A Ford Puma egyedülálló belterének fókuszpontja az új digitális műszerfal. Ez az intelligens, 12,3"-os, színes LCD-kijelző már ún. Free-flowing technológiával készült, ezért a kijelző alakja tökéletesen illeszkedik a belső dizájn ívelt formáihoz. Az információkat nagy felbontásban, intuitív és jól érthető ikonokkal jeleníti meg, melyek színét és elrendezését a kiválasztott üzemmódnak megfelelően módosítja is. Igény szerint beállíthatja, hogy a rendszer milyen információkat jelenítsen meg, beleértve a navigációs figyelmeztetéseket is, továbbá egyéni megjelenítési sémákat is beprogramozhat a különböző vezetők számára. 

Ford Puma close up on SYNC 3 screen

A SYNC 3 HASZNÁLATÁHOZ AZ UJJÁT SEM KELL MOZDÍTANIA

A Ford SYNC 3 rendszerrel egyszerű a kapcsolattartás. Természetes hangvezérléssel irányíthatja a telefonját, a zenelejátszást és a navigációt. A vezeték nélküli térképfrissítéseknek és a Live Traffic információknak köszönhetően az útvonal automatikusan igazodik az ön előtt álló úthoz, hogy nyugodtan és időben érkezhessen meg. A 8"-os színes érintőképernyő intuitív, csippentés-pöccintés kézmozdulatokkal működik, valamint kompatibilis az Apple CarPlay és Android Auto alkalmazásokkal.

Ford Puma close up on speakers

ZENE FÜLEINEK

A Ford Pumához tervezett prémium formavilágú B&O hangrendszer hangminősége rendkívül meggyőző. A fejlett, 10 hangszórós, 575 wattos rendszert a B&O hangmérnökei egyedileg hangolták a Ford Puma belteréhez, így kedvenc zenéit az előadók szándékának megfelelő hangzással  élvezheti. A rendszerben beállíthatja, hogy a zene a hangulatának megfelelően szólaljon meg. A kijelzőn négy különböző „érzelmi állapot” közül válaszhat: nyugodt, energikus, meleg és élénk.

Ford Puma close up on massage seats

MASSZÁZSÜLÉSEK DERÉKTÁMASSZAL

A Ford Puma vezető- és utasoldali üléseinek beépített derékmasszázs funkciója jobb támaszt és extra kényelmet biztosít. Az egyetlen gomb megnyomásával aktiválható, háromféle üzemmódban is működő ülésmasszázs szinte új életre kelti a fáradt izmokat – ideális a hosszabb utazásokhoz.Tooltip

Ford Puma close up on removable seat covers

KIÖMLÖTT ITALOK? SÁROS LÁBNYOMOK? NEM GOND.

A városi élet mozgalmas tud lenni. Az autókban néha kiömlenek az italok, és a nedves cipőkön a sár és piszok is gyorsan megtalálja az útját az utastérbe. Különösen, hogy Ön talán nem is olyan típus, aki mindenképp arra törekszik, hogy autója mindig makulátlanul tiszta legyen. Ezért is terveztünk olyan első és hátsó üléseket a Ford Puma számára, melyeknek cipzáras huzata könnyen eltávolítható, és mosógépben egyszerűen kimosható. A frappáns megoldás akkor is hasznos, ha csak egy kis változatosságra vágyik. A Ford márkakereskedésekben kedvére válogathat gyorsan cserélhető, cipzáras üléshuzataink között. 

Ford Puma view of panoramic roof

ENGEDJE BE A NAPFÉNYT

A Ford Pumához választható, elektromosan nyitható panorámatető teljesen felváltja az eredeti fémpanelt. Az üvegen át beáradó természetes fénynek köszönhetően a belső tér még világosabbnak és tágasabbnak hat. A tető eleje motorosan billenthető vagy teljesen elhúzható, a teljes hosszában elhúzható napellenző pedig akkor is árnyékot ad, ha a panorámatető nyitva van és épp friss levegőt enged be.

Ford Puma close up of heated steering wheel

FŰTSÖN OKOSAN!

A vezető- és utasoldali ülések fűthető változatban is megrendelhetők, az ülések hőmérséklete pedig - igény szerint - akár három fokozatban is  állítható. A csípős hideg reggeleken, fagyos téli napokon és éjszakákon pedig bármilyen kesztyűnél melegebben tartja kezét a kényelmes fogású, fűthető kormánykerék. A FordPass alkalmazással még a házból kilépés előtt  beállíthatja a hőmérsékletet, és már útra kész az autója. Egyszerűen indítsa be távirányítással a motortTooltip, hogy a szélvédő jégmentesen, Önnel tökéletes szinkronban álljon rajtra készen.

Ford Puma showing power fold wing mirror

KÜLSŐ VISSZAPILLANTÓK, AMELYEK MEGVÉDIK MAGUKAT

Az apróbb balesetek megelőzése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső tükrök automatikusan behajtódnak. Így a stílusos, beépített irányjelzők védelme is garantált. A külső tükrök emellett fűthetőek is, így a téli reggeleken is gyorsan útnak indulhat. (A Ford Puma Titanium és ST-Line változatainál.)

BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM

A veszélyforrásokra figyelmeztető Ütközésmegelőző rendszertől a tapadásért és stabilitásért felelős intelligens technológiai megoldásokig minden egyes fejlesztésünk középpontjában az Ön védelme állt. A Ford Pumában ezért kifinomult vezetéstámogató rendszerek sora gondoskodik a vezető, az utasok és a többi közlekedő biztonságáról.

