Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT ALVÁZAK > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A Ford EcoBlue 2,0 literes TDCi motorok úgy biztosítanak nagyobb teljesítményt, hogy közben gazdaságosabb az üzemanyag-felhasználás és alacsonyabb a károsanyag-kibocsátás. Emellett már most megfelelnek az Euro 6.2-es károsanyag-kibocsátási szabványnak. A Fékenergia-visszanyerés, a Gyorsulásszabályzó és az Auto Start-Stop indítórendszer mellett még sok más műszaki megoldással felszerelt Transit fülkés alváz az alacsonyabb üzemanyag-felhasználás és a gazdaságosabb üzemeltetés elérésére készült. Mert az lebegett a szemünk előtt, hogy a lehető leggyorsabban megtérüljön ez az értékes befektetés.

Ford EcoBlue TDCi motorok

A Transit Fülkés Alvázaknál elérhető új 2,0 literes Ford EcoBlue TDCi motorok a kiemelkedő teljesítményt alacsony üzemanyag-fogyasztással és károsanyag-kibocsátással ötvözik. A fenntartási költségeket tovább csökkenti a 60.000 km/2 év szervizintervallum (amelyik hamarabb bekövetkezik). A Fülkés Alvázaknál a 130 lóerős (385 Nm) és a 170 lóerős (405 Nm) változat érhető el.

Greater performance. Fewer emissions.

Nagyobb teljesítmény. Kisebb károsanyag-kibocsátás.

A fejlett, új 2,0 literes Ford EcoBlue TDCi dízelmotorok megfelelnek a szigorú Euro 6.2-es károsanyag-kibocsátásra vonatkozó követelményeknek, ami azt jelenti, hogy 55%-kal kevesebb nitrogén-oxidot (NOx) bocsátanak ki az Euro 5 előírásaihoz képest.

Légszennyezést okozó vegyületeket eltávolító adalékanyag

A Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer az AdBlue® karbamid/víz bázisú adalékanyagot használja arra, hogy a kipufogógázban található nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé alakítsa. Ezután a részecskeszűrő a kipufogóban található szilárd részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A helyes működés érdekében a Ford EcoBlue dízelmotor AdBlue®-tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer fényjelzéssel figyelmeztet.

An additive that removes pollution
Ford Transit Chassis Cab front view

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Akkumulátortöltés hatékonyabb formában

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés csak akkor tölti az akkumulátort, amikor szükséges; amennyiben lehetséges, igyekszik elkerülni a töltést, amikor a vezető a gázpedált nyomva tartja. Ily módon még több üzemanyagot takaríthat meg és tovább csökken a károsanyag-kibocsátás.

Ford transit Battery charging
Feather on accelerator render

Gyorsulásszabályozó a gazdaságosabb vezetésért

Ez az innovatív extra felszerelés az aktuális raksúlyhoz igazodva szabályozza a jármű gyorsulásának ütemét. Ez a vezetési stílustól függően akár 15%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet, ráadásul az egyéb alkatrészek mellett a motor, a fékek és a gumiabroncsok elhasználódását is lassítja.

Üzemanyag-hatékonyabb vezetés

A Sebességváltásra figyelmeztető lámpa, a műszerfalon felvillanva, jelzi a vezető számára, hogy mikor kell sebességet váltania a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében. Ez egy egyszerű, de eredményes módszer, mellyel minden utazás gazdaságosabb lehet.

Shift Indicator for fuel-efficient gear changes
Top