MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Tulajdonosoknak > Szerviz és karbantartás > Karbantartás és javítás > Időszakos átvizsgálások
Service and Maintenance Plans

Szervizintervallumok

A rendszeres karbantartással sokáig megőrizheti autója kiváló műszaki állapotát, és csökkentheti a költséges, előre nem látható javítások kockázatát. Ezért is javasoljuk minden Ford tulajdonosnak, hogy autóját rendszeres időközönként vizsgáltassa át kiválóan képzett szakembereinkkel, akik szükség esetén gondoskodnak a felmerülő hibák elhárításáról.

Autójának szervizintervallumával kapcsolatban bővebb információt itt talál!(PDF 341KB).  

Általános információk

A rendszeres karbantartási ajánlataink a következő előnyöket kínálják Önnek:

 • Nyugalom és biztonságérzet
 • Változatlan jótállási feltételek
 • Értéktartás
 • Kedvező termék- és szolgáltatás ajánlatok
 • Önnek legmegfelelőbb szervizidőpontok
 • Kedvező, előre egyeztetett árak és részletes számlamagyarázat az elvégzett javításokról

A Ford hivatalos márkakereskedésének, márkaszervizének szerelője az Ön jelenlétében készséggel felméri autójának állapotát, majd közösen meghatározzák az elvégzendő feladatok körét. A közös állapotfelmérés alternatívájaként igénybe veheti a Ford Video Check szolgáltatást is, melynek során szakembereink videóra rögzítik, ahogy tüzetesen átvizsgálják a jármű műszaki állapotát meghatározó 30 legfontosabb részegységet, majd az eredményekről elektronikus jelentésben számolnak be Önnek5.

 • A Ford márkakereskedések és -szervizek kiválóan képzett szakemberei mindenki másnál jobban ismerik az Ön Fordját. Tudásuknak és tapasztalatuknak köszönhetően autója a jövőben sokáig megőrizheti kiváló műszaki állapotát.

  A hivatalos Ford márkaszervizben történő javítás és karbantartás legfontosabb előnyei:

  • Biztonságosabb és megbízhatóbb jármű
  • Magasabb használtpiaci érték
  • Kopásra és elhasználódásra leginkább hajlamos alkatrészek vizsgálata, egyeztetés után azonnali javítása.
  • Kizárólag eredeti Ford és Ford Motorcraft alkatrészek használata.
  • Fix árak, kiszámítható költségek meglepetések nélkül
  • Ford Assistance Mobilitási Garancia (a résztvevő Ford Márkaszervizeknél)
 • A Fordokban található Intelligens olajélettartam-figyelő (IOLM) folyamatosan méri a motor olajszintjét, és a műszerfalon időben jelzi az olajcsere szükségességét. Mivel az olajfogyasztást a járművek használati módja is jelentős mértékben befolyásolja, kövesse tanácsainkat és Fordja kevesebb olajjal is beéri majd.

  • Álló helyzetben ne hagyja a motort bekapcsolva, mivel az szükségtelenül növeli az üzemanyag-fogyasztást, a károsanyag-kibocsátást, ráadásul a motort is feleslegesen koptatja.
  • Ha nem használja rendszeresen az autóját, járassa meg a motort hetente legalább 15 percig 1700 feletti fordulatszámon.
  • Ha a műszerfalon feltűnik az olajcsere szükségesét jelző üzenet, keresse fel mielőbb a legközelebbi Ford márkaszervizt.
  • Ne feledje: a motorolaj cseréje után a márkakereskedő ismét alaphelyzetbe állítja az IOLM érzékelőrendszert.
 • Mikor kell szervizeltetnem az autómat?

  Mivel a karbantartási időközök járműtípusonként és motorváltozatonként eltérőek, kérjük, az autójára vonatkozó speciális előírásokat keresse ki a Fordjához mellékelt szervizintervallumokban vagy itt (PDF 62KB).További információkért forduljon a hely Ford márkakereskedőhöz, aki örömmel válaszol a pontos szervizintervallumokkal, visszahívási akciókkal, javítással, karbantartással kapcsolatos bármely kérdésére, vagy keresse fel Szerviz és karbantartás oldalainkat

  Hogyan tarthatom megfelelő műszaki állapotban Ford gépjárművem a rendszeres szervizek között is? 

  Minden jármű ki van téve az amortizációnak, ezért az elhasználódó, elkopó alkatrészeket idővel cserélni kell. Rendszeres ellenőrzéssel azonban sokat tehet azért, hogy autója a lehető legtovább megbízhatóan működjön és megelőzze a szükségtelen – és gyakran költséges –javításokat.

  Az ellenőrzésen túl van néhány olyan egyszerűbb karbantartási feladat, amit különösebb szakismeret nélkül is bárki könnyűszerrel otthon is elvégezhet. Amellett, hogy rendszeresen eltávolítja a szennyeződéseket a fényezésről és a karosszéria más részeiről, a Ford útmutatása alapján időről-időre néhány egyszerűbb tulajdonosi ellenőrzést is elvégezhet, melyeket ITT foglaltunk össze Önnek.

  Honnan tudhatom, hogy mikor és milyen karbantartás vagy ellenőrzés esedékes?

  Az új Online foglalási szolgáltatásunkat gyorsan és egyszerűen kiválaszthatja a szükséges karbantartási- és/vagy ellenőrzési feladatokat, továbbá lefoglalhatja az Önnek legmegfelelőbb szervizidőpontot.

  A kötelezően előírt olajcsere időszakok mellett a Ford lehetőséget biztosít rugalmas olajcsere időszak választására is. Miért?

  A motorok olajfogyasztása nagymértékben függ a járművek használati módjától és igénybevételétől, ezért bizonyos esetekben a kötelezően előírt időpontoknál korábban is szükség lehet az olajcserére. A gépjárműhasználat egyéni sajátosságai alapján meghatározott olajcsere időszakokat választva ügyfeleink a lehető legalacsonyabban tarthatják járműveik fenntartási költségeit. Az olajcsere időpontjának rugalmas megválasztása nincs hatással a kötelező karbantartási időközökre. Az Intelligens olajélettartam-figyelő pedig segít megóvni a motorokat a korai kopástól és károsodástól.

  A következő tényezők csökkenthetik az olajcserék közötti időtartamot:

  • Gyakori autózás zsúfolt városi környezetben, alacsony sebesség mellett (>50 km/h)
  • Rendszeres rövid távú utak (>3 km)
  • A motor komolyabb igénybevételével járó vezetési körülmények, pl.: erősen megterhelt jármű, pótkocsivontatás, gyakori hegymenet

  A kötelezően előírt időpont előtt megjelent a műszerfalon az „Olajcsere szükséges” üzenet. Meddig használhatom az autómat olajcsere nélkül?

  Az „Olajcsere szükséges” üzenet megjelenése után maximum 1500 km-t tehet meg, vagy 1 hónapon át használhatja (amelyik előbb bekövetkezik) autóját. Ezt követően az olajat mindenképp ki kell cserélni, az IOLM-et pedig a Ford márkakereskedőnek alaphelyzetbe kell állítania. Az olajcsere elmaradása a motor korai elhasználódásához, károsodásához vagy akár meghibásodásához is vezethet.

 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %> <% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Ma nyitva van <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Ma nyitva van <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Ma nyitva van <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  Útvonal

  Márkakereskedés részletei

Top