New Ford Transit Courier in motion on a street

A GYALOGOSOK VÉDELMÉÉRT

Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval, kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha az nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

MAXIMÁLIS FÉKERŐ VÉSZHELYZET ESETÉN

Vészfékrásegítő segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

IDŐBEN FIGYELMEZTET A CSÖKKENŐ KERÉKNYOMÁSRA

Keréknyomásfigyelő rendszer érzékeli, ha útközben valamelyik kerékben csökken a nyomás, és azonnal figyelmezteti a vezetőt a műszerfalon felvillanó ikonnal. A FordPass alkalmazáson keresztül a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzéséről, a mosófolyadék szintjéről és még sok másról is értesítést kaphat közvetlenül a telefonjára.

SEGÍT KÉZBEN TARTANI A DOLGOKAT

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer mozgás közben folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését. Ha a Blokkolásgátló fékrendszer és a Kipörgésgátló fejlett szenzorai a keréktapadás csökkenését jelzik, a rendszer a jármű stabilitásának helyreállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. 

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

MAXIMÁLIS TAPADÁS MINIMÁLIS ERŐFESZÍTÉSSEL

A fejlett Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

Seat belt reminder logo

TÖBBÉ NEM FELEDKEZIK EL A BIZTONSÁGI ÖVRŐL!

Amennyiben a vezető vagy utasa elfelejtené bekötni magát az autó figyelmezteti Önt.

Ford Puma interior airbag layout

LÉGZSÁKOK: HOGY MINDEN SZÖGBŐL VÉDVE LEGYEN

A szokásos első vezető- és első utasoldali légzsákon kívül a Ford Pumát vezetőoldali térd- és a mellkast védő oldalsó légzsákkal szereltük fel, amelyeket úgy terveztünk, hogy az ütközésnél ellökjék az utast a becsapódási ponttól. Utóbbiak arra is jók, hogy az utas karját is megemeljék ütközéskor, nagyobb teret biztosítva az utas és az ütközés során betörő tárgy között. A függönylégzsákok még nagyobb takarást adnak az utasnak, a fejtámaszok pedig a visszacsapódástól védik a fejet.

Ford Puma close up of ISOFIX badge

A GYEREKEK IS BIZTONSÁGBAN UTAZHATNAK

A Ford Puma tervezésekor a kisgyermekek biztonsága és védelme rendkívül fontos szempont volt. A hátsó ülésekre felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

Ford Puma with red alarm ring graphic

A PUMA LOPÁS ELLENI VÉDELME ÉS BIZTONSÁGA

A Thatcham 1. kategóriájú riasztó egy kifinomult biztonsági rendszer,  mely a Puma bezárásakor automatikusan aktiválódik. A rendszer hangosan riasztja a környezetét, ha az érzékelők erőszakos behatolást, az autó felemelését, vagy az utastérben bármilyen mozgást észlelnek. Sőt, a fejlett technológia  arra is képes, hogy figyelmeztesse Önt a jármű illetéktelen elvontatása esetén. Bárhol is tartózkodik, a FordPass mobilalkalmazás jelzi, ha az autó riasztója működésbe lép, a SecuriAlert pedig azonnal értesíti minden illetéktelen behatolási kísérletről, még akkor is, ha az  lopott vagy másolt kulccsal történik.

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

A modern életstílus innovatív megoldásokat igényel a helykihasználás terén is. Kategóriájában legnagyobb, kompromisszumoktól mentes csomagterével a Ford Puma itt sem vall szégyent. Az egyedi megjelenés és a gyönyörűen megtervezett, stílusos formák a Ford Puma esetében átgondolt funkcionalitással párosulnak. A sokoldalúság és praktikum a dizájn minden apró részletében tetten érhető. 

IGAZÁN PRAKTIKUS

A Ford Puma csomagtere alatt egy rendkívül praktikus, extra tárolóhely is rejtőzik. Az új MegaBox nem csak azért érdekes, mert a 80 literrel nagyobb csomagtérben akár 115 cm magas tárgyak is elhelyezhetők. Igazi különlegessége, hogy vízálló bevonattal és zárható lefolyóval rendelkezik, ezért vízzel is remekül tisztítható. A MegaBox tökéletes tárolóhely a vizes-sáros csizmáknak és sportfelszerelésnek. 

MINDENNEK JUT HELY

Bármelyik változatra is esik a választása, a Ford Pumában mindennek talál helyet. A jobb pakolhatóság érdekében a hátsó ülések 60:40 arányban oszthatók, vagy akár teljesen lehajthatók, így a csomagoknak szükség esetén még több hely jut.

Ford Puma interior showing rear seats
Ford Puma close up on adaptive parcel shelf

ADAPTÍV CSOMAGTARTÓPOLC

A Ford Puma csomagtartópolca nincs a második üléssorhoz rögzítve, illetve a csomagtérajtó nyitásával együtt ez is felemelkedik. Mivel a helyzete igény szerint állítható, nagyobb csomagok is elhelyezhetők alatta.

Ford Puma with a couple opening booth hands free

NINCS TÖBB KULCSKERESÉS

A Kézhasználat nélkül működtethető csomagtérajtónak köszönhetően a Ford Puma csomagtartójához akkor is kényelmesen hozzáfér, ha esetleg mindkét keze foglalt. A KeyFree kulcsot elő sem kell vennie: csak húzza el lábát a hátsó lökhárító közepe alatt, és az ajtó automatikusan felnyílik. A csomagtérajtó természetesen az autóban ülve is nyitható és zárható.

Ford Puma close up on Tow Bar

MÉG TÖBB DOLGOT KELL SZÁLLÍTANIA?

Ha még nagyobb tárgyakat kell szállítania, válassza a praktikus levehető vonóhorgot (mely manuális váltó esetén érhető el).

További információkért kattintson az alábbi linkekre!