PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

Ford Tourneo Connect showing spacious interior seating

5 VAGY 7 ÜLÉSSEL

A két- vagy háromsoros ülőhelyes változatban is van bőven hely mindenkinek. A Tourneo Connect® hagyományos és hosszabb, Grand változata egyaránt elérhető 5 vagy 7 üléses változatban.

Ford Tourneo Connect showing flexible seating

VARIÁLHATÓ ÜLÉSEK

Minden Tourneo Connect hátsó ülése lehajtható, előre buktatható vagy akár ki is vehető. Ráadásul az első utasoldali ülés vízszintesre hajtható, hogy elférjenek az extra hosszú csomagok is.Tourneo Connect Launch 4

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

ELEKTROMOS ÉS HIBRID

EV VEZETÉSI MÓDOK

Az új Ford Tourneo Connect® Plug-in Hybrid modellben négy elérhető EV üzemmód van, melyekkel maximalizálható a hatótávolság. Az EV Now csak elektromos vezetésre alkalmas, ideális az alacsony kibocsátású zónákban. Az EV Auto szükség szerint automatikusan támogatja az elektromos motort a benzinmotor erejével. Az EV Later későbbi használatra tartalékolja az elektromos akkumulátor töltöttségét. Az EV Reserve pedig a felhasználó által meghatározott szintű elektromos energiát takarít meg későbbi használatra

Ford Transit Connect front three quarter view
Ford Transit Connect side view

SPORT ÜZEMMÓD

A Tourneo Connect® Plug-in Hybrid nem fogja vissza a teljesítményt. A Sport üzemmód dinamikus és sportos vezetési élményt nyújt, hiszen a dízel és az elektromos motor együtt biztosít 350 Nm nyomatékot.

CSATLAKOZTATHATÓSÁG

A FordPass alkalmazás segítségével figyelemmel kísérheti a PHEV akkumulátor töltöttségi szintjét, megtekintheti a töltés állapotát, ütemezheti és ellenőrizheti az otthoni töltést, és értesül a fennmaradó töltési időről. A Ford Tourneo Connect® digitális műszerfala pedig megmutatja a felhasznált elektromos hatótávolságot és az akkumulátor fennmaradó töltöttségét. 

Ford Transit Connect display

MOTOROK ÉS SEBESSÉGVÁLTÓK

VEZETÉSI ÉLMÉNY

ÖSSZKERÉKHAJTÁS

A Tourneo Connect választható összkerékhajtása* gondoskodik a vezetés biztonságáról változó körülmények között is. A rendszer meghatározza, hogy az egyes tengelyek mekkora nyomatékot kapjanak a kivételesen jó kezelhetőség és stabilitás érdekében.

Ford Transit Connect front three quarter view
Ford Tourneo Connect profile view in motion

INTELLIGENS ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA SÁVKÖZÉPTARTÓ FUNKCIÓVAL

Ha a forgalom a kívánt vezetési sebesség alá csökken, akkor a rendszer automatikusan fenntartja az Ön előtt haladó járműtől az előre beállított távolságot. A sávközéptartó funkcióval a sávon belül előre meghatározott pozícióban maradhat.*

ADAPTÍV VILÁGÍTÁS DINAMIKUS LED-FÉNYSZÓRÓKKAL 

A Tourneo Connect adaptív első világítása optimalizálja a fényszóró fényeit, hogy megfeleljenek az adott vezetési körülményeknek. Alkalmazkodik az autópályás, városi vagy országúti vezetéshez, valamint a parkolási és kanyarodási manőverekhez is. 

Ford Tourneo Connect showing dynamic LED headlights

TOLATÓKAMERA

Oszlopok, alacsony falak… A tolatókamera egyszerűvé teszi a parkolást azáltal, hogy a kijelzőn mutatja a jármű mögötti területet. A kamera automatikusan bekapcsol, ha a vezető hátramenetbe vált.

Ford Tourneo Connect front three quarter view

PARKOLÓRADAR

A parkolóradar segít megállapítani a Tourneo Connect és a környező akadályok közti távolságot. Ha az érzékelők akadályt észlelnek, figyelmeztető hangjelzést aktiválnak, ami  az akadályhoz közeledve  egyre intenzívebben jelez.

Ford Tourneo Connect electronic parking brake

AKTÍV KI-/BEPARKOLÁST SEGÍTŐ AUTOMATIKA

Az Aktív ki-/és beparkolást segítő automatika egy gombnyomással azonosítja a megfelelő parkolóhelyeket, és segít a manőverezésben, miközben a gázpedált, a sebességváltót és a féket a vezető irányítása alatt tartja. A tolatókamera érzékeli a jármű mögötti területet, és megjeleníti a középső képernyőn.*

Ford Tourneo Connect front three quarter view

TOVÁBBFEJLESZTETT FORDULÓKÖR

Megkönnyíti a szoros manőverezést szük helyen. A Tourneo Connect továbbfejlesztett fordulókörével nagyobb kormányzási szöget ér el, így kevesebb erőfeszítést kell kifejtenie a kormánykeréken.

