MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Érdeklődőknek > Fedezze fel > Innovatív technológia > Teljesítmény és hatékonyság > Ford EcoBoost

 

Ford Ecoboost. A bizonyíték arra, hogy a nagyobb nem mindig jobb.

 

A méret egyenlő az erővel, igaz? Régebben így volt, de ma már nincs. Az EcoBoost szembemegy a hagyományokkal.

Ideje teljesen átértékelni, amit egy motorról gondolunk. Ezek a hagyományosnál kisebb erőforrások számos újítást tartalmaznak, így kevesebb üzemanyagot fogyasztanak és kisebb a károsanyag-kibocsátásuk is. Miközben a teljesítményben sem kell kompromisszumot kötnünk.

Nem csoda, hogy az 1,0 literes EcoBoost motor zsinórban negyedszer nyerte el a nemzetközi Év motorja díjat.

The Eco

Eco

Egy EcoBoost motor számára minden csepp üzemanyag drága. Ezért nem pazarolja: rendkívül alacsony fogyasztása mellé pedig figyelemre méltóan alacsony károsanyag-kibocsátás párosul. Részletesebb fogyasztási és kibocsátási adatokat az alább listázott autóknál találhat.

A közvetlen befecskendezés segít az EcoBoost motoroknak, hogy egészen különleges teljesítményt nyújtsanak. Precíz, nagynyomású üzemanyag-befecskendezést tesz lehetővé, közvetlenül az égéstérbe. Ennek az innovatív és hatékony üzemanyaghasználatnak köszönhetően az EcoBoost motorok képesek szegénykeverékes módban működni, ahol olyan kevés üzemanyag használódik el, mintha éppen csak gurulnánk.

The Boost

Boost

Minden EcoBoost motort turbófeltöltőkkel szereltünk fel, ezeknek köszönhetően sokkal nagyobb erőkifejtésre képesek, mint azt a méretükből gondolnánk. A turbófeltöltő, a kipufogógázzal egyébként elpazarolt energiát hasznosítja, hogy nagynyomású levegővel lássa el a motort, ezzel növelve a teljesítményt. Az 1,0 literes EcoBoost motor így igazán elismerésre méltó, 140 lóerős teljesítményre képes. Összehasonlításképpen: a hagyományos motorok esetében ehhez egy 1,6 literes motorra lenne szükség.

Erő, amikor szüksége van rá

A turbófeltöltőnek köszönhetően széles fordulatszám tartományban áll rendelkezésünkre nagy nyomaték (ez az erő, ami hajtja a kerekeket). Így az EcoBoost motorok rugalmasabban működnek, országúton például kevesebbet kell használnunk a váltót. A változó szelepvezérlés magas nyomatékot tesz lehetővé még alacsony fordulatszámon is, és nagy csúcsteljesítményről gondoskodik. Azaz még egyszerűbben: ha gázt kell adnia, azonnal érezni fogja az extra erőt – ez jól jön például, ha egy lassabb, hosszú teherautót előzünk.

Ford F4 - Discover the range

Fedezze fel az EcoBoosttal felszerelt autóinkat!

A díjnyertes, 1,0 literes EcoBoost motor elérhető 100 lóerős, 125 lóerős és 140 lóerős változatban is. Létezik 1,5 literes, 1,6 literes és 2,0 literes változatban - az új Mustang és a Focus RS nagy teljesítményű “Performance” modellek erejét pedig egy speciálisan tuningolt 2,3 literes változat biztosítja. Az 1,0 literes EcoBoost hajtja a cél felé a Fiesta rally autóinkat is, szerte a világon, míg az F4-et az 1,6 literes EcoBoost pörgeti fel.

Top