FORD FOCUS ST FELSZERELTSÉGEK

Ford Focus ST front view

TELJESÍTMÉNY ÉS HATÉKONYSÁG

Focus ST in motion

NAGYOBB TELJESÍTMÉNY IGÉNY SZERINT

Az új Focus ST-ben kiváló teljesítményű, 2,3 literes Ford EcoBoost benzinmotor található, mely  420 Nm nyomaték mellett 280 lóerőt biztosít, és kevesebb mint hat másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre. 

ELEKTRONIKUS, RÉSZLEGESEN ÖNZÁRÓ DIFFERENCIÁLMŰ

Arra tervezték, hogy az új Focus ST számára kiemelkedő teljesítményt és stabilitást biztosítson. Az elektronikus, részlegesen önzáró differenciálmű folyamatosan elemez számos különböző érzékelőből származó adatot, és ezáltal maximalizálja az irányítást a kanyarokban. A rendszer ezredmásodpercek alatt korrigálja a nyomatékeloszlást a kerekek között, ezzel javítja a tapadást és a stabilitást, így Ön gyorsabban beveheti a kanyarokat, miközben végig uralja a járművet.

Focus ST in motion
Focus ST front view in motion

FOLYAMATOS LENGÉSCSILLAPÍTÁS

A Focus ST precízen kialakított alvázát Folyamatos lengéscsillapítássalFocus ST Controlled Damping (CCD) kombináltuk, amely állandóan módosítja a hátsó felfüggesztés beállításait a kiemelkedő vezetési minőség és dinamika biztosítása érdekében. Ez a Focus modell az útra készült és a versenypályára született.

Focus ST in motion

VEZETÉSI ÉLMÉNY 

INTELLIGENS LED-IZZÓS ELSŐ FÉNYSZÓRÓK 

Az új Mátrix LED-izzós fényszórók – beépített ködlámpákkal és jellegzetes nappali menetfénnyel – kiemelkedő látási viszonyokat biztosítanak, szemet gyönyörködtető dizájnnal. Az adaptív első világítási rendszer optimalizálja a fényszóró fényét, hogy megfeleljen az adott vezetési körülményeknek, például az autópályás, városi vagy országúti vezetéshez, valamint a parkolási és kanyarodási manővereknek is.

Dynamic Matrix LED headlights
Steering wheel of a Ford Focus ST

DIGITÁLIS MŰSZERFAL 

A Focus 12,3"-os, digitális műszerfalán nagy felbontásban, intuitív, jól látható, könnyen értelmezhető ikonokként jelennek meg a vezetési adatok. Rangsorolhatja, hogy milyen információ jelenjen meg, beleértve a navigációs figyelmeztetéseket, valamint beprogramozhatja az egyes vezetési üzemmódok előnyben részesített beállításait.

AKTÍV KI-/BEPARKOLÁST SEGÍTŐ AUTOMATIKA

A forgalmas utcákon vagy a szűk helyeken történő parkolás néha nehézkes. Az új Focus Aktív ki-/beparkolást segítő automatikája azonban megkönnyíti a dolgát. A rendszer azonosítja a megfelelő parkolóhelyet, majd automatikusan bekormányozza az autót. Önnek mindössze annyit kell tennie, hogy megnyomja a gombot, és hagyja, hogy az autó elvégezze a feladatot.

Ford Focus Active Park Assist
Hand holding a steering wheel with a small monitor above the dashboard

HEAD-UP DISPLAY

A Head-Up Display a jármű műszerfali adatait a vezető látóterében jeleníti meg, hogy lepillantás nélkül is tájékozott maradhasson. A színmegjelenítési beállításokat igényei szerint személyre szabhatja.

Close up of electronic parking brake

ELEKTRONIKUS RÖGZÍTŐFÉK (EPB) 

Az elektromos rögzítőféknek köszönhetően nagyobb az utastérbeli hely, és könnyebben is kezelhető, azaz nem kell olyan gyakran szervizelni a fékeket. A használatához csak egy gombot kell megnyomnia a Focus központi konzolján.

Woman driving a Ford Focus

TOLATÓKAMERA 

A Focus hátsó kamerájaFocus ST rear view camera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe vált, és a kijelzőn mutatja, hogy mi van Ön mögött. A rendszer parkolást segítő virtuális vonalakat is megjelenít. 

