Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT CONNECT > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A Transit Connect fejlett benzin- és dízelmotorok új választékával érkezik. Ezek mindegyike megfelel a szigorú Euro 6.2 károsanyag-kibocsátásra vonatkozó követelményeknek. Az új 1,5 literes TDCi dízelmotor háromféle teljesítményszintet, kiváló üzemanyag-hatékonyságot és a korábbi 1,6 literes motornál alacsonyabb károsanyag-kibocsátást kínál.

Több erő. Alacsonyabb károsanyag-kibocsátás. Gazdaságosabb üzemeltetés. Ki ne szeretné??

Hozza ki a legtöbbet a motorjából!

Az innovatív, 1,0 literes, 3-hengeres EcoBoost benzinmotor olyan erőt biztosít az autónak, amit a hagyományos motorok esetében csak egy 1.6-os motortól kapna (100 LE-ig). Ráadásul 24%-kal jobb üzemanyag-gazdálkodást és 25%-kal alacsonyabb (csupán 129g/km) CO2-kibocsátást nyújt. Nem csoda, hogy az EcoBoost öt egymást követő  évben is elnyerte az "Év motorja" nemzetközi díjat za 1 liter alatti motorok kategóriájában. Ilyen korábban még soha nem fordult elő.

Gazdaságos üzemanyag-fogyasztás, mely mércét állít kategóriájában

A Ford forradalmian új Duratorq dízel- és EcoBoost benzinmotorjai segítségével az új Transit Connect rendkívüli hatékonyságot biztosít az üzemanyag-fogyasztás terén. Az 1,6 literes dízelmotor kifejezetten gazdaságos, különösen akkor, ha az ECOnetic technológiákkal párosul. Ilyen technológia például az Auto-Start-Stop rendszer, mely megállás vagy üresjárat esetén automatikusan leállítja a motort. Továbbá ide tartozik az aktív hűtőrács, mely azáltal javítja az aerodinamikát és az üzemanyag-fogyasztást, hogy lezárja a rácsot, amikor a motornak nincs szüksége hűtésre.

Ford Transit Connect Ford Duratorq Diesel engines
Ford Transit Connect Use less fuel with Auto-Start-Stop

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Jobb légellenállás, gazdaságosabb autózás

Az Aktív hűtőrács lamellák funkciója, hogy lassú haladás esetén, a motor hűtése érdekében a szellőzők nyitott állapotban legyenek, míg gyorsulás után automatikusan lezárjanak, így csökkentve a légellenállást és növelve az üzemanyag-hatékonyságot. Hosszú távon ez a technológia számottevő különbséget jelent a fogyasztásban.

Ford Transit Connect Active Grille Shutter system
Top