Konfigurátor Tesztvezetés Márkakereskedések Szerviz bejelentkezés Ask Ford
Home > Személyautók és Személyszállítók > TOURNEO CONNECT > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

A Ford Tourneo Connect számos olyan fejlett biztonsági technológiával került felszerelésre, melyek megóvják Önt és az utasait is. Továbbá olyan intelligens védelmi rendszerek is elérhetőek, melyek nemcsak a járművet védik, de a benne elhelyezett értékeket is.

Ford Tourneo Connect detecting another car

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észleli a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. A technológia célja, hogy csökkentse a lehetséges balesetek súlyosságát vagy segítsen azokat elkerülni. (80 km/h sebességig hatékonyan működik, az út és a jármű átlagos állapotát feltételezve.)

Nagyobb stabilitás kihívást jelentő vezetési körülmények között is

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, ha a jármű úttartása romlik és a stabilitás visszaállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. A Blokkolásgátló fékrendszer és a Kipörgésgátló modern érzékelőivel folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését.

Ford Tourneo Connect with electronic stability control diagram
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

A Tourneo Connect modellek esetén az alapfelszereltség részét képezik a vezető- és utasoldali első légzsákok, az oldallégzsákok és a függönylégzsákok is. A jármű legfontosabb pontjain fejlett érzékelőket helyeztünk el, amelyek gyors és pontos reakciót tesznek lehetővé.

Biztonságban, utánfutóval is

Az Utánfutó stabilizátor érzékeli, ha az utánfutó kileng vagy kígyózó mozgásba kezd, és ilyenkor csökkenti a jármű sebességét, hogy visszaállítsa a stabilitást. Így utánfutóval is biztonságban autózhat, hiszen a kellő pillanatban a rendszer lelassítja az autót a nyomaték csökkentésével és a fékerő növelésével.

Ford Tourneo Trailer Sway Control detail
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékasszisztens segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Vészfék-rásegítő hirtelen fékezés esetére

A Vészfék-rásegítő automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét, ha a vezető erőteljesen fékez.

Ford Tourneo Connect emergency brake lights on
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Figyelmeztet az abroncsnyomás csökkenésére

Fontos, hogy mindig ügyeljünk a gumiabroncsok nyomására. Megfelelő keréknyomással közlekedve üzemanyag takarítható meg, megóvható a gumik épsége és fokozható a biztonság is. A Ford Tourneo Connectben ezért figyelik az abroncsokat szenzorok, melyek azonnal figyelmeztetik a vezetőt, ha valamelyikből esetleg szökik a levegő. A Ford Tourneo műszaki állapotával kapcsolatos riasztásokat a rendszer a FordPass mobilalkalmazáson keresztül a mobiltelefonjára is elküldi, így a motorolaj élettartama és számos egyéb adat mellett az abroncsnyomást is ellenőrizheti.

Távirányítós központi zár

A Tourneo Connect távirányítású központi zárrendszere minden korábbinál biztonságosabb. Ennek segítségével úgy nyithatja ki az egyes ajtókat, hogy a többit nem kell velük együtt központilag kinyitnia, a többi ajtó így biztonságosan zárva marad, amíg nem aktivál egy kapcsolót a vezetőoldali ajtón. Ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes többi ajtajának nyitását és zárását.

Ford Tourneo Connect Anti-Tamper Door Locks
Ford Tourneo Connect perimeter alarm

Hatékony kétszintű riasztórendszer

A Ford Tourneo Connect kétszintű védelmi rendszerrel is rendelhető. A jármű külső riasztórendszere akkor kapcsol be, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt erőszakkal felnyitják. A második szint a kifinomult Thatcham 1. kategóriájú riasztórendszer, amely a jármű lezárásakor automatikusan aktiválódik, és hangosan riasztja a környezetét, ha illetéktelen behatolást, felemelést, vagy az utastérben bármilyen mozgást érzékel. Az aktivált riasztórendszer a FordPass alkalmazáson keresztül figyelmeztető üzenetet is küldhet a mobiltelefonjára, az új SecuriAlert funkció pedig azonnal értesíti, ha illetéktelen hozzáférési kísérletet észlel még akár lopott vagy másolt kulccsal is.

4 csillagos EURO NCAP minősítés

A Ford Tourneo Connect 4 csillagos minősítést ért el az EURO NCAP biztonsági tesztjein. Ilyen magas értékelést csak azok a járművek kaphatnak, melyek nemcsak az ütközéses teszteken teljesítenek jól, de ütközésmegelőző (és/vagy kárenyhítő) képességeik is elsőrendűek.

euroncap logo
Utánfutóval is biztonságosan az úton

Utánfutóval is biztonságosan az úton

Az Utánfutó stabilizátor (TSC) funkció érzékeli az utánfutó kígyózó mozgását vagy kilengését, és a probléma megszüntetése érdekében csökkenti az autó sebességét. A rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével lassítja le a járművet.

Top