TRANSIT ALVÁZ FELSZERELTSÉGEK

Bárhogyan is alakítja a Ford Transit Fülkés Alvázat, az utastérben számos intelligens rendszer segíti majd Önt a mindennapi munkában. Csatlakoztassa a FordPass Connect modemet a FordPass Pro applikációhoz a mobiltelefonján, amivel megannyi szolgáltatást vehet igénybe, többek között a Járműállapot figyelmeztetéseket, amelyek segítenek, hogy a gépjárműve karbantartása mindig időben megtörténjen. Az Oldalszél-stabilizáló rendszer segíti úton tartani az autóját, a Nyomatékvektor-szabályozás pedig a kanyarodás közbeni kormányozhatóságot biztosítja. A legfejlettebb EcoBlue dízelmotorokkal biztos lehet abban, hogy mindig rendelkezésre áll az erő amire szüksége van.

Ford Transit Chassis Cab standing in front of modern house frontal view

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

 

Ford Transit Chassis Cab body type

TÖKÉLETES ALAP A FELÉPÍTMÉNYEKHEZ

A Ford Transit Alvázak erős, lapos létra-kialakítású alvázkerete ideális alapot kínál a legkülönfélébb felépítményekhez. A speciális felfüggesztésnek köszönhetően a jármű súlypontja magasabbra kerül, így nagyobb felépítmények is ráépíthetők. A csavarozott záróelemek pedig lehetővé teszik az alváz hosszának hegesztés nélküli módosítását és testre szabását.

5-FÉLE ALAP, AMIRE ÉPÍTHET

A Ford Transit Alvázak a kompakt 3100 kg-os típustól a masszív 5000 kg-os megengedett legnagyobb össztömegű modellig 5 különböző változatban rendelhetők meg. Többféle tengelytávval  és túlnyúlással választható Alvázainkra szabványos méretű és egyedi kialakítású felépítmények egyaránt felszerelhetők.

Különböző tengelytávval gyártott modelljeink között Ön is megtalálja a vállalkozása igényeinek megfelelőt. A választható opciók a rövidebb, fordulékonyabb L2-től az extra hosszú L5-ig terjednek, hátul szimpla, vagy akár dupla kerékkel.

A szállítható rakomány mennyiségét annak súlya és eloszlása is befolyásolja.

Ford Transit Chassis Cab features options
Ford Transit Chassis Cab 5-tonne side view

EXTRA ERŐS, 5 TONNÁS ALVÁZ

A Ford Transit Alváz 5 tonnás (megengedett legnagyobb össztömegű) változata az eddigi legnagyobb teherbírású alvázunk, mellyel akár 2960 kg-os rakományt is biztonságosan szállíthat.

Kivételes teherbírásával ideális alapot kínál a nehezebb felépítményekhez is. A típus az összes elérhető tengelytávval (L2, L3, L4 és L5)  megrendelhető, így jelenleg ez a lehető legsokoldalúbb Alvázunk.

Strapabíróbb, mint valaha. Az 5 tonnás Ford Transit Alváz munkára kész.

ALVÁZ

A Transit Alváz egy speciális, teljes létravázas alváz, amire szinte bármilyen felépítmény felszerelhető. A könnyű, mégis rendkívül erős alváz kiválóan alkalmas alacsony  padlómagasságú átalakításokra is. A Skeletal Alváz négyféle tengelytávval és kétféle hátsó tengelyhosszal, 4300 kg-os megengedett legnagyobb össztömeggel kapható.

Ford Transit Skeletal Chassis features option
Ford Transit Chassis Cab tow bar close up

VONTATÁSI KAPACITÁS

A Transit Fülkés Alváz kiemelkedő terhelhetőségi és vontatási képességekkel rendelkezik. A 350HD és 470 változatok strapabíró felfüggesztéssel kerültek kialakításra, így a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömege elérheti akár a 7000 kg-ot is. Sőt, a megengedett legnagyobb vontatható tömeg (fékezett), megfelelően felszerelt jármű esetén, elérheti  a 3,5 tonnát is.

Ford Transit Chassis Cab at construction site

MENETKÉSZ MODELLEK

A Transit Fülkés Alvázat kemény munkára terveztük. Masszív, szilárd alváza minden felépítmény számára biztos alapot jelent. A gyors és kényelmes megoldásra vágyó üzletvezetők számára gyári építésű Transit flottáinkat használatra készen szállítjuk.

