VEZETÉSI ÉLMÉNY

A Ford Transit Minibusz intelligens rendszereinek és számos kiegészítő szolgáltatásának köszönhetően segíti Önt, hogy akár 17 utast szállítson kényelmesen és biztonságosan. A FordPass Connect modemmel megannyi szolgáltatást érhet el ami segíti a kapcsolattartást, többek között a fedélzeti Wi-Fit, ami egyszerre akár 10 utas számára is elérhető. A Gyalogos felismerő funkcióval is ellátott Ütközés megelőző rendszer segíti a biztonságos közlekedést, az Adapív sebességtartó automatika pedig a hosszú utakat teszi kényelmesebbé a sofőr számára.

Ford Transit Minibus standing with side door open in front of modern building

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

 

Transit Minibus with open door

EGYSZERŰ BESZÁLLÁS

A Transit Minibusz extra széles oldalajtaján át az utasok csomagjaikkal együtt is kényelmesen szállhatnak be a járműbe. Az ajtó használatát még egyszerűbbé teszi, hogy mindössze egyetlen gombnyomással nyitható és zárható.Tooltip

EXTRA BIZTONSÁG A HOSSZÚ IDŐTARTAMRA SZÓLÓ ÁTROZSDÁSODÁS ELLENI GARANCIÁVAL

A Ford Transit Minibusz kiemelkedő minőségéról tanúskodik, hogy alapból 12 évre szóló, átrozsdásodás elleni garanciát adunk hozzá. 

Ford service person inspecting bottom of a Ford car
Ford Transit Minibus driving in London front view

TELJESÍTMÉNY ÉS HATÉKONYSÁG

Ford Transit Van engine

KORSZERŰ MOTORTECHNOLÓGIA

A széles választékban elérhető, továbbfejlesztett, 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően a Ford Transit Minibusz erősebb és hatékonyabb, mint valaha. A Transit ezek mellett HDT (Heavy Duty Truck) motorral is rendelhető, ami még nagyobb teljesítményt biztosít. Az akár 170 lóerős motorokhoz igény szerint választható manuális- és automata sebességváltó. Bármelyik erőforrás mellett dönt, biztos lehet benne, hogy az a legszigorúbb Euro HDT6.0 kibocsátási előírásoknak is megfelel.

A GYORSULÁSSZABÁLYZÓVAL NAGYOBB TÁVOLSÁGOKRA KÉPES

Innovatív technológia, ami a gyorsulás mértékét a jármű terheltségéhez igazítja. Az eredmény magáért beszél: vezetési stílustól függően akár 15%-os üzemanyagmegtakarítás is elérhető a használatával. Sőt, a technológia a motor, a fékek, a gumik és más részegységek elhasználódását is lassítja.

New Transit Minibus driving in night city
New Transit Minibus detail of smart charging

AKKUMULÁTORFELTÖLTÉS MÉG HATÉKONYABBAN

A hagyományos rendszerektől eltérően a Fékenergia-visszanyerés kizárólag a szükséges esetekben tölti a jármű akkumulátorait, és amikor csak lehetséges, a gyorsításkor megszakítja a töltést. A megoldással üzemanyagmegtakarítás és kibocsátáscsökkenés érhető el.

Ford Transit Minibus driving in city after sunset side view

VEZETÉSI ÉLMÉNY

AZ ÚJ LED-ES NAPPALI MENETFÉNY STÍLUSOS ÉS JÓL LÁTHATÓ

A korszerű és rendkívül energiatakarékos nappali menetfény karakteres megjelenést ad a Transitnak. Segít abban, hogy nappal észrevegyék a járművet, éjszaka pedig tisztán lássa a vezető az utat. Az Automatikus fényszóróvezérlés az éjszakai utak során segíti a vezetőt. A szembejövő forgalmat érzékelve a rendszer tompított üzemmódra kapcsolja a fényszórókat, így előzve meg, hogy a Transit erős fényszórói elvakítsák a szemközti vezetőket. Miután a járművek elhaladtak, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében a rendszer ismét teljes fényerőre vált.

