Az „Út a jobb jövő felé” a Ford stratégiája egy jobb világ megteremtésére. Olyan világért dolgozunk, ahol mindenki szabadon mozoghat és követheti az álmait. Ez visz minket előre, mióta 1903-ban elindultunk az úton.

Méretünk és erőforrásaink biztosítják, hogy pozitív változást érhessünk el, ami jobb az embereknek, jobb a bolygónknak és jobb a fejlődés szempontjából is. Az éghajlatváltozást helyezzük középpontba, miközben fenntarthatóbb gyártási gyakorlatok után kutatunk és felelősséget vállalunk a környezetre és a társadalomra gyakorolt hatásukért. Célunk több annál, mint hogy remek járműveket alkossunk.

JOBB ÜZLETMENET

Napjainkban a fenntarthatóság jelenti üzleti tevékenységünk mozgatórugóját, és ambiciózus terveink vannak a jövőre nézve is. A tisztább szállítástól és gyártástól kezdve az anyagok beszerzésén és előállításán át egészen az emberi jogok védelméig, valamint a közösségek újjáélesztéséig. A felelős, átlátható és fenntartható ellátási láncok elengedhetetlenek a teljesen elektromos járművekre való sikeres átálláshoz.

Eletric Explorer being charged

JOBB TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

Ikonikus autókat építünk, kiváló minőségben. 2023-ban további modelleket alakítunk át elektromossá, és digitalizáljuk szolgáltatási rendszerünket, hogy minden tevékenységünkben figyelembe vegyük a fenntarthatóságot.

People hicking in rocky landscape

EGYÜTT KÖNNYEBB

Akkor fejlődünk igazán, ha együtt dolgozunk. Jól tudjuk, hogy egyedül nem megy. Olyan környezetet teremtünk, amely az összefogásra épít – ennek része a Park The Car elnevezésű merész kezdeményezés, mely segít csökkenteni a naponta megtett rövid autóutak számát.

Kids in park

PARK THE CAR - TEGYE LE AZ AUTÓT

A biztonságosabb, egészségesebb jövő építéséhez nem elég elektromos járművet használni – valójában néha egyáltalán nincs szükség járműre.  Ezért arra biztatjuk Önt is, hogy csatlakozzon hozzánk, és sétáljon vagy biciklizzen autózás helyett, ha nem olyan nagy a táv. A felelősségteljes vezetés már nem csak a biztonságról szól, hanem a környezetünkről és az egészségünkről is.

Részt veszek

PARTNERSÉGEK

Együttműködésre törekszünk, partnereinkkel együtt foglalkozunk az emberi és környezetvédelmi felelősségvállalással. A Ford a Catena-X hálózat tagja, amely az autóipari értéklánc adatszabványainak létrehozására jött létre. 2016-ban indítottuk útjára a PACE-t, hogy eszközöket bocsássunk beszállítóink rendelkezésére, és segítsük őket a legjobb környezetvédelmi gyakorlatok megvalósításában. Csatlakoztunk a Drive Sustainability partnerséghez, melynek célja a fenntartható gyakorlatok beépítése a teljes autóipari ellátási láncba. Mi voltunk az első olyan amerikai autógyártó, amely csatlakozott az IRMA-hoz (Felelős Bányászati Kezdeményezés), ahhoz a szervezethez, mely a fenntarthatóbb társadalmi és környezetvédelmi gyakorlatok előmozdításán dolgozik.

Ford Partners logos
School Community

KÖZÖSSÉGEK

Azokra a közösségekre összpontosítunk, amelyekben dolgozunk és élünk. Nonprofit szervezetek, közösségi csoportok és vállalkozások hatalmas hálózatát építettük ki több mint 50 országban – befektetünk az emberekbe, és milliókat fordítunk adományokra a Ford globális jótékonysági szervezetén, a Ford Alapítványon keresztül. Elindítottuk a CV in the City-t, válaszul egy Ford Pro jelentésre, mely a Reutersszel együttműködésben készült – a kezdeményezés célja felvenni a harcot a torlódások és a légszennyezés ellen, amit az európai városokban a házhozszállítások megnövekedett száma okoz.

PÁRIZSI KLÍMAEGYEZMÉNY

Büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első olyan amerikai autógyártó, mely a párizsi klímaegyezményhez igazítja működését. Ezzel utat mutatunk az autóipar többi szereplőjének, és folyamatos kötelezettséget vállalunk a globális felmelegedésre gyakorolt hatásunk korlátozására.

Ford Transit and workers in vineyard

FENNTARTHATÓSÁGI FEJLESZTÉSI CÉLOK

A Ford 2016 óta aláírója az ENSZ Fenntarthatósági Fejlesztési Célok programjának. Ez egy 17 lépésből álló terv a vállalkozások számára, amely – elkötelezettségünknek megfelelően – az emberi jogi kérdésekre, az éghajlatváltozásra és más témákra összpontosít. „A békéért, valamint az emberek és a bolygó jólétéért, most és a jövőben is.”

All-New Electric Explorer driven on bridge in wilds