Ford Transit Chassis Cab aerial view of chassis

A CSAPATNAK IS JUT HELY

A Transit Duplafülkés Alváz tökéletes megoldás azoknak, akik nemcsak áruszállításra, hanem személyszállításra is használnák a járművet. A széles ajtónyílások megkönnyítik a tágas belső térhez való hozzáférést. A Dupla első utasüléssel és a négy különálló hátsó üléssel akár 7 személyt is kényelmesen szállíthat, és az ülések alatt található rekeszek rengeteg tárolási lehetőséget biztosítanak.

EXTRA BIZTONSÁG A HOSSZÚ IDŐTARTAMRA SZÓLÓ ÁTROZSDÁSODÁS ELLENI GARANCIÁVAL

A Ford Transit Alváz kiemelkedő minőségéről tanúskodik, hogy alapból 12 évre szóló, átrozsdásodás elleni garanciát adunk hozzá.

Ford Transit Chassis Cab parked in construction site
A mechanic checking the chassis cab wheel

HOSSZÚ SZERVIZINTERVALLUM, MERT NINCS IDŐ LEÁLLNI

Egy intelligens olajmennyiség-jelző figyelmezteti Önt a multifunkciós kijelzőn, ha szervizelésre van szükség az olaj miatt. Ez az okos technológia lehetővé teszi, hogy ezentúl ne kelljen kötelező szervizintervallumokban gondolkodnunk: elég akkor cselekedni, ha tényleg szükség van rá. Így mindig biztos lehet abban, hogy az autója a maximumot nyújtja Önnek.

Ford Transit Chassis Cab riving on road front view

MOTOROK ÉS SEBESSÉGVÁLTÓK

Ford Transit Chassis Cab front view

ECOBLUE HIBRID HATÉKONYSÁG

A Ford Transit Alvázak már EcoBlue hibrid változatban is megrendelhetők. A hibrid technológia révén csökkenthető a járművek üzemanyag-fogyasztása és kibocsátása, mivel a kisméretű, akkumulátorról üzemelő elektromos motor szükség esetén extra támogatást nyújt a dízelmotornak. A 48 V-os hibrid akkumulátorokat a jármű kinetikus energiáját átalakító regeneratív fékrendszer tölti fel menet közben.

FORD ECOBLUE TDCI MOTOROK

A továbbfejlesztett, 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően a Ford Transit erősebb és hatékonyabb, mint valaha. A négy különböző változatban elérhető, akár 185 LE teljesítményre képes erőforrások között Ön is garantáltan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb típust. Nagyobb teljesítményt igénylő ügyfeleink a Ford Transit Alvázakat HDT (Heavy Duty Truck) erőforrással is megrendelhetik. Az erősebb motor nagyobb nyomatékra képes, ami ideális választássá teszi a nehezebb, robusztusabb felépítményekhez.

Transit Van auto transmission close up

KIFINOMULT, 10 SEBESSÉGES, AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

Az új, 10 sebességes, automata váltónak köszönhetően a Transit Alváz gyorsulása egészen figyelemreméltó, miközben a jármű üzemanyag-hatékonysága is kifejezetten kedvező. A valós idejű, adaptív váltásütemezés lehetővé teszi, hogy az erőátviteli rendszer gyorsan és könnyedén alkalmazkodjon a változó körülményekhez. Akár egy sima autópályán, akár nehéz terepen halad célja felé, biztos lehet benne, hogy a Transit mindig a megfelelő sebességfokozatban dolgozik. A 6-fokozatú, automata váltó az elsőkerék-hajtású járművekhez választható.

Ford Transit Van close up of 6-sped transition

ÜZEMANYAGTAKARÉKOS, 6 SEBESSÉGES VÁLTÓ

A 6 sebességes manuális váltóval a Ford Transit Alváz még takarékosabb és hatékonyabb. Megfelelően nagy sebességet elérve elég csak a 6. fokozatba kapcsolni, mellyel kifejezetten üzemanyagtakarékosan lehet haladni. A sebességváltó működése gyors és akadálymentes. 

Transit Chassis Cab in motion side view

HATÉKONYSÁG

Ford transit chassis cab with ecoguide graphic

SEGÍT MÉG HATÉKONYABBAN KÖZLEKEDNI

Az innovatív Ford EcoMode rendszer folyamatosan értékeli a vezetési stílusunk üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását. Elemzi a jármű sebességét, a váltó használatát, a fékezési és gázadási adatokat, valamint a megtett rövid és hosszú utak számát. Az EcoMode az összegyűjtött információkat a műszerfalon is megjeleníti, ezzel támogatva a vezetőt az üzemanyag hatékonyabb felhasználásában, mellyel az autó élettartama alatt számottevő megtakarítás érhető el.