Ford Transit Minibus front lights detail
Ford Transit Minibus interior with hands on steering wheel

A SZERVOKORMÁNY MINDEN HELYZETBEN MEGFELELŐEN REAGÁL

Az Elektromos szervokormány a jármű sebességének megfelelően változtatja a rásegítés mértékét. Mivel a működéséhez alapvetően elektromos áramot használ és nem a motort terheli, az üzemanyagfelhasználás hatékonyságát is javítja.

TECHNOLÓGIA, AMI AZT IS LÁTJA, AMIT ÖN NEM

Holttérfigyelő rendszer (BLIS) érzékelő radarokkal pásztázza a Ford Transit Minibusz holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban egy narancssárga fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. A Holttérfigyelővel együttműködő Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer jelzi a közeledő járműveket, ha olyan helyről tolat ki, ahonnan a keresztirányú forgalom csak korlátozottan látható.

Ford Transit Minibus back mirror
Ford Transit Minibus backing up with a help of Cross Traffic Alert

ÉSZREVESZI A JÁRMŰVEKET, MELYEKET ÖN NEM

A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer része. Tolatás esetén, ha a vezető korlátozottan látja a keresztirányú forgalmat, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket, és figyelmeztető hangjelzést ad ki, valamint fényjelzéssel hívja fel a vezető figyelmét a közeledő forgalomra a megfelelő oldali visszapillantó tükörben.

VÁLTSON ÜZEMMÓDOT A KÖRÜLMÉNYEKNEK MEGFELELŐEN

A Választható vezetési üzemmódokkal mindig az adott feladathoz és időjárási körülményekhez hangolhatja az Transit Minibusz működését. Válasszon a Normál, a Csúszós út, a Sár, Vontatás üzemmódok vagy a maximális hatékonyságot biztosító EcoMode közül.

Ford Transit Minibus Selectable drive modes close up
Ford Transit Minibus in traffic with Side Wind Stabilisation graphic

OLDALSZÉL-STABILIZÁLÓ

Erős széllökésekkel tűzdelt szélben segít a vezetőnek a sávjában tartani a gépkocsit. Ehhez az Elektronikus menetstabilizáló rendszert használja, mely érzékeli, ha a gépkocsi keresztszélbe kerül.

JOBB LÁTÁSI VISZONYOK ÉJSZAKAI IS

A Transit Minibusz fényszóróiban egy extra fényforrás is található, ami sötétben kanyarodáskor, félrehúzódáskor segíti a vezetőt. Az irányjelző aktiválásakor a megfelelő oldalon ez a fényforrás is bekapcsol, így az út széle jobban láthatóvá válik. 

Ford Transit Minibus close crop on cornering lights
Hill Start Assist animation

TELJES KONTROLL LEJTŐN INDULÁSNÁL

Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást. Ennek eredményeképpen a vezető akkor is uralma alatt tarthatja a járművet, míg lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

TECHNOLÓGIA, AMI FIGYELMEZTETI A MEGFELELŐ HALADÁSI IRÁNYRA

A Ford Transit Minibusz Rossz irányra figyelmeztető rendszere segít megakadályozni, hogy az autópályán vagy az autóúton véletlenül rossz irányba forduljon. Az olyan országokban járva, ahol a forgalom az ellentétes oldalon zajlik, pl. Nagy-Britannia, ez a funkció különösen hasznosnak bizonyulhat. A rendszer a Táblafelismerő rendszer, valamint a GPS adatai alapján érzékeli, ha a forgalommal szemben halad és egy piros "no entry" figyelmeztetéssel jelzi a hibát, valamint egy "check driving direction" jelzéssel szólítja fel a haladási irány ellenőrzésére.

