PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

Ford Tourneo Connect showing spacious interior seating

5 VAGY 7 ÜLÉSSEL

A két- vagy háromsoros ülőhelyes változatban is van bőven hely mindenkinek. A Tourneo Connect hagyományos és hosszabb, Grand változata egyaránt elérhető 5 vagy 7 üléses változatban.

Ford Tourneo Connect showing flexible seating

VARIÁLHATÓ ÜLÉSEK

Minden Tourneo Connect hátsó ülése lehajtható, előre buktatható vagy akár ki is vehető. Ráadásul az első utasoldali ülés vízszintesre hajtható, hogy elférjenek az extra hosszú csomagok is.Tourneo Connect Launch 4

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

MOTOROK ÉS SEBESSÉGVÁLTÓK

VEZETÉSI ÉLMÉNY

ÖSSZKERÉKHAJTÁS

A Tourneo Connect választható összkerékhajtása* gondoskodik a vezetés biztonságáról változó körülmények között is. A rendszer meghatározza, hogy az egyes tengelyek mekkora nyomatékot kapjanak a kivételesen jó kezelhetőség és stabilitás érdekében.

Ford Transit Connect front three quarter view
Ford Tourneo Connect profile view in motion

INTELLIGENS ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA SÁVKÖZÉPTARTÓ FUNKCIÓVAL

Ha a forgalom a kívánt vezetési sebesség alá csökken, akkor a rendszer automatikusan fenntartja az Ön előtt haladó járműtől az előre beállított távolságot. A sávközéptartó funkcióval a sávon belül előre meghatározott pozícióban maradhat.

ADAPTÍV VILÁGÍTÁS DINAMIKUS LED-FÉNYSZÓRÓKKAL 

A Tourneo Connect adaptív első világítása optimalizálja a fényszóró fényeit, hogy megfeleljenek az adott vezetési körülményeknek. Alkalmazkodik az autópályás, városi vagy országúti vezetéshez, valamint a parkolási és kanyarodási manőverekhez is. 

Ford Tourneo Connect showing dynamic LED headlights
Ford Tourneo Connect showing the traffic sign recognition functionality in action

ÁLLÍTHATÓ SEBESSÉGHATÁROLÓ  TÁBLAFELISMERŐ RENDSZERREL

Lehetővé teszi a kívánt maximális sebesség beállítását. A rendszer a közlekedési jelzőtáblákat és az útburkolati jeleket is észleli a helyi sebességkorlátozások azonosítása érdekében. Ha a vezető bármelyik határértéket túllépi, figyelmeztető hangjelzést fog hallani, amely jelzi, hogy ideje fokozatosan lassítani.

A vontatmányt érzékelő tolató asszisztens elősegíti a kifordulás nélküli pótkocsis tolatást. Az új pótkocsis tolatástámogatásnak köszönhetően a Tourneo Connect vezérlőgombja és a kamera képernyőjének segítségével irányíthatja a pótkocsit.

Ford Tourneo Connect front three quarter view

PARKOLÓRADAR

A parkolóradar segít megállapítani a Tourneo Connect és a környező akadályok közti távolságot. Ha az érzékelők akadályt észlelnek, figyelmeztető hangjelzést aktiválnak, ami  az akadályhoz közeledve  egyre intenzívebben jelez.

Ford Tourneo Connect electronic parking brake

AKTÍV KI-/BEPARKOLÁST SEGÍTŐ AUTOMATIKA

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika gombnyomásra megkeresi a megfelelő parkolóhelyet, és segít mind a merőleges, mind a párhuzamos helyre manőverezésben, miközben a gázpedált, a sebességváltót és a féket a vezető irányítása alatt tartja. 

Ford Tourneo Connect front three quarter view

TOVÁBBFEJLESZTETT FORDULÓKÖR

Megkönnyíti a szoros manőverezést szük helyen. A Tourneo Connect továbbfejlesztett fordulókörével nagyobb kormányzási szöget ér el, így kevesebb erőfeszítést kell kifejtenie a kormánykeréken.

KONNEKTIVITÁS

Ford Tourneo Connect interior touchscreen close up

DIGITÁLIS MŰSZERFAL

A Tourneo Connect digitális műszerfalán nagy felbontásban, intuitív és könnyen olvasható ikonokként jelennek meg a vezetési adatok. Azt is rangsorolhatja, hogy milyen információ jelenjen meg, beleértve a navigációs figyelmeztetéseket, valamint beprogramozhatja az egyes vezetési üzemmódok előnyben részesített beállításait.

hand holding mobile phone showing FordPass App

FORDPASS VAGY FORDPASS PRO

A FordPassTourneo Connect Launch 11 alkalmazással okostelefonján keresztül számos intelligens járműfunkcióhoz fér hozzá, többek között a távoli záráshoz, a jármű helyéhez, a biztonsághoz és a járműállapot-információkhoz. Ha a Tourneo Connectet üzleti célra használja, a FordPass Pro számos csatlakoztatási és flottakezelési funkciót kínál akár öt csatlakoztatott járműhöz.Tourneo Connect Launch 12

BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM

ÜTKÖZÉSMEGELŐZŐ RENDSZER

Ha a rendszer járművel, gyalogossal vagy kerékpárossal való ütközés veszélyét észleli, akkor vizuális és hangjelzéssel figyelmezteti, majd ha a vezető nem reagál időben,  akár teljes fékerőt is alkalmazhat.

Ford Tourneo Connect driving on winding country road
Ford Tourneo Connect front wheel close up

ELEKTRONIKUS MENETSTABILIZÁLÓ

Az elektronikus menetstabilizáló fokozza a jármű feletti uralmát. Ha a rendszer romló úttartást érzékel, a jármű stabilizálása érdekében automatikusan külön-külön fékerőt gyakorol  az egyes kerekekre.

ÉBERSÉGFIGYELŐ RENDSZER

Az éberségfigyelő rendszer figyelemmel kíséri a vezetési magatartást, és még pihenőidőt is javasolhat, ha a vezető fáradtságát észleli. A rendszer hangjelzéssel figyelmeztet, és a műszerfal kijelzőjén szöveges üzenetet jelenít meg.Tourneo Connect Launch 13

Driver alert notification close up
Ford Tourneo Connect seat belt reminder

BIZTONSÁGIÖV-RIASZTÁS

A biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztet egy jelzés abban az esetben, ha a vezető vagy utasai elfelejtenék bekötni magukat. A biztonsági öv emlékeztető rendszere lehetővé teszi a hátsó ülések könnyű eltávolítását anélkül, hogy ki kellene kapcsolni az elektromos csatlakozókat.

ISOFIX Child Seat Attachments

ISOFIX RENDSZER

Biztonságban tartja a gyermekeket. A Tourneo Connect hátsó ISOFIX rögzítési pontjaihoz két gyermekülés is egyszerűen rögzíthető.

További információkért kattintson az alábbi linkekre!