MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Tulajdonosoknak > Hasznos > SYNC és BLUETOOTH ismerteto > Bluetooth® hangvezérléssel
Bluetooth® with Voice control

Bluetooth® hangvezérléssel

A Bluetooth® hangvezérléssel kéz nélkül, egyszerű beszédhang-parancsokkal kezdeményezhető és fogadható telefonhívás, választható ki zeneszám, kérhető útbaigazítás (egyes típusoknál), valamint így állítható be a hőmérséklet is. 

A technológia egyszerűen használható, és célja a jármű legtöbb funkciójának vezetés közbeni hozzáférhetővé tétele.

A SYNC hangvezérlés funkciója jelenleg magyar nyelven sajnos nem elérhető.

 • Ha a Ford jármű rendszerén keresztül kívánja használni telefonját, akkor előbb Bluetooth® kapcsolatot kell létrehoznia. Ha szükséges, olvassa el mobil eszközének útmutatójában a Bluetooth® funkció leírását:

  1. Kapcsolja be telefonja Bluetooth® funkcióját!

  2. A telefon Bluetooth ® menüjében keresse meg, majd jelölje ki a „Ford Audio” elemet!

  3. Ekkor a rádió képernyőjén megjelenik a PIN kód. Adja meg ezt a PIN kódot mobiltelefonja számára!

  4. Ha a rádió képernyőjén nem jelenik meg PIN-kód, akkor adja meg a „0000” számsort a telefonon, majd ezután írja be a rádió képernyőjén megjelenő PIN-kódot!

  5. Ha a telefon rákérdez, hogy a jövőben ez a kapcsolat automatikusan létrejöjjön-e, hagyja jóvá az „Igen” válasszal!

  6. Ekkor telefonja aktív lesz, és használhatóvá válik a kéz nélküli funkció.

  Ötletek:
  Ha engedélyezi az automatikus Bluetooth® kapcsolatot a Ford Audio eszközzel, akkor a telefon a jármű minden indításakor automatikusan csatlakozni fog (lásd a telefon útmutatóját).

  • Instabil Bluetooth® kapcsolat esetén segíthet, ha időnként újraindítja mobiltelefonját.
  • A rendszerben akár hat mobiltelefon is regisztrálható, de a hívások kezdeményezéséhez és fogadásához egyszerre csak egy telefon lehet aktív.
  • A Ford hangrendszerén keresztül többféleképpen kezdeményezhető telefonhívás az alábbiak szerint.
 • A Ford Bluetooth® hangvezérléssel megállás nélkül is lehetővé válik a telefonhívások kezdeményezése és fogadása a KRESZ megsértése nélkül.

  Egy diszkréten elhelyezett mikrofon fogja a hangüzeneteket, amikor a vezető a kormánykerék vagy kormányoszlop VOICE (HANGPARANCS) gombjának megnyomása után kimondhatja a parancsot. Így például a klíma (ha fel van szerelve) a „Climate” (Klíma) parancsszó kimondásával vezérelhető. A CD-lejátszó kezeléséhez a „CD” hangparancsot kell kiadni, és így tovább. Ha a folyamatban bárhol segítségre volna szüksége, mondja ki a „Help” (Súgó) hangparancsot.

  Miután a VOICE (HANGPARANCS) gombbal aktiválta a rendszert, a Bluetooth® kapcsolatú mobiltelefon használatához egyszerűen kiadhatja például a „dial number” (szám tárcsázása) hangparancsot.

  A telefonhívások kéz nélkül kezdeményezhetők és fogadhatók.

  Tárcsázás a rádió gombjaival
  A hívni kívánt szám manuálisan is megadható. Nyomja meg a rádió Phone (Telefon) gombját, majd adja meg a gombokkal a telefonszámot. Ezután nyomja meg a Dial (Tárcsázás) feliratú, zöld kézi beszélőt ábrázoló gombot, és a rendszer létrehozza a telefonkapcsolatot. A hívás az End (Befejezés) feliratú, piros kézi beszélőt ábrázoló gombbal fejezhető be. Ezt a funkciót egyes rádiótípusok nem biztosítják.

  Tárcsázás hangvezérléssel
  A Ford hangrendszere hangparancs hatására képes telefonkapcsolatot létesíteni.

  1. Nyomja meg a VOICE (HANGPARANCS) gombot – a Mode (Üzemmód) gombot. A rendszer sípoló hangjelzést ad.

  2. Mondja ki a „Phone“ (Telefon) hangparancsot, mire a rendszer „Phone” (Telefon) hangüzenettel válaszol.

  3. Mondja ki a „Dial number” (Szám tárcsázása) hangparancsot, és a rendszer „Number please” (Kérem a számot) felszólítással válaszol.