Ford Focus detecting another car with Stop&Go

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA STOP&GO FUNKCIÓVAL

A Focus adaptív sebességtartó automatikájável nagy forgalomban is egyszerű a vezetés. Egyszerűen állítsa be a kívánt utazósebességet, és a rendszer automatikusan fenntartja az Ön előtt haladó járműtől való távolságot, szükség esetén pedig meg is állítja az autót. Amint újra akadálymentesen tud haladni, a rendszer visszagyorsít a kiválasztott sebességre. Az automata sebességváltós modelleken érhető el.

Woman looking at a smartphone

CSATLAKOZTATHATÓSÁG

FORD SYNC 4

Bemutatjuk a csatlakoztathatóság új világát. A Ford SYNC 4 és a Csatlakoztatott navigációFocus ST Secure and Connected Navigation, valamint a Ford Secure a FordPass alkalmazáson keresztül zökkenőmentesen integrálódik okostelefonjába, így a telefonhívásoktól kezdve a távoli zárásig, a zenéig és a navigációig mindent vezérelhet. 13,2"-os érintőképernyővel, intuitív, új kezelőfelülettel, fejlettebb útvonaltervezéssel, élő forgalmi frissítésekkel, vezeték nélküli frissítési lehetőséggel, valamint az eddigi legkifinomultabb hangvezérléssel. 

Ford SYNC 4 with Connected Navigation

VEZETÉK NÉLKÜLI SZOFTVERFRISSÍTÉSEK 

A Software Update szoftverfrissítéseknek köszönhetően a Focus folyamatosan fejlődik. A felhőalapú technológia lehetővé teszi a vezeték nélküli szoftverfrissítéseket, amelyek időről időre újdonságokkal és továbbfejlesztett funkciókkal fokozzák a járműtulajdonosi élményt. A vezeték nélküli frissítések gyorsak és egyszerűek, gyakran automatikusan történnek a háttérben. 

Focus ST interior

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM 

Focus ST Performance Seats

PERFORMANCE ÜLÉSEK

Egyetlen nagyteljesítményű ferdehátú sem lehet teljes kényelmes sportülések nélkül. A Focus ST a Ford Performance mérnökei által kifejlesztett, 14 irányban állítható első sportülésekkel érhető el, melyek a tökéletes vezetési testhelyzetre vannak optimalizálva. A négyféle pozícióba állítható deréktámasz magas szintű megtámasztást és kényelmet biztosít.

QUICKCLEAR ELSŐ ABLAKFŰTÉS

Fagyos reggeleken gyorsan jégtelenítheti a szélvédőt. A vékony fűtőszálak másodpercek alatt felmelegítik a szélvédőt, jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják az üveget, és kiolvasztják az ablaktörlő lapátokat is. 

Windscreen being cleaned by wipers
Ford Focus ST side view

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

Focus open load compartment

KOMBI RAKODÓTÉR 

A Focus ST kombi raktérpadlója jobb megvilágítást, könnyen tisztítható kárpitot és csuklós kilakítású függőleges elválasztóval állítható tárolóhelyet kínál. Az új nedves tárolórekesz gumi padlószőnyeggelFocus Wagon load compartment lehetővé teszi a nedves vagy sáros tárgyak külön szállítását.

KÉZHASZNÁLAT NÉLKÜL NYITHATÓ CSOMAGTÉRAJTÓ Focus ST Hands-free tailgate

Ha a keze tele van, egyszerűen lengdítse meg lábát a hátsó lökhárító alatt. A Focus kombi  észleli, hogy a kulcsa a közelben van, és a hátsó ajtó automatikusan kinyílik vagy bezáródik.

Man loading sports equipment into Focus load compartment
Woman looking out of a driver's window

BIZTONSÁG

Ford Focus on the motorway

ÜTKÖZÉSMEGELŐZŐ RENDSZER GYALOGOSFELISMERŐ RENDSZERRELFocus ST Pre-collision assist

Akár 130 méterrel előre észleli a potenciális ütközésveszélyt gyalogosokkal és más járművekkel, és figyelmezteti Önt a jelenlétükre. Ha Ön nem reagál, a rendszer automatikusan fékez Ön helyett. Ez a technológia a gázolások súlyosságának csökkentését, illetve azok teljes mértékű elkerülését célozza. 

AUTONÓM VÉSZFÉK-RENDSZER 

A kamera megfigyeli a jármű előtti útszakaszt, és a rendszer figyelmezteti Önt, ha lehetséges összeütközés veszélyét érzékeli. Ha a figyelmeztetésre nem reagál, a funkció fékezni fog Ön helyett.

Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating

További információkért kattintson az alábbi linkekre!