EGY FEJLETT RENDSZER, MELY SEGÍT A SÁVTARTÁSBAN

Sávtartó automatika egy frontkamera segítségével észleli, ha a jármű véletlenül kisodródna a haladási sávjából. Ilyen esetekben a Sávtartási segítség kisebb kormányzási nyomatékot alkalmazva segít visszaterelni a járművet a megfelelő sávba. Amennyiben a jármű kereke érinti a sávjelzést vagy az út szélét, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. A technológia 65 km/h-s sebesség alatt automatikusan deaktiválódik, de természetesen manuálisan is kikapcsolható.

AZ ÉBERSÉGFIGYELŐ RENDSZER FIGYELMEZTETI, HA PIHENÉSRE VAN SZÜKSÉGE

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a járművezető viselkedését, és felismeri a fáradtság jeleit. Ha a rendszer érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon. Amennyiben a vezető figyelme tovább csökken, az ismétlődő figyelmeztetéshez hangjelzés is társul.

Driver sitting behind driving wheel drinking coffee
Man drinking coffee and checking mobile phone in car

KONNEKTIVITÁS

man with mobile showing FordPass Connect

ÖSSZEKÖTTETÉSBEN A VILÁGGAL

A Ford Transit Minibusz mostantól FordPass Connect modemmel*** is választható. Ez az innovatív kommunikációs rendszer olyan hasznos szolgáltatásokat kínál, mint a 10 eszközt is kiszolgáló 4G LTE Wi-Fi1, vagy a SYNC 3 navigációs rendszerébe továbbított valós idejű forgalmi adatok. A FordPass Pro mobilalkalmazással párosítva távolról is ellenőrizheti, illetve nyithatja és zárhatja a jármű ajtajait. Ráadásul az alkalmazással akár 5 hozzákapcsolt jármű műszaki állapotát is nyomon követheti, így időben értesül róla, ha valamelyiknél karbantartásra, javításra van szükség.

FordPass App on phone

MOBILALKALMAZÁS CÉGES JÁRMŰVEKHEZ

A FordPass Connect modemmel felszerelt haszongépjárművekhez készült FordPass Pro alkalmazás számos hasznos funkcióval segíti vállalkozását. Célunk, hogy ez az innovatív kommunikációs technológia egyre több új haszongépjárművünkben legyen elérhető. Érdeklődjön Ford márkakereskedőjénél, hogy jelenlegi járművei kompatibilisek-e a rendszerrel.

Ford Transit Minibus close up on front seats and steering wheel

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

FORD EASY-FUEL TARTÁLYSAPKA NÉLKÜLI ÜZEMANYAG-FELTÖLTÉS, A BIZTOS TANKOLÁSHOZ

Ez a hasznos technológiai megoldás jóformán lehetetlenné teszi, hogy a járműbe nem megfelelő üzemanyagot tankoljunk, mivel a rossz töltőcső egyszerűen nem illeszkedik a beömlőnyíláshoz. És ami szintén jó hír, a Ford Easy-Fuel egy tartálysapka nélküli rendszer, ezért soha többé nem kell a piszkos, olajos tartálysapkákkal bajlódnia.

Ford Transit Minibus easy fuel close up
Ford Transit Minibus close up on aircon dials

KELLEMES HŐMÉRSÉKLET MINDENKINEK

A Kétzónás automata klímaberendezés segítségével egyszerűen beállíthatja az Ön és utasai számára is ideális hőmérsékletet, amelyet aztán a fejlett légkondicionáló rendszer automatikusan fenntart.

GYORS SZÉLVÉDŐ-JÉGTELENÍTÉS QUICKCLEAR TECHNOLÓGIÁVAL

Ennek az ügyes kis funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják szélvédőjét, valamint segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket is. 

Ford Transit Minibus detail with frosted window
Ford Transit Minibus close up on interior with passenger seats

KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ GUMIPADLÓ

A speciális kialakítású, csúszásmentes gumipadlónak köszönhetően a Transit Minibusz sokáig megőrzi tiszta, rendezett és újszerű állapotát. A burkolat megóvja a padlót a sáros csizmáktól, a kiömlött italoktól, a nehéz csomagok okozta sérülésektől, voltaképpen bármitől, amivel az utasok véletlenül kárt okozhatnak. Bármikor könnyen letörölhető, így az utastér tisztántartása már nem is lehetne egyszerűbb.

