FORD MUSTANG MACH 1

Egy ikonikus márka. Két karakteres modell. A jól ismert Mustang GT-hez most csatlakozik a vadonatúj Mustang Mach 1 is, az európai utakon valaha látott legerősebb és legdinamikusabb Ford Mustang. 

Mindkét típus lélegzetelállító élményeket ígér. Vonalaik szemet gyönyörködtetően aerodinamikusak, markáns formaviláguk összetéveszthetetlen, belül pedig a Ford legmodernebb technológiai újításai és kényelmi funkciói várják a vezetőt és a szerencsés utasokat. 

Ezek a telivér sportautók nem akármilyen teljesítményt kínálnak: az 5,0 literes V8 Mach 1 motor lenyűgöző, 460 LE teljesítményre és 529 Nm nyomatékra képes, mellyel az automata változat 4,4 másodperc alatt, a manuális pedig 4,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre. A kérdés tehát a következő: mennyire fontos a teljesítmény?

New Ford Mustang Mach 1
Ford Mach 1 engine

EGY FENEVAD EREJÉVEL

A Mustang GT modellt a Mustang híres 5,0 literes V8 motorjának továbbfejlesztett változata hajtja, ami a nagyobb teljesítmény érdekében kettős befecskendezési technológiát kapott. Ezzel szemben a Mustang Mach 1-ben egy félelmetes erejű, speciálisan módosított és kalibrált 5,0 literes V8-as motor található, ami 7250-es fordulatszámon 460 lóerő teljesítményre, 4900-as fordulatszámon pedig 529 Nm nyomatékra képes. A motorokhoz mindkét típusnál választható egy finoman, de határozottan kapcsoló 6 sebességes manuális váltó, vagy egy kifinomult, 10 sebességes automata váltó.

Ford Mustang Mach 1 exhaust close up

ÜVÖLT, HA KELL

A 4,4 másodperces gyorsulásával (0-100 km/h) a Ford Mustang Mach 1 félelmetes teljesítményt ígér. Az új hűtőrendszer, a precíziós kormánymű és a továbbfejlesztett alváz tervezése során egyaránt a vezetési élmény fokozása lebegett a mérnökök szeme előtt. Még a jármű egyedi kialakítású kipufogórendszerét is a Ford Mustang Mach 1 kompromisszummentes karakteréhez hangolták. A Ford Mustang GT-hez hasonlóan a Mach 1 is aktív szelepes kipufogórendszert kapott, ami lehetővé teszi a jármű hangjának módosítását: Race Track üzemmódban hangosabban szólhat a motor, míg Quiet üzemmódban a jármű jóval diszkrétebben közlekedik.

All-New Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

TECHNOLÓGIA, AMELLYEL ÉLMÉNY MINDEN UTAZÁS

A Ford Mustang számos különleges műszaki megoldással fokozza a vezetési élményt. A 12"-os digitális műszerfal például fontos információkat jelenít meg a választott vezetési üzemmódnak megfelelően, a Track Apps segítségével pedig valós időben ellenőrizheti a jármű teljesítményadatait. Az opcionális MagneRide™ lengéscsillapító automatikusan az adott útviszonyokhoz igazítja a felfüggesztés beállításait, ami szinte kisimítja az utat Ön előtt, bárhol is jár.

TEKINTSE MEG, MITŐL MÁS!

VÁLASSZA KI AZ ÖNHÖZ ILLŐ SZÍNT

FordPass Connect hand with a mobile phone

TÖLTSE LE A FORDPASS ALKALMAZÁST ÉS FEDEZZEN FEL TOVÁBBI LEHETŐSÉGEKET

A FordPass Connect még hatékonyabbá válik, ha a FordPass alkalmazás segítségével az okostelefonjával is párosítja. Amint csatlakoztatta a rendszerhez a készülékét, máris innovatív, új funkciók sora áll rendelkezésére. Mobiltelefonjának segítségével például könnyedén megtalálhatja a járművét, amennyiben elfelejtette, hol parkolt le vele, vagy akár távolról is nyithatja, zárhatja az ajtókat. Ellenőrizheti továbbá az üzemanyagszintet, a futásteljesítményt, a gumiabroncsnyomást, és közvetlenül a telefonjára kaphat a járműve állapotával kapcsolatos értesítéseket. A telefonról közvetlenül az autóba küldött úticél megjelöléssel még a műholdas navigációs rendszert is kényelmesen beállíthatja otthonról.

Ford Mustang Mach 1 showing interior sync screen

A SYNC 3 HASZNÁLATÁHOZ AZ UJJÁT SEM KELL MOZDÍTANIA

A Ford SYNC 3 egy csúcstechnológiás rendszer, melynek segítségével egyszerűen kapcsolódhat mobiltelefonjához, hívásokat intézhet, zenét hallgathat, navigálhat, sőt még a szöveges üzeneteit is felolvastathatja. A beszédhanggal és a színes érintőképernyőn egyszerű mozdulatokkal is vezérelhető SYNC 3 képes kapcsolódni az Apple Car és az Android Auto alkalmazásokhoz, az Applink funkció pedig különböző okostelefonos alkalmazások használatát is lehetővé teszi. Akár a környéken található éttermek között is böngészhet. (A hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.)

További információkért kattintson az alábbi linkekre!