Home > Személyautók és Személyszállítók > EDGE > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezetési élmény

A Ford Edge számos innovatív műszaki megoldást kínál. Egyes funkciók egy idő után már nélkülözhetetlennek is fognak tűnni. Minden technológia azt szolgálja, hogy a vezető minél inkább a vezetésre és az útra irányíthassa a figyelmét.

Élvezetesebb vezetés. Kevesebb kormánymozdulat.

Az Adaptív kormányzás segítségével a vezetést mindig, bármilyen körülmények között - még parkoláskor is, megerőltetés nélkül - élvezheti.

Alacsonyabb sebesség esetén, mint például a parkolóban történő manőverezésnél, kisebb kormánymozdulatokra van szükség. Magasabb sebességnél automatikusan egy hagyományos kormányszögre áll a rendszer, kényelmes és megnyugtató visszajelzést biztosítva a vezető számára.

Beállítható Sport vezetési mód is. Aktiválásakor gyors és kanyargós utakon a kanyarok bevételéhez kevesebb kormánymozdulatra van szükség, így könnyebb a manőverezés.

Ford SYNC: fejlett kihangosító rendszer

A Ford SYNC 3 rendszer lehetővé teszi, hogy egyszerű hangutasításokkal vezérelje a zenelejátszást, indítson vagy fogadjon hívásokat. Hangparancsokkal lejátszhatja az USB-n vagy Mp3/iPod® készülékén tárolt zenéket, vagy streamelje a Bluetooth®-kompatibilis mobiltelefonjárról. A rendszer még a beérkező szöveges üzeneteket is felolvassa (a csatlakoztatott mobiltelefontól függően). A Hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

Ford Edge centre display detail

Mindkét oldalon látja, mi közeledik

A jármű elején található apró, diszkrét kamera osztott képet továbbít a többfunkciós képernyőre, ahol a vezető a mindkét irányból érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat láthatja. Ez a műszaki megoldás felbecsülhetetlen értékű, ha keskeny parkolóhelyről szeretnénk kiállni, vagy rosszul belátható, forgalmas útra akarunk kihajtani.

Az automatikusan alkalmazkodó sebességtartó automatika

Az Adaptív sebességtartó automatikával a vezető kiválaszthatja a kívánt sebességet, és a rendszer segít megtartani azt. Amennyiben a beépített radar egy, a jármű előtt haladó gépkocsit érzékel, a jármű lassításával tartja az előre beállított távolságot. Amint szabad az út, a rendszer ismét a vezető által kiválasztott sebességre gyorsít.

Tükrök, amelyek azt is látják, amit Ön nem

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán elhelyezett radarérzékelőkkel segít a biztonságosabb sávváltásban. Ha a rendszer egy másképp nem látható járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg.

A rendszer, mely figyelmezteti, ha pihenésre van szüksége

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli a vezető viselkedését, és felismeri a fáradtság miatt a vezetésében bekövetkező változásokat. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, egy figyelmeztető jelzés villan fel a kijelzőn, pihenést javasolva. Amennyiben a vezető ébersége tovább csökken, az ismétlődő figyelmeztetéshez hangjelzés is társul.

Edge alarm system
Sync Logo

Ford SYNC rendszer Vészhelyzeti Asszisztenssel

A Vészhelyzeti asszisztens a Ford  SYNC rendszer innovatív funkciója, amely egy Bluetooth®-on keresztül csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi segélyhívó központot, ha olyan balesetet szenvedtek, melyben kioldott egy légzsák vagy lekapcsolt az üzemanyag-szivattyú. Ilyenkor megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. A rendszer automatikusan elküldi az olyan létfontosságú információkat is, mint például a jármű helyzete (GPS koordináták), még akkor is, amikor a vezető eszméletlen.

Top