Home > Személyautók és Személyszállítók > TOURNEO CONNECT > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Bármelyiket is szereti, a benzinest vagy a dízelt, a manuális vagy az automata váltósat, a Tourneo Connect számos lehetőséget kínál. Akármelyik motor- és váltócsomagot is választja, nem jelent majd kompromisszumot a teljesítményben és a gazdaságosságban. Az alváz és a felfüggesztés modern kialakítása, az elsőkerék-hajtás és szervókormányzás révén Ön könnyen elfelejti majd, hogy egy tágas kisbuszt vezet.

 

Hozza ki a legtöbbet a motorjából

A forradalmian új, 1.0 literes, 3-hengeres EcoBoost benzinmotor a hagyományos 1,6 literes motoroktól (100 LE) elvárható teljesítményt nyújtja úgy, hogy mellette jobb, akár 6 l/100km-nek megfelelő üzemanyag-fogyasztást és alacsony, mindössze 143 g/km széndioxid-kibocsátást biztosít. 

Nagyteljesítményű dízeltechnológia

A korszerű 1,6 literes Duratorq dízelmotor család négy változatban kapható, 75 és 115 közötti lóerővel, és 5- vagy 6-sebességes váltóval, az Ön választásától függően. Az ilyen nagy teljesítményű motoroktól meglepő módon rendkívül kedvező, akár 4,4 l/100km-nek megfelelő üzemanyag-takarékosságot, valamint akár 116 g/km széndioxid-kibocsátást nyújt. 

Ford TDCi Diesel engines
Tourneo Connect Use less fuel with Auto-Start-Stop

Alacsonyabb fogyasztás Auto Start-Stop indítórendszerrel

Ez a technológia automatikusan leállítja a jármű motorját közlekedési lámpánál vagy dugóban történő várakozás esetén (míg az olyan az alapvető funkciók, mint a fényszórók, a klímaberendezés, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása továbbra is biztosított). Ha ismét lehet haladni, csak nyomja le a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak nyomja le a gázpedált, és a motor beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer különösen városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Top