ALACSONYABB FOGYASZTÁS AZ AUTO START-STOP INDÍTÓRENDSZERREL

A rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű közlekedési lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

New Ford Transit Chassis Cab interior dashboard close up
New Transit Chassis Cab front wheel close up

HATÉKONYSÁGNÖVELŐ GUMIABRONCSOK

A Ford Transit Alváz alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsait úgy tervezték, hogy a kerekek forgatása kevesebb energiát igényeljen. Ha pedig a jármű mozgatásához kevesebb energia is elegendő, akkor az alacsonyabb fogyasztást és hosszú távon számottevő megtakarítást is jelent.

New Transit Chassis Cab front view

A GYORSULÁSSZABÁLYZÓVAL NAGYOBB TÁVOLSÁGOKRA KÉPES

Innovatív technológia, ami a gyorsulás mértékét a jármű terheltségéhez igazítja. Az eredmény magáért beszél: vezetési stílustól függően akár 15% üzemanyagmegtakarítás is elérhető a használatával. Sőt, a technológia a motor, a fékek, a gumik és más részegységek elhasználódását is lassítja.

Ford Transit Chassis Cab driving through London

VEZETÉSI ÉLMÉNY

MAGABIZTOS ÚTTARTÁS MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT

Jeges téli utak, sáros bekötőutak – bárhová is szólítja munkája, a Ford Transit Alvázzal biztonságban eléri célját. Az Intelligens összkerékhajtás az útviszonyoknak megfelelően módosítja a kerekekre jutó nyomatékot, ami biztos haladást tesz lehetővé a kihívást jelentő útfelületeken. Az AWD egyetlen gombnyomásra, vagy a vezetési körülményekre reagálva azonnal egyenesbe hozza autóját. Mindössze 60 kg-os súlynövekedéssel járműve még sokoldalúbbá válik, miközben teherbírása változatlan marad*.

Figyelem: A jármű vezetéstámogató rendszerei csak segítik a biztonságos közlekedést, használatuk nem helyettesíti vezető folyamatos figyelmét, felelősen meghozott döntéseit és a jármű körültekintő irányítását.”

KEMÉNY MUNKÁRA SZÜLETETT

A Ford Transit Alvázat úgy terveztük, hogy nehéz terepen is könnyedén mozogjon. A Mechanikus önzáró differenciálmű csökkenti a kerekek kipörgését azáltal, hogy a motor nyomatékát a legjobb tapadású kerekekre irányítja. A megoldás lazább szerkezetű talajon különösen előnyös, hiszen olyan körülmények között segíti a jármű haladását és javítja stabilitását, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Ford Transit Chassis Cab side view
Ford Transit Chassis Cab side view

EGY FEJLETT RENDSZER, MELY SEGÍT A SÁVTARTÁSBAN

A Sávtartó automatika egy frontkamera segítségével észleli, ha a jármű véletlenül kisodródna a haladási sávjából. Ilyen esetekben a Sávtartási segítség kisebb kormányzási nyomatékot alkalmazva segít visszaterelni a járművet a megfelelő sávba. Amennyiben a jármű kereke érinti a sávjelzést vagy az út szélét, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. A technológia 65 km/h-s sebesség alatt automatikusan deaktiválódik, de természetesen manuálisan is kikapcsolható.

Ford Transit Chassis Cab showing cruise control

MÉG INTELLIGENSEBB SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Állítsa be az Önnek megfelelő sebességet az Adaptív sebességtartó automatikával. A intelligens rendszer felismeri az útszakaszon érvényes sebességkorlátozásokat és a jármű sebességét az adott határokon belül tartja. A fejlett radar technológia folyamatosan érzékeli az előttünk haladó lassabb járműveket, és az előre beállított követési távolság fenntartásával automatikusan módosítja a Transit Alváz sebességét. Az akadályok elhárulása után a rendszer a korábban beállított sebességre gyorsítja fel a járművet.

