Home > Hasznos információk > COVID-19 Coronavirus Advice

Óvintézkedések az ügyfelek biztonsága és a szolgáltatások biztosítása érdekében

A koronavírus hazai terjedését a Ford Magyarország márkakereskedései rendkívül komolyan veszik és mindent elkövetnek az újabb fertőzések megakadályozása érdekében. 

Cégünk

 • folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket, 
 • a lehető legrövidebb időn belül reagál a változó helyzetre, 
 • szigorúan betartja a hatóságok vonatkozó előírásait és ajánlásait,
 • késlekedés nélkül megteszi az ügyfelek, a vásárlók és alkalmazottak védelme érdekében szükséges óvintézkedéseket.

Célunk, hogy a hatósági előírások maradéktalan betartása mellett márkakereskedéseink és szervizeink működése zavartalan, ügyfeleink kiszolgálása pedig biztonságos és zökkenőmentes legyen.

alt

Nyitvatartás

Jelenleg minden márkakereskedésünk a kormányzati előírásoknak megfelelően legfeljebb 15 óráig fogadja az ügyfeleket. Ez a helyzet azonban a későbbiekben megváltozhat. Egyes márkakereskedések egészségügyi okokból, saját hatáskörben is dönthetnek rövidebb nyitvatartás mellett, vagy átmenetileg felfüggeszthetik működésüket, szükség esetén pedig a hatóságok is korlátozhatják a különböző kereskedelmi egységek és szolgáltatók nyitvatartási idejét. Amennyiben erre sor kerül, a kormányzati döntéshozók a tömegtájékoztatási eszközökön keresztül (TV, rádió, hivatalos weboldalak) is felhívják erre a figyelmet, de értelemszerűen weboldalunkon is elérhetők a kereskedéseinkre vonatkozó aktuális információk. Javasoljuk, hogy a felesleges utazások elkerülése érdekében indulás előtt tájékozódjon a márkakereskedések elérhetőségein.

alt

Óvintézkedések

A koronavírus a legkönnyebben a személyes érintkezéssel terjed, ezért az elkövetkező időszakban mindenki igyekszik e találkozások számát a minimálisra csökkenteni. A fertőzésveszély csökkentése érdekében kérjük, hogy részesítse előnyben Érintésmentes Hozom-Viszem Szolgáltatásunkat és biztonságos, digitális megoldásainkat. 

Természetesen minden tőlünk telhetőt elkövetünk, hogy ügyfeleinket és vásárlóinkat maximális biztonságban és a tőlünk elvárt színvonalon szolgáljuk ki, ezért márkakereskedéseinkben és szervizeinkben az alábbi szabályokat léptettük életbe:

 • Mellőzzük a kézfogást a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, valamint kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk ügyfeleink számára.
 • Az érintkezési felületeket (pl. munkafelvételi asztalok, bútorok, mellékhelyiségek) napjában többször fertőtlenítjük.
 • Márkaszervizeink dolgozói eldobható védőkesztyűben dolgoznak, majd a szervizelést követően fertőtlenítik a gépjármű kritikus részeit.
 • Rendszeres és kötelező kézmosási szabályokat rendeltünk el minden márkaszervizben.
 • Naponta többször szellőztetjük zárt tereinket.
alt

Biztonságos szolgáltatások

Figyelmébe ajánljuk régi és új szolgáltatásainkat is, melyek révén szintén csökkenthető a fertőzésveszély.

 

 1. ÉRINTÉSMENTES HOZOM-VISZEM SZOLGÁLTATÁSDíjakkal – Szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy a gépjármű javítása, karbantartása céljából ügyfeleinknek ne kelljen kimozdulnia otthonukból. Érintésmentes hozom-viszem szolgáltatásunkat igénybe vevő ügyfeleink járművét előre egyeztetett helyen és időben átvesszük, majd a javítás, karbantartás után fertőtlenítjük, és házhoz szállítjuk.
 2. ONLINE SZERVIZ BEJELENTKEZÉS – Amennyiben márkaszervizeink szolgálgatásainak igénybevétele feltétlenül szükséges, kérjük, időpontfoglaláshoz használja weboldalunkon az Online Szerviz Bejelentkezés felületet, melyen kényelmesen és gyorsan kiválaszthatja az Önnek legalkalmasabb szervizidőpontot.
 3. VIDEO CHECK SZOLGÁLTATÁSvideófelvétel – Ingyenes szolgáltatásunk segítségével biztonságos távolságból, videófelvételen követheti járműve átvizsgálását, miközben részletes magyarázatot is kap a szükséges javítási munkálatok természetéről és várható költségeiről.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, további információért kérjük, érdeklődjön Márkaszervizeinkben.

alt

Garanciális intézkedések

Fontos tudnivalók a járművekre vonatkozó garanciával kapcsolatban

Türelmi idő a kötelező átvizsgálások esetén – A garancia érvényességének feltétele, hogy a járművet a Ford márkaszervizek szakemberei az előírt rendszerességgel átvizsgálják. A Ford Magyarország úgy döntött, hogy a COVID-19 járványveszély miatt elhalasztó tulajdonosok nem veszítik el a garanciával kapcsolatos jogosultságaikat, amennyiben a jármű futásteljesítménye maximum 1500 km-rel haladja meg az átvizsgálásra előírt értéket és 2020. május 31-ig megtörténik a karbantartás. Például: ha a következő kötelező átvizsgálás 2020. március 30-án és/vagy 30 000 km-nél esedékes, akkor a tulajdonosnak lehetősége van 31 500 km-ig vagy május 31-ig halasztani az előírt karbantartás elvégzésének időpontját.

Türelmi idő a garanciális javításokra – Előfordulhat, hogy ügyfelünknek (még) az érvényes garanciaidőn belül hibásodik meg az autója, de a COVID-19 járványveszély miatt nem látogatna el márkaszervizébe. Ilyen esetekben ügyfelünknek mindössze arra kell ügyelnie, hogy még a garancia érvényességi időn belül bejelentse márkaszervizének a meghibásodást. Amennyiben ügyfelünk eleget tesz bejelentési kötelezettségének, járművét a korábban érvényes garanciális feltételei szerint javítjuk meg. Például: ha a jármű április 3-án meghibásodik és a garancia május 1-én lejár, nem kell azonnal márkaszervizbe vinnie az autót, elegendő az utóbbi dátumig bejelenteni a meghibásodást és 2020. május 31-ig elvégeztetni a javítást.

Ezen rendelkezéseink 2020. május 31-ig érvényesek és fenntartjuk a jogot a bármikori módosítására vagy visszavonására.

alt

Szolgáltatások, programok felfüggesztése

A Ford Magyarország úgy döntött, hogy a járványügyi helyzet megnyugtató rendeződéséig az esetleges fertőzésveszéllyel járó rendezvényeit, eseményeit és szolgáltatásait felfüggeszti. Ennek értelmében átmenetileg nem igényelhető járműveink tesztvezetése sem. 

alt

Termelési folyamatok leállítása

A koronavírus járvány európai terjedése miatt a Ford anyavállalat 2020. március 19-től ideiglenesen felfüggeszti a jármű- és motorgyártást az európai kontinens területén található üzemeiben. 

Top