Home > Személyautók és Személyszállítók > TOURNEO CONNECT > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

A Ford Tourneo Connect számos olyan fejlett biztonsági technológiával került felszerelésre, melyek megóvják Önt és az utasait is. Továbbá olyan intelligens védelmi rendszerek is elérhetőek, melyek nemcsak a járművet védik, de a benne elhelyezett értékeket is.

Ford Tourneo Connect detecting another car

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észleli a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. A technológia célja, hogy csökkentse a lehetséges balesetek súlyosságát vagy segítsen azokat elkerülni. (80 km/h sebességig hatékonyan működik, az út és a jármű átlagos állapotát feltételezve.)

Nagyobb stabilitás kihívást jelentő vezetési körülmények között is

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, ha a jármű úttartása romlik és a stabilitás visszaállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. A Blokkolásgátló fékrendszer és a Kipörgésgátló modern érzékelőivel folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését.

Ford Tourneo Connect with electronic stability control diagram
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

A Tourneo Connect modellek esetén az alapfelszereltség részét képezik a vezető- és utasoldali első légzsákok, az oldallégzsákok és a függönylégzsákok is. A jármű legfontosabb pontjain fejlett érzékelőket helyeztünk el, amelyek gyors és pontos reakciót tesznek lehetővé.

Biztonságban, utánfutóval is

Az Utánfutó stabilizátor érzékeli, ha az utánfutó kileng vagy kígyózó mozgásba kezd, és ilyenkor csökkenti a jármű sebességét, hogy visszaállítsa a stabilitást. Így utánfutóval is biztonságban autózhat, hiszen a kellő pillanatban a rendszer lelassítja az autót a nyomaték csökkentésével és a fékerő növelésével.

Ford Tourneo Trailer Sway Control detail
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékasszisztens segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Vészfék-rásegítő hirtelen fékezés esetére

A Vészfék-rásegítő automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét, ha a vezető erőteljesen fékez.

Ford Tourneo Connect emergency brake lights on
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Időben figyelmeztet a csökkenő keréknyomásra

A Keréknyomásfigyelő rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti a vezetőt, amennyiben azt érzékeli, hogy valamelyik kerék veszít a nyomásából.

Távirányítós központi zár

A Tourneo Connect távirányítású központi zárrendszere minden korábbinál biztonságosabb. Ennek segítségével úgy nyithatja ki az egyes ajtókat, hogy a többit nem kell velük együtt központilag kinyitnia, a többi ajtó így biztonságosan zárva marad, amíg nem aktivál egy kapcsolót a vezetőoldali ajtón. Ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes többi ajtajának nyitását és zárását.

Ford Tourneo Connect Anti-Tamper Door Locks
Ford Tourneo Connect perimeter alarm

Kétféle, magas szintű riasztrórendszer


A Tourneo Connect modelleken választható egy riasztórendszer, mely akkor kapcsol be, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt erővel akarják felnyitni. A másik típusú, szintén választható, sokkal kifinomultabb Thatcham riasztó automatikusan bekapcsol, amikor bezárja a járművet. Ha a járműbe erővel próbálnak behatolni, ha felemelik azt, vagy a motor érzékelői bármiféle mozgást érzékelnek, egy rendkívül hangos hangjelzéssel jelez.

4-csillagos EURO NCAP minősítés

A Ford Tourneo Connect 4-csillagos minősítést ért el az EURO NCAP biztonsági tesztjein. Ilyen magas értékelést csak azok a járművek kaphatnak, melyek nemcsak az ütközéses teszteken teljesítenek jól, de ütközésmegelőző (és/vagy kárenyhítő) képességeik is elsőrendűek.

euroncap logo
Top