Home > Személyautók és Személyszállítók > C-MAX > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezetési élmény

A műszaki megoldásoknak mindig konkrét célt kell szolgálniuk. A C-MAX pedig a legnagyobb kényelmet, a folyamatos elérhetőséget és a teljes biztonságot nyújtja. Fedezze fel a számos modern és könnyen használható műszaki megoldást!

Ford C-MAX dashboard and steering wheel

Segít a biztonságos követési távolság megtartásában

A műszerfalon Távolságjelző is található, mely folyamatosan mutatja a jármű előtt haladó gépkocsitól mért távolságot. A vezető által kiválasztott, távolságra vonatkozó beállításoktól függően egy színes ikonokból álló jelzőlámparendszert jelenít meg. Egy piros figyelmeztető jelzéssel hívja fel a vezető figyelmét arra, ha túl közel kerül az előtte haladó járműhöz.

Így még könnyebb a parkolás!

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika képes bekormányozni a járművet egy annál mindössze 20%-kal hosszabb vagy szélesebb parkolóhelyre is. Csupán egy gombnyomás és az innovatív rendszer érzékelői segítségével felismeri, ha a jármű egy megfelelő parkolóhely mellett halad el. Ezután automatikusan bekormányozza a járművet, miközben a vezetőnek (a képernyőn megjelenő utasításokat és hangjelzéseket követve) csak a gázpedált, a sebességváltót és a féket kell működtetnie.

Active Park Assist
Torque Vectoring Control

Maximálisan szabályozott kanyarodás

A Nyomatékvektor-szabályzás másodpercenként 100-szor reagál az út felületére. (Ez a pislogás sebességének 33-szorosa.) Az így szerzett adatok alapján osztja el a teljesítményt az első kerekek között. Ennek eredményeképp biztosított a maximális tapadás, a fokozott kormányozhatóság, és egyszerűbb az éles kanyarok bevétele, illetve az egyenetlen útfelületen történő haladás.

Brown Ford C-MAX on a highway, front view

Egy fejlett rendszer, mely figyelmeztet sávelhagyás esetén

Amennyiben a rendszer úgy érzékeli, hogy a jármű véletlenül elhagyta a haladási sávját, akkor a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét.

Jobb látási viszonyok, mások elvakítása nélkül

Hasznos segítség éjszakai vezetés esetén az Automata fényszóróvezérlés. Szembejövő forgalom esetén a fényszórók automatikusan tompítottra váltanak, megakadályozva, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében, automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

Ford C-MAX's lights controls
Ford SYNC logo

Ford SYNC rendszer Vészhelyzeti Asszisztenssel

A Vészhelyzeti asszisztens a Ford  SYNC rendszer innovatív funkciója, amely egy Bluetooth®-on keresztül csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi segélyhívó központot, ha olyan balesetet szenvedtek, melyben kioldott egy légzsák vagy lekapcsolt az üzemanyag-szivattyú. Ilyenkor megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. A rendszer automatikusan elküldi az olyan létfontosságú információkat is, mint például a jármű helyzete (GPS koordináták), még akkor is, amikor a vezető eszméletlen.

Top