MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Cars > TOURNEO CUSTOM > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

Az új Tourneo Custom modelleknél elsődleges a biztonság. Számos modern megoldás védi a vezetőt, az utasokat és a járművet is. Ezek mindegyike hozzájárult ahhoz, hogy a jármű elnyerje az Euro NCAP 5-csillagos besorolását.

Az oldalon megjelenő felszereltségek elérhetősége modellenként eltérhet. A felszereltségek elérhetőségével kapcsolatban kérjük, tájékozódjon a letölthető brosúra specifikációkra vonatkozó részéből, az árlistából vagy keresse fel Ford márkakereskedőjét!

Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát (80 km/h sebességig hatékonyan működik, az út és a jármű átlagos állapotát feltételezve).

5-csillagos biztonság

Az Euro NCAP 5 csillagos minősítése a bizonyíték arra, hogy az új Tourneo Custom milyen hatékonyan védi a vezetőjét és az utasait.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Utánfutóval is biztonságosan az úton

Az Utánfutó stabilizátort arra tervezték, hogy felismerje, amikor az utánfutó elkezd kilengeni és gyorsan közbeavatkozzon, hogy helyreálljon a menetstabilitás.

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A Kipörgésgátló megszünteti a kerekek túlzott kipörgését és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

Ford Tourneo Custom driving past rock wall
Ford Tourneo rear driving on road

Nagyobb stabilitás problémás útviszonyok esetén

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, ha a jármű úttartása romlik és a stabilitás visszaállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. A Blokkolásgátló és a Kipörgésgátló modern érzékelőivel figyelemmel kíséri a jármű viselkedését.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Ford egyedi dőlésszög-érzékelőjével ellátott Borulásgátlója segít az úton tartani a gumiabroncsokat, ha magasabbra esik a súlypont vagy nem sikerül a megfelelő szögben bevenni a kanyart.

Ford Tourneo Custom driving past lake
Ford Tourneo wheel close up

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékrásegítő rendszer segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztető rendszer automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Fokozott biztonság légzsákokkal

Az új Tourneo Custom modellekben mindenhol biztonságban érezheti magát a légzsákoknak köszönhetően. Az alapfelszereltség részét képezik a vezető- és utasoldali első légzsákok, a vezető- és utasoldali oldallégzsákok és a függönylégzsákok, melyek egy fentről érkező erőhatás esetén nyújtanak fokozott védelmet az autóban ülők fejének.

Ford Tourneo close up with inflated airbags
Ford Tourneo optimised body structure

Erősebb karosszéria

Az új Tourneo Custom karosszériája masszív kialakításának köszönhetően jobban ellenáll a törésnek. A merevebb váz hozzájárul a menetminőség és a vezethetőség javulásához, ráadásul csökkent a jármű belsejében a menetzaj és a rezgés is.

Külön-külön vezérelhető ajtózárak

Az új Tourneo Custom távvezérlésű központi zárrendszere minden korábbinál biztonságosabb. Ennek segítségével úgy nyithatja ki az egyes ajtókat, hogy a többit nem kell velük együtt központilag kinyitnia, a többi ajtó így biztonságosan zárva marad, amíg nem aktivál egy kapcsolót a vezetőoldali ajtón. Ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes többi ajtajának nyitását és zárását.

Fort Tourneo Custom remote control locking
Top