Close up on tool holder

KONNEKTIVITÁS ÉS SZÓRAKOZTATÁS

FordPass App on phone

CSATLAKOZTATOTT VILÁG

Ahogy a világ egyre okosabbá és összekacsoltabbá válik, úgy fejlődnek a vállalkozások is. Ezért létrehozunk egy teljesen csatlakoztatott haszongépjármű flottát, mellyel célunk, hogy minden eddiginél egyszerűbbé tegyük vállalkozása kezelését. Párosítson akár öt csatlakoztatott járművet a FordPass Pro alkalmazással, hogy hozzáférjen a számos hatékony funkcióhoz, és hozza ki a legtöbbet járműveiből! A gépjárművek kompatibilitásáról érdeklődjön a  Ford márkakereskedésekben!

man with mobile showing FordPass Connect

HASZNÁLJA KI AUTÓJA INTELLIGENS OLDALÁT

A FordPass Pro célja, hogy növelje az üzleti célra használt járművek biztonságát, hatékonyságát és élettartamát. Párosítsa össze az alkalmazást akár öt csatlakoztatott járművével, hogy mindet egy helyen kezelhesse! Járművei elhelyezkedését és állapotát megtekintheti egy térképen; az üzemidő maximalizálása érdekében járműállapot-figyelmeztetéseket kap; a SecuriAlert aktiválásával pedig figyelmeztetést küld a rendszer, ha jogosulatlanul használják a járműveit. Amíg Ön a jövőt tervezi, a FordPass Pro leveszi a válláról a terhet.

FORD SYNC: FEJLETT KIHANGOSÍTÓ RENDSZER

A Ford SYNC 3 a legfejlettebb SYNC rendszer. Gyorsabb és egyszerűbb használni, ráadásul még több funkcióval láttuk el, és már hangparancsokkal is vezérelhető. Az új kezelőfelület nagyobb gombokat tartalmaz, így még könnyebben irányítható, a színes érintőképernyő pedig az okostelefonoknál és tableteknél már megszokott mozdulatokat is képes kezelni. A Ford SYNC 3 már csatlakozni tud az Apple CarPlay-hez és az Android Auto-hoz is.

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
New Transit Chassis Cab interior entertainment system close up

SZÓRAKOZTAT ÉS INFORMÁL

A fejlett audio- és kommunikációs rendszerek számos olyan szórakoztató és informatív felszereltséget kínálnak, mint például a rádió, CD lejátszó, USB csatlakozó, prémium hangszórók és a Hangvezérléssel elérhető SYNC rendszer. (A Hangvezérlés magyar nyelven jelenleg nem elérhető.)

Ford Chassis Cab close up on front seats and steering wheel

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

VEZETÉSI POZÍCIÓ

A vezetőülés és a kormány is tökéletesen testre szabható, (4 irányba állítható), hogy Ön is biztosan megtalálja az ideális vezetési pozíciót. További kényelmet biztosít a vezetőoldali kartámasz, deréktámasz és az opcióként elérhető fűthető első ülések. Tulajdonképpen biztosítottuk a haszongépjárművektől megkövetelt tartós, strapabíró kivitelt, míg az ülések nyújtotta kényelem a személyautókat idézi.

Ford Transit Chassis Cab adjustable driving seat
Close up on coffee cup holder

MINDEN RENDBEN LESZ

Egy jól áttekinthető, rendezett utastérben mindennek megvan a helye. A Transit Alvázakban ezért rengeteg tárolóhelyet talál, többek között három nyitott rekeszt a műszerfal tetején, dokkolót a mobiltelefon vagy tablet számára, két palacktartót és egy zárható kesztyűtartót is, ahol az A4-es méretű dossziék mellett egy tablet vagy kisebb laptop is elfér.

A Duplafülkés Alvázunk azonban még ennél is többet kínál. A hátsó üléssor felemelhető üléspárnái alatt további rekeszeket talál, ahol szerszámokat tárolhat vagy értékes  felszereléseket rejthet el a kíváncsi szemek elől, az első sor középső ülése pedig előre hajtható háttámlával rendelkezik, ami praktikus munkafelületté alakítható.

ELEKTROMOS ALJZATOK

A már rendelkezésre álló 12 V-os aljzat mellé választható egy 230 V-os csatlakozó is, ami a vezető- és az utasülések között kap helyet. Ideális, ha fel szeretné tölteni az elektromos eszközeit, a laptopját vagy más felszerelést, melyhez így nem lesz szüksége speciális átalakítóra.