CSATLAKOZTATHATÓSÁG

Ford Tourneo Connect interior touchscreen close up

DIGITÁLIS ÉRINTŐKÉPERNYŐ

A Tourneo Connect digitális műszerfalán nagy felbontásban, intuitív és könnyen olvasható ikonokként jelennek meg a vezetési adatok. Azt is rangsorolhatja, hogy milyen információ jelenjen meg, beleértve a navigációs figyelmeztetéseket, valamint beprogramozhatja az egyes vezetési üzemmódok előnyben részesített beállításait.

hand holding mobile phone showing FordPass App

FORDPASS VAGY FORDPASS PRO

A FordPassTourneo Connect Launch 11 alkalmazással okostelefonján keresztül számos intelligens járműfunkcióhoz fér hozzá, többek között a távoli záráshoz, a jármű helyéhez, a biztonsághoz és a járműállapot-információkhoz. Ha a Tourneo Connectet üzleti célra használja, a FordPass Pro számos csatlakoztatási és flottakezelési funkciót kínál akár öt csatlakoztatott járműhöz.Tourneo Connect Launch 12

Interior of the Ford Tourneo Connect showing the dashboard

DIGITÁLIS MŰSZERFAL

A Tourneo Connectben egy 10,25’’-os, nagy felbontású TFT színes digitális műszerfalat* talál, amely intuitív és könnyen olvasható ikonokként jeleníti meg a vezetési információkat. A vezető rangsorolhatja, mely információk jelenjenek meg, és választhat a másodlagosan jelzett információk közül, mint például a jármű állapota, a navigáció és az aktív vezetéstámogató funkciók.

Photo of the Ford Tourneo Connect interior showing the phone charging functionality

VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTÉS

Maximális teret és kényelmet biztosít. A Tourneo Connect utastere praktikus központi tárolóhelyet és vezeték nélküli töltést biztosít az okostelefonja számára.*

BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM

ÜTKÖZÉSMEGELŐZŐ RENDSZER

Ha a rendszer járművel, gyalogossal vagy kerékpárossal való ütközés veszélyét észleli, akkor vizuális és hangjelzést ad, majd automatikusan akár teljes fékerőt is alkalmaz, ha Ön nem reagál időben. Kritikus helyzetben a Kikerülési segéd segít elkerülni az akadályt.*

Ford Tourneo Connect driving on winding country road
Ford Tourneo Connect front wheel close up

ELEKTRONIKUS MENETSTABILIZÁLÓ

Az elektronikus menetstabilizáló fokozza a jármű feletti uralmát. Ha a rendszer romló úttartást érzékel, a jármű stabilizálása érdekében automatikusan külön-külön fékerőt gyakorol  az egyes kerekekre.

ÉBERSÉGFIGYELŐ RENDSZER

Az éberségfigyelő rendszer figyelemmel kíséri a vezetési magatartást, és még pihenőidőt is javasolhat, ha a vezető fáradtságát észleli. A rendszer hangjelzéssel figyelmeztet, és a műszerfal kijelzőjén szöveges üzenetet jelenít meg.Tourneo Connect Launch 13

Driver alert notification close up
Graphic showing the post collision braking system

ÜTKÖZÉS UTÁNI AUTOMATIKUS FÉKEZÉS FUNKCIÓ

Ha a rendszer ütközést észlel, automatikusan mérsékelt féknyomást alkalmaz. Ez potenciálisan csökkenti az utasok sérülését és a jármű károsodását, és hozzájárul az esetleges másodlagos ütközés súlyosságának csökkentéséhez.

DÍJNYERTES BIZTONSÁG

Az Ön, az utasai és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében.

A Ford Tourneo Connect az EURO NCAP biztonsági besorolás alapján legjobb, ötcsillagos értékelést kapott. A Euro NCAP Európa vezető független biztonsági szervezete, amely az új járművek biztonságát szigorú szempontok alapján értékeli.

Euro NCAP award logo
Ford Tourneo Connect seat belt reminder

BIZTONSÁGIÖV-RIASZTÁS

A biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztet egy jelzés abban az esetben, ha a vezető vagy utasai elfelejtenék bekötni magukat. A biztonsági öv emlékeztető rendszere lehetővé teszi a hátsó ülések könnyű eltávolítását anélkül, hogy ki kellene kapcsolni az elektromos csatlakozókat.

ISOFIX Child Seat Attachments

ISOFIX RENDSZER

Biztonságban tartja a gyermekeket. A Tourneo Connect hátsó ISOFIX rögzítési pontjaihoz két gyermekülés is egyszerűen rögzíthető.

További információkért kattintson az alábbi linkekre!