MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Cars > TOURNEO CUSTOM > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Lenyűgöző teljesítmény, gazdaságos üzemeltetés

Az új Tourneo Custom nem ismer kompromisszumokat. Egyszerre nyújt elismerésre méltó teljesítményt és gazdaságos üzemeltethetőséget. Minek köszönhető mindez? Többek között az új Ford EcoBlue 2,0 literes dízelmotornak, a gazdaságosabb sebességváltást eredményező automata váltónak, valamint az Auto Start-Stop rendszernek.

Az oldalon megjelenő felszereltségek elérhetősége modellenként eltérhet. A felszereltségek elérhetőségével kapcsolatban kérjük, tájékozódjon a letölthető brosúra specifikációkra vonatkozó részéből, az árlistából, vagy keresse fel Ford márkakereskedőjét!

 

Egyesíti az előnyöket

A Tourneo Custom Plug-in Hybrid (PHEV) két különálló energiaforrást használ. Az akkumulátorral táplált elektromos motor hajtja a járművet, míg az 1 literes Ford EcoBoost benzinmotor a hibrid akkumulátor töltéséről és a nagyobb hatótávolságról gondoskodik. A sofőr három EV üzemmód közül választhat, melyek közül az EV Now beállítás lehetővé teszi, hogy a jármű nulla kibocsátással, teljesen elektromos energiával közlekedjen. Ebben az üzemmódban kizárólag az elektromos motor használatával akár 40 kilométer is megtehető, mely hatótávolság függ az időjárási viszonyoktól és a sofőr vezetési stílusától. A PHEV akkumulátor a legtöbb váltóáramú töltőpontnál újratölthető.

Ford Tourneo Custom PHEV battery
Ford Tourneo Custom charging point close up

Könnyedén feltölthető

A Plug-in hybrid elektromos hálózatról bárhol feltölthetõ, ezt követően pedig több mint 41 km-en át képes tisztán elektromos üzemmódban is autózni. Ez elegendő ahhoz, hogy a legtöbb, rövid, városi utat üzemanyag nélkül tegye meg. Amikor pedig az akkumulátorok kezdenek lemerülni, bekapcsol a hagyományos motor, ami nem csak kiterjeszti a jármű hatótávolságát, de útközben az akkumulátorokat is feltölti. Sőt, az akkumulátorok töltéséhez a Tourneo intelligens, öntöltő technológiája is hozzájárul. A regeneratív fékezésnek köszönhetően a rendszer a lassítás során elektromos energiát juttat vissza az akkumulátorokba. Ha pedig ismét feltőltődött, Ön bármikor visszakapcsolhat tisztán elektromos üzemmódba, így a költségeit is csökkentheti és a környezetét is óvja.

Fejlett motortechnológia

A továbbfejlesztett 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően az új Ford Tourneo Custom modellek minden eddiginél erősebbek és hatékonyabbak. A négyféle változatban is elérhető, akár 185 LE teljesítménnyel és 405 Nm nyomatékkal rendelkező erőforrások között Ön is garantáltan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb típust. Bármelyik motort is választja, biztos lehet benne, hogy az megfelel a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó, szigorú Euro 6.2-es előírásoknak.  Sőt, az új Tourneo akár mild Hybrid Electric Vehicle (mHEV) kivitelben is rendelhető, melynek üzemanyag-fogyasztása és kibocsátása még kedvezőbb.

Hosszú szervizintervallumok, hogy sokáig úton maradhasson

A modern Ford EcoBlue 2,0 literes motorok ellenállóak és megbízhatóak. Ritkábban, mindössze 60 000 km-enként*, illetve kétévente (amelyik hamarabb bekövetkezik) igényelnek szervizelést. Még a gyorsabban elhasználódó alkatrészeket is tartósra terveztük, hogy ritkábban legyen szükség karbantartásra.

* Amennyiben az olaj elhasználódásának mértéke miatt korábbi szervizelésre lenne szükség, a műszerfalon egy erre figyelmeztető fényjelzés jelenik meg.

Alacsonyabb károsanyag-kibocsátás kompromisszumok nélkül

A korszerű Ford EcoBlue 2,0 literes dízelmotorok megfelelnek a szigorú Euro 6.2-es károsanyag-kibocsátásra vonatkozó előírásoknak. Ezt egy modern katalitikus rendszer alkalmazásával sikerült elérni. Mégpedig úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk sem a teljesítményben, sem a vezetési élményben.

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Kevesebb szennyező anyag

 A Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerben egy karbamid és víz alapú folyadék, az AdBlue® segítségével alakítja át nitrogénné és vízzé a kipufogógázban található nitrogén-oxidokat. Ezután a részecskeszűrő a kibocsátandó tömör részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A hatékony működés érdekében a Ford EcoBlue 2,0 literes motor AdBlue® tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer fényjelzéssel figyelmeztet.

Az Auto Start-Stop rendszerrel alacsonyabb a fogyasztás

Az Auto Start-Stop rendszerrel alacsonyabb a fogyasztás  Az Auto Start-Stop rendszer automatikusan leállítja a jármű motorját, amennyiben közlekedési lámpánál vagy dugóban vesztegel. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amennyiben ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót (automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt) és a motor máris újraindul. Az Auto Start-Stop rendszer különösen a városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Close-up of New Ford Tourneo shift gear

SelectShift automata sebességváltó

A 130 és a 170 lóerős motor egyaránt választható a hatsebességes SelectShift automata sebességváltóval is. Ez számos karosszériatípus és megengedett legnagyobb össztömeg (GVM) esetén a gyárilag ajánlott megoldás, mivel így gördülékenyebb és pihentetőbb a vezetése, különösen araszoló forgalomban. A műszerfal alsó részén található sebességváltóval manuálisan is válthat sebességet vagy a nagyobb kihívást jelentő, például csúszós vagy meredek útviszonyok esetén, bizonyos fokozatok kapcsolását meg is akadályozhatja.

Alapvető utazási információk

A Fedélzeti számítógép hasznos adatokkal és információkkal szolgál a megtett útról, az üzemanyag-fogyasztásról, a sebességről és a külső hőmérsékletről. Mutatja a megtehető távolságot is, tehát hogy körülbelül hány km megtétele után kell majd tankolni. Ez különösen hasznos hosszabb utazásoknál, vagy ha tudja, hogy egy elhagyatott helyre kell utaznia.

Trip computer Ford Tourneo Custom
Top