MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Home > Személyautók és Személyszállítók > TOURNEO CONNECT > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezetési élmény

A Ford Tourneo Connect tökéletesen beleillik mindennapjaiba. Az olyan modern technológiák és felszereltségek, mint például az Intelligens sebesség asszisztens vagy a Sávtartó automatika, mind azért kerültek beépítésre, hogy minden eddiginél könnyebbé és élvezetesebbé tegyék a vezetést.

Nem ijed meg a kihívásoktól

A Tourneo Connect Active modellt úgy terveztük, hogy nehéz terepen is könnyedén mozogjon. A manuális sebességváltóval szerelt járműveinknél egy mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű csökkenti a kerekek kipörgését azáltal, hogy a motor nyomatékát a legjobb tapadású kerekekre irányítja. A megoldás lazább szerkezetű, egyenetlen talajon különösen előnyös, hiszen olyan körülmények között javítja a jármű stabilitását és segíti a rakomány célba juttatását, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Ford Tourneo Connect interior with Speed Assist

Betartja a sebességhatárokat

Már a Tourneo Connect modelleken is elérhető az Intelligens sebesség asszisztens, mely a sebesség helyes megválasztását segíti, így Ön az útra koncentrálhat. A Táblafelismerő rendszer kamerája (bekapcsolt állapotban) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd az Intelligens sebesség asszisztens ennek megfelelően szabályozza a maximális sebességet.

Szükség esetén automatikusan működésbe lépő fényszórók

Az új, keskenyebb kialakítású Automatikus fényszórókat erőteljes HID Xenon fényszórókkal és LED nappali menetfénnyel ötvöztük. A beépített érzékelő észleli, ha esteledik, vagy ha a fényviszonyokban hirtelen változás áll be. Ekkor a rendszer automatikusan felkapcsolja a fényszórókat, így könnyebben és biztonságosabban autózhat tovább.

Red Ford Tourneo Connect with headlights turned on
Ford Tourneo Connect Active Park Assist diagram

Így még könnyebb a parkolás!

Az Akítv ki-/beparkolást segítő automatika képes bekormányozni a járművet párhuzamos és merőleges parkolóhelyekre is. Csupán egy gombnyomás és az innovatív rendszer érzékelői segítenek megtalálni a megfelelő parkolóhelyet, majd automatikusan bekormányozni a járművet, miközben Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie a kijelzőn megjelenő utasításokat követve. A rendszer nemcsak a beparkolásban, hanem a kiparkolásban is segít.

Egy közlekedési tábla sem maradhat észrevétlenül

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett található, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. Az aktuális sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és mindig az aktuális tábláról leolvasott információt jeleníti meg.

Tourneo Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Tourneo Connect with indicating Lane Keeping Alert

Egy fejlett rendszer, mely segíti a sávtartást

A Sávtartó automatika a frontkamera segítségével érzékeli a véletlen sávelhagyást. Ekkor a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormánykerék rezegtetésével és egy vizuális figyelmeztetéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. Amennyiben a vezető egyáltalán nem vagy lassan reagál, a Sávtartási segítség visszakormányozza a járművet a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra tervezték (például autópályákra), így 65 km/h sebesség alatt automatikusan kikapcsol, de természetesen manuálisan is deaktiválható.

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A tolatókamera minden jármű mögötti tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat. A kamera automatikusan bekapcsol, amint Ön hátramenetbe vált.

Ford Tourneo Connect detail of rear view camera
Ford Tourneo Connect trailing another car with distance indication

Az automatikusan alkalmazkodó sebességtartó automatika

A jármű az Adaptív sebességtartó automatika segítségével gondoskodik a vezető által beállított sebesség fenntartásáról. Ha a beépített radar egy elöl haladó gépkocsit érzékel, lassítással tartja az előre beállított követési távolságot, szükség esetén pedig megállítja az autót. Amint szabad az út, a rendszer ismét a kívánt sebességre gyorsítja a járművet. Az Adaptív sebességtartó automatika részeként működő Követési távolság jelző technológia célja, hogy figyelmeztesse a vezetőt, ha túl közel kerül az előtte haladó járműhöz.

Ford Tourneo Connect with hill start assist

Biztosabb vezérlés az emelkedőn történő elinduláskor

A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működése azon alapul, hogy 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a féknyomást, így a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

Az eső mértékéhez igazodó automatikus ablaktörlők

Az Esőérzékelős ablaktörlő abban a pillanatban működésbe lép, hogy csapadékot érzékel a szélvédőn, és az eső mennyiségének megfelelő sebességre áll be. Ezenfelül több érzékenységi szint közül választva határozható meg az is, milyen összegyűlt csapadékmennyiségre induljon az ablaktörlés.

Ford Tourneo Connect with rain sensing wipers engaged
Top