Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT ALVÁZAK > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A továbbfejlesztett 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően a Ford Transit Alváz modellek minden eddiginél erősebbek és hatékonyabbak. A négyféle változatban is elérhető, akár 185 LE teljesítménnyel és 405 Nm nyomatékkal rendelkező erőforrások között Ön is garantáltan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb típust. Bármelyik motort is választja, biztos lehet benne, hogy az megfelel a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó, szigorú Euro 6.2-es előírásoknak.  A jármű ráadásul elérhető HDT (Heavy Duty Truck) motorral, valamint ún. mild Hybrid Electric Vehicle (mHEV) kivitelben is. Ez a modell még gazdaságosabb üzemanyag-fogyasztást és még alacsonyabb CO2-kibocsátást biztosít.

EcoBlue hibrid hatékonyság

A Ford Transit Alvázak már EcoBlue hibrid változatban is megrendelhetők. A hibrid technológia révén csökkenthető a járművek üzemanyag-fogyasztása és kibocsátása, mivel a kisméretű, akkumulátorról üzemelő elektromos motor szükség esetén extra támogatást nyújt a dízelmotornak. A 48 V-os hibrid akkumulátorokat a jármű kinetikus energiáját átalakító regeneratív fékrendszer tölti fel menet közben.

Red Ford Chassis cab in motion

Ford EcoBlue TDCi motorok

A továbbfejlesztett, 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően a Ford Transit erősebb és hatékonyabb, mint valaha. A négy különböző változatban elérhető, akár 185 LE teljesítményre képes erőforrások között Ön is garantáltan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb típust. Nagyobb teljesítményt igénylő ügyfeleink a Ford Transit Alvázakat HDT (Heavy Duty Truck) erőforrással is megrendelhetik. Az erősebb motor nagyobb nyomatékra képes, ami ideális választássá teszi a nehezebb, robusztusabb felépítményekhez.

Kifinomult, 10-sebességes, automata sebességváltó

Az új, 10-sebességes, automata váltónak köszönhetően a Transit Alváz gyorsulása egészen figyelemreméltó, miközben a jármű üzemanyag-hatékonysága is kifejezetten kedvező. A valós idejű, adaptív váltásütemezés lehetővé teszi, hogy az erőátviteli rendszer gyorsan és könnyedén alkalmazkodjon a változó körülményekhez. Akár egy sima autópályán, akár nehéz terepen halad célja felé, biztos lehet benne, hogy a Transit mindig a megfelelő sebességfokozatban dolgozik. A 6-fokozatú, automata váltó az elsőkerék-hajtású járművekhez választható.

10 speed automatic transmission close up
Ford Transit Chassis Cab 6-speed manual transmission

Üzemanyagtakarékos, 6-sebességes váltó

A 6-sebességes manuális váltóval a Ford Transit Alváz még takarékosabb és hatékonyabb. Megfelelően nagy sebességet elérve elég csak a 6. fokozatba kapcsolni, mellyel kifejezetten üzemanyagtakarékosan lehet haladni. A sebességváltó működése gyors és akadálymentes. 

Segít még hatékonyabban közlekedni

Az innovatív Ford EcoMode rendszer folyamatosan értékeli a vezetési stílusunk üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását. Elemzi a jármű sebességét, a váltó használatát, a fékezési és gázadási adatokat, valamint a megtett rövid és hosszú utak számát. Az EcoMode az összegyűjtött információkat a műszerfalon is megjeleníti, ezzel támogatva a vezetőt az üzemanyag hatékonyabb felhasználásában, mellyel az autó élettartama alatt számottevő megtakarítás érhető el.

Ford transit chassis cab with ecoguide graphic
New Ford Transit Chassis Cab interior dashboard close up

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop indítórendszerrel

A rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű közlekedési lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Hatékonyságnövelő gumiabroncsok

A Ford Transit Alváz alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsait úgy tervezték, hogy a kerekek forgatása kevesebb energiát igényeljen. Ha pedig a jármű mozgatásához kevesebb energia is elegendő, akkor az alacsonyabb fogyasztást és hosszú távon számottevő megtakarítást is jelent.

New Transit Chassis Cab front wheel close up
New Ford Transit Chassis Cab ford easy fuel close up

Ford Easy-Fuel Tartálysapka nélküli üzemanyag-feltöltés, a biztos tankoláshoz

Ez a hasznos technológiai megoldás jóformán lehetetlenné teszi, hogy a járműbe nem megfelelő üzemanyagot tankoljunk, mivel a rossz töltőcső egyszerűen nem illeszkedik a beömlőnyíláshoz. És ami szintén jó hír, a Ford Easy-Fuel egy tartálysapka nélküli rendszer, ezért soha többé nem kell a piszkos, olajos tartálysapkákkal bajlódnia.

A Gyorsulásszabályzóval nagyobb távolságokra képes

Innovatív technológia, ami a gyorsulás mértékét a jármű terheltségéhez igazítja. Az eredmény magáért beszél: vezetési stílustól függően akár 15% üzemanyagmegtakarítás is elérhető a használatával. Sőt, a technológia a motor, a fékek, a gumik és más részegységek elhasználódását is lassítja.

New Transit Chassis Cab front view
New Ford Transit Chassis Cab recharging battery  close up

Akkumulátorfeltöltés még hatékonyabban

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra az akkumulátornak szüksége van, nem pedig gyorsításkor. Ily módon még több üzemanyagot spórolhat meg, és tovább csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.

Top