Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > ÚJ TRANSIT CUSTOM > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság

Az új Transit Custom mind a bent ülők, mind a rakomány biztonsága szempontjából kiváló haszongépjármű. Számos modern, a vezetőt segítő technológia segíti a potenciálisan veszélyes helyzetek megoldását. Ilyen például a Gyalogosfelismerő és Aktív fékrendszer. Mindezek mellett ráadásul hihetetlenül erős a karosszériája, a Borulásgátló segít megakadályozni a baleseteket, valamint két csúcsminőségű riasztó közül is választhat.

Az oldalon megjelenő felszereltséget nem minden modell tartalmazza. Ahol rendelkezésre állnak, ott ezek esetenként extrák, tehát külön vásárolhatók meg. A legfrissebb specifikációkról a letölthető katalógus ad részletesebb tájékoztatást.

New Blue Ford Transit Custom with tow

Segíti egyenesen tartani az utánfutót

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét, hogy segítse a jármű feletti uralom visszaszerzését. Ezt a rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével éri el.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Borulásgátló működését támogatva, a Ford egyedi borulásérzékelője segíti a gépjármű stabilitásának megtartását, magas súlypont, illetve éles kanyarok esetén is.

Ütközésmegelőző rendszer

Az Ütközésmegelőző rendszer észleli a jármű előtti útszakaszon tartózkodó vagy az azt keresztező gépkocsikat, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológia a baleseteket elkerülésére vagy azok súlyosságának csökkentésére szolgál. 80 km/h sebességig működik

5-csillagos biztonság

Az Euro NCAP szerinti 5-csillagos minősítés jelzi, hogy az új Transit Custom milyen hatékonyan képes megvédeni a vezetőjét és az utasait.

New Ford Transit Custom Euro NCAP
New Ford Transit Custom driving next to glass building

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A fejtett Kipörgésgátló megszünteti a kerekek túlzott kipörgését és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan ellenőrzi és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, hogy gyorsítás esetén a maximális tapadást nyújtsa.

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

Az új Transit Custom függönylégzsákkal, sofőr- és utasoldali légzsákkal, oldallégzsákokkal, továbbá továbbfejlesztett aktiválórendszerrel kerül forgalomba.

New Ford Transit Custom driving in countryside

Biztos kézzel a kanyarokban is

A Kanyarodás-szabályozó (eDCC) érzékeli, amikor a vezető túl gyorsan vesz be egy kanyart, ezért gyorsan csökkenti a motor nyomatékát - szabályozza az egyes kerekekre jutó fékerőt - elősegítve a jármű biztonságos irányíthatóságát.

A rakomány súlyához igazodik

A Terhelésfüggő stabilitásprogram (LAC) a szállított teher súlyának megfelelően módosítja az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) beállításait. Így a Transit Custom mindig stabil és könnyen irányítható marad függetlenül attól, hogy üres, vagy alaposan megrakodtuk.

New Blue Ford Transit Custom airbags

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

Az új Transit Custom függönylégzsákkal, sofőr- és utasoldali légzsákkal, oldallégzsákokkal, továbbá továbbfejlesztett aktiválórendszerrel kerül forgalomba.

Figyelmeztetés csökkenő keréknyomás esetén

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

New Ford Transit Custom wheel detail
Top