Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT MINIBUSZ > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A Ford Transit Minibuszt úgy terveztük, hogy a lehető leghatékonyabbá tegye a személyszállítást. A széles választékban elérhető, erőteljes és hatékony motoroknak, valamint a hozzájuk illő váltórendszernek köszönhetően a Transit alacsony fogyasztás mellett is figyelemreméltó teljesítményre képes, miközben kibocsátása is igen kedvező.

Ford Transit Minibus engine

Korszerű motortechnológia

A széles választékban elérhető, továbbfejlesztett, 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően a Ford Transit Minibusz erősebb és hatékonyabb, mint valaha. A Transit ezek mellett HDT (Heavy Duty Truck) motorral is rendelhető, ami még nagyobb teljesítményt biztosít. Az akár 170 lóerős motorokhoz igény szerint választható manuális- és automata sebességváltó. Bármelyik erőforrás mellett dönt, biztos lehet benne, hogy az a legszigorúbb Euro HDT6.0 kibocsátási előírásoknak is megfelel.

Vezessen még hatékonyabban

A Ford innovatív EcoGuide rendszerével folyamatosan figyelemmel kísérheti, hogy vezetési stílusa miképpen befolyásolja a jármű üzemanyag-fogyasztását. A rendszer elemzi a jármű sebességét, a váltások, a fékezések és gyorsítások adatait, valamint a hosszabb és rövidebb utak számát, majd az eredményeket a kijelzőn is megjeleníti. Az EcoGuide segítségével a sofőr módosíthatja vezetési szokásait, melynek révén figyelemreméltó mértékben csökkentheti a jármű üzemanyag-fogyasztását és a jármű teljes életciklusa alatt komoly költségeket takaríthat meg.

 

new Ford Transit front view
Ford Transit Minibus close up on new dashboard

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop indítórendszerrel

A rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű közlekedési lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Hatékonyságnövelő gumiabroncsok

A Ford Transit Minibusz alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsait úgy tervezték, hogy a kerekek forgatása kevesebb energiát igényeljen. Ha pedig a jármű mozgatásához kevesebb energia is elegendő, akkor az alacsonyabb fogyasztást és hosszú távon számottevő megtakarítást is jelent.

Ford Transit Minibus close crop on tyres and wheel
Top