  4. Adja meg a hívni kívánt telefonszámot az alábbiak szerint. A rendszer a telefonszám visszaolvasásával és a „Continue” (Folytassa) hangüzenettel válaszol.Tooltip

  5. Folytassa a szám megadását, illetve mondja ki a „Dial” (Tárcsázás) hangparancsot. A rendszer erre a „Dialling” (Tárcsázás) hangüzenettel válaszol.

  Ötlet
  A „Dial” (Tárcsázás) parancsszót közvetlenül a szám kimondása után is kiadhatja. A hívás egyszerűsítése érdekében hangparanccsal akár húsz telefonszám is elmenthető, és hozzájuk egy-egy név rendelhető. Ezek később a névkönyvtárból hívhatók elő. További tájékoztatást a Kezelési útmutató tartalmaz.

  Telefonkönyvben szereplő szám tárcsázása a rádiórendszeren keresztül
  A jármű hangrendszere képes hozzáférni a mobiltelefonban tárolt számokhoz (ha a telefon ezt a funkciót támogatja). A jármű rendszere csak a telefon memóriájába elmentett névjegyeket jeleníti meg és használja fel. Saját telefonkönyvének használatához nyomja meg a rádió Phone (Telefon) gombját. Keresse ki a tárcsázni kívánt számot a Phonebook (Telefonkönyv) menüből, majd a tárcsázáshoz nyomja meg a zöld kézi beszélőt ábrázoló Dial (Tárcsázás) gombot.

  Szám tárcsázása a híváslistából a rádiórendszeren keresztül
  Hívás kezdeményezésekor használhatja telefonja híváslistáját is (ha az adott telefon támogatja ezt a funkciót).
  A Phone (Telefon) gomb megnyomása után válasszon a menüből: Missed Calls (Nem fogadott hívások), Received Calls (Fogadott hívások) vagy Dialled Numbers (Tárcsázott számok).
  Válassza ki az ott tárolt telefonszámok közül a felhívni kívánt számot, majd nyomja meg a zöld kézi beszélőt ábrázoló Dial (Tárcsázás) gombot.

  Hívás fogadása
  A bejövő hívás az Accept (Fogad) feliratú, zöld kézibeszélőt ábrázoló gombbal, illetve a Phone (Telefon) gombbal 

 • Hallgasson zenét mobiltelefonjárólTooltip
  A Ford hangrendszeréhez számos különféle zenei adathordozó csatlakoztatható, és hallgatható meg jó minőségben.

  A hangrendszertől függően az alábbi zenei források választhatók:

  USB-médiatár
  Egyszerűen csatlakoztassa az USB-eszközt az USB-porthoz, majd válassza ki azt lejátszási forrásként a hangrendszer menüjében. Ekkor az USB-eszközön tárolt adatok struktúrája megjelenik a képernyőn. Támogatott hangformátumok: MP3, WMATooltip és WAV.

  Apple iPod és iPhone
  A kívánt iPod vagy iPhone egyszerűen, a szokásos módon használható a Ford hangrendszerrel. A legkényelmesebb használat és a legjobb hangminőség érdekében ajánlott eredeti Apple USB-kábelt használni.

  Bluetooth® zenei forrás
  Bluetooth® kapcsolaton keresztül vezeték nélkül is hallgatható a mobiltelefonról származó zenei adatfolyam.

  A kívánt zenei forrás aktiválása
  Csatlakoztassa a használni kívánt zenelejátszót a Ford hangrendszerhez.
  Jelenítse meg a kívánt forrást (USB, iPod vagy Bluetooth®) az AUX gomb többszöri megnyomásával, vagy használjon hangparancsot. Ekkor a beállított eszköz automatikusan megkezdi a lejátszást.

  Ötlet:
  Az USB-port az eszköz töltésére is használható.

 • A telefon és a zenelejátszás beszédhanggal irányítható!

  Beszédhang-parancsok segítségével mind a Ford hangrendszer, mind a mobiltelefon vezérelhető. A rendszeren beállított, egyszerű hangparancsokkal számos funkció vezérelhető.

  A rendszer aktiválásához mindössze a kormánykerék vagy kormányoszlop VOICE (HANGPARANCS) gombját kell megnyomni, majd kimondani a kívánt hangparancsot. Így például a klíma (ha fel van szerelve) a „Climate” (Klíma) parancsszó kimondásával vezérelhető. A CD-lejátszó kezeléséhez a „CD” hangparancsot kell kiadni, és így tovább.

  A legtöbb Bluetooth® kapcsolatos mobiltelefon kompatibilis a Ford járművel, és kiadhatók számára olyan hangparancsok, mint például „Dial number” (Szám tárcsázása).

  Ha bármikor segítségre volna szüksége, mondja ki a „Help” (Súgó) hangparancsot.

Top