Ford Transit Van interior closeup on power socket
Ford easy fuel close up

FORD EASY-FUEL TARTÁLYSAPKA NÉLKÜLI ÜZEMANYAG-FELTÖLTÉS, A BIZTOS TANKOLÁSHOZ

Ez a hasznos technológiai megoldás jóformán lehetetlenné teszi, hogy a járműbe nem megfelelő üzemanyagot tankoljunk, mivel a rossz töltőcső egyszerűen nem illeszkedik a beömlőnyíláshoz. És ami szintén jó hír, a Ford Easy-Fuel egy tartálysapka nélküli rendszer, ezért soha többé nem kell a piszkos, olajos tartálysapkákkal bajlódnia.

Transit Van powerfold mirror close up

ÖNMAGUKAT VÉDŐ KÜLSŐ VISSZAPILLANTÓ TÜKRÖK

A nem kívánt káresemények elkerülése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső visszapillantó tükrök parkoláskor automatikusan behajtódnak, így védve a stílusosan kialakított irányjelzőket is.

Ford Transit Chassis Cab parked on building site with two workmen in high-viz jackets

BIZTONSÁG

VÉDELEM A GYALOGOSOKNAK IS

A Gyalogosfelismerő rendszerrel együttműködő Ütközésmegelőző rendszer radar- és kameratechnológiával segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működésbe hozza a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát. A Vészfék-rásegítő segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni a vészhelyzetekben. A rendszer érzékeli, milyen erővel nyomja a vezető a féket, és ezt az erőt szükség esetén automatikusan fokozza.

Transit Chassis Cab with trailer indicating sway control

UTAZZON UTÁNFUTÓVAL IS BIZTONSÁGOSAN!

Az Utánfutó stabilizátor (TSC) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és a jelenség megszüntetése, illetve a szabályozottabb vontatás érdekében, csökkenti a jármű sebességét. Ehhez csökkenti a motor nyomatékát és fokozatosan növeli a kerekekre jutó féknyomást.

Ford Transit Chassis Cab selectable drives close up

FIGYELMEZTETÉS CSÖKKENŐ KERÉKNYOMÁS ESETÉN

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee

A RENDSZER, MELY FIGYELMEZTETI, HA PIHENÉSRE VAN SZÜKSÉGE

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli a vezető viselkedését, és felismeri a fáradtság miatt a vezetésében bekövetkező változásokat. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, egy figyelmeztető jelzés villan fel a kijelzőn, pihenést javasolva. Amennyiben a vezető ébersége tovább csökken, az ismétlődő figyelmeztetéshez hangjelzés is társul.

Transit Chassis Cab standing in front of cargo containers

VÉDELEM

NEM AD ESÉLYT A TOLVAJOKNAK

Az 1. kategóriás Thatcham riasztó olyan korszerű rendszer, amely a jármű bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezután bármilyen erőszakos behatolási kísérlet esetén erőteljes szirénahang szólal meg, illetve akkor is, ha az érzékelő az utastérben mozgást észlel. A rendszer akkor is működésbe lép, ha megpróbálják elvontatni az autót, illetve figyeli az ajtókat, a motorháztetőt és a csomagtérajtót is. A Ford Transit Alváz valamennyi ajtaja feltörés elleni védelemmel rendelkezik, amely gátolja, hogy azokat erővel felnyissák. A távirányítóval a központi ajtózár biztonságosabb, mint valaha: segítségével külön-külön kiválaszthatja, hogy mely ajtókat szeretné zárva, illetve nyitva tartani. 

Ford Transit Chassis Cab showing alarm graphic
Man checking his phone in a shop

BIZTONSÁGI RENDSZER

A nagyobb biztonság érdekében a FordPass Pro alkalmazás a Fiesta Van normál riasztórendszere mellett extra védelmet biztosít. A SecuriAlert aktiválásával értesítést kap, ha a FordPass Pro észleli, hogy valaki megpróbál hozzáférni a járművéhez – akkor is, ha ezt lopott vagy hamisított kulccsal teszi.

HOZZÁFÉRÉS-KEZELÉS

A FordPass Pro alkalmazás részét képező Távoli zónanyitás funkció lehetővé teszi, hogy a Transit Connect utasterét és raktérajtóit külön-külön, okostelefonnal vezérelje. Így a még nagyobb nyugalom érdekében engedélyezheti, hogy szükség esetén valaki más hozzáférjen az utastérhez, miközben a raktér biztonságban zárva marad – vagy fordítva. A FordPass Pro Zár állapot funkciójának segítségével távolról is ellenőrizheti, hogy a jármű zárva van-e, valamint kinyithatja a fülkét és a rakodóteret.

Person in high viz jacket looking down on building site with Ford Van

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkekre