MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Home > Személyautók és Személyszállítók > TOURNEO CONNECT > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A Ford Tourneo Connect egyaránt elérhető a többszörösen díjnyertes Ford EcoBoost benzinmotorral és a továbbfejlesztett EcoBlue dízelmotorral. Mindkét változat kivételes teljesítményt és gazdaságos működést garantál. A 6 sebességes manuális vagy a 8 sebességes automata váltókkal pedig hihetetlenül könnyed, élvezetes utazást tesznek lehetővé.

Ford tourneo Connect engine diagram

1,5 literes EcoBlue dízelmotor

Az új 100 és 120 lóerős TDCi dízelmotorok még erősebbek, még hatékonyabbak és még alacsonyabb a fogyasztásuk, valamint a károsanyag-kibocsátásuk. Városi és hosszabb, autópályás utazásokhoz is ideális, hiszen könnyedén adják le a kellő nyomatékot, mely különösen hasznos kanyarodás vagy előzés közben.

1,0 literes Ford EcoBoost benzinmotor

A díjnyertes, közvetlen befecskendezésű és változó szelepvezérlésű, turbófeltöltős Ford Ecoboost motorok éppolyan teljesítményt nyújtanak, mint nagyobb társaik, csak éppen alacsonyabb fogyasztás és kedvezőbb CO2-kibocsátásÜzemanyag-fogyasztás TourneoConnect mellett.

Ford EcoBoost engine diagram
Interior of Ford Tourneo with SelectShift automatic transmission detail

Kifinomult, 8 sebességes automata váltó

A 120 lóerős dízelmotorral felszerelt Tourneo Connect elérhető a fejlett, új, 8 sebességes automata váltóval is, amelynek köszönhetően javult az autó gyorsulásának a mértéke és szinte észrevétlenül vált a fokozatok között. Nem csoda, hiszen a Ford mérnökei már az alapoktól úgy tervezték, hogy még élvezetesebbé tegyék a vezetést, optimalizálják a fogyasztást és a lehető legjobb teljesítményt hozzák ki az autóból.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop indítórendszerrel

A közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját a rendszer automatikusan leállítja, miközben az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása, továbbra is biztosított. Amint ismét lehet haladni, csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak nyomja meg a gázt, és a motor máris beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer különösen a városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Interior of Ford Tourneo with auto start stop detail
Top