KÜLSŐ VISSZAPILLANTÓK, AMELYEK MEGVÉDIK MAGUKAT

Az apróbb balesetek megelőzése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső tükrök automatikusan behajtódnak. Ezért a stílusos, beépített irányjelzők védelme is garantált. A külső tükrök emellett fűthetőek is, így a téli reggeleken is gyorsan útnak indulhat.

Ford Transit Minibus detail of power fold mirrors
Ford Transit Minibus close crop on wipers

ESŐHÖZ IGAZODÓ AUTOMATIKUS ABLAKTÖRLŐK

Az Esőérzékelős ablaktörlő abban a pillanatban bekapcsol, ahogy nedvességet érzékel a szélvédőn, működés közben pedig az eső intenzitásához igazítja a lapátok sebességét. A különböző érzékenységi fokozatok közül választva meghatározható, hogy az ablaktörlés milyen csapadékmennyiség esetén induljon el.

Ford Transit Minibus parked in front of building with people alighting

BIZTONSÁG

MAXIMÁLIS TAPADÁS MINIMÁLIS ERŐFESZÍTÉSSEL

A fejlett Kipörgésgátló megszünteti a kerekek túlzott kipörgését és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan ellenőrzi és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, hogy gyorsítás esetén a maximális tapadást nyújtsa.

Ford Transit Minibus driving in city
Electronic stability control animation

TÖKÉLETES IRÁNYÍTHATÓSÁG KÖRÜLMÉNYEKTŐL FÜGGETLENÜL

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer, a Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és a Kipörgésgátló fejlett érzékelőinek segítségével folyamatosan figyeli a jármű mozgását és viselkedését. Ha érzékeli, hogy valamelyik gumiabroncs tapadása csökken, egy automatikus fékimpulzussal stabilizálja az adott kereket. 

VEZETŐOLDALI-, UTASOLDALI-, OLDAL- ÉS FÜGGÖNYLÉGZSÁKOK

A Transit Minibuszban vezető- és utasoldali légzsákok, valamint függöny- és oldallégzsákok gondoskodnak az utasok biztonságáról. A gyors és megbízható működés érdekében a légzsákrendszert aktiváló fejlett érzékelőket a jármű kulcsfontosságú pontjain helyezték el. Ha valamilyen okból szeretné kikapcsolni az utasoldali légzsákot, pl. kisgyermek utazik ott egy menetiránynak háttal fordított babaülésben, a légzsák egyetlen gombnyomással deaktiválható. A kikapcsolt állapotba hozott légzsákról a műszerfalon elhelyezett fényjelzés is tájékoztatja a vezetőt.

Ford Transit Minibus showing engaged airbags
Ford Transit Minibus parked in front of airport with two people and trolly

VÉDELEM

Transit Minibus close up showing doors and locks

FELTÖRÉSBIZTOS, TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTI ZÁR

A Ford Transit Minibusz távirányítással is nyitható, központi záras ajtókkal rendelkezik. Minden zárat egy-egy speciális feltörésgátló pajzs véd az erőszakos behatolástól. Alapbeállításként a rendszer induláskor automatikusan lezárja az ajtókat, de ez a funkció a műszerfalon bármikor kikapcsolható. Komolyabb ütközés esetén ezek az ajtózárak automatikusan kinyílnak, ami megkönnyíti az autó gyors elhagyását és a segítségnyújtást.

Transit Minibus with safety circles indicating activated alarm

ÓVJA ÉS VÉDI A TOLVAJOKTÓL A TRANSITOT

A Thatcham 1. kategóriájú, kifinomult lopásgátló rendszer a jármű bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezt követően bármilyen erőszakos behatolási kísérlet, a jármű felemelése vagy az utastérben érzékelt mozgás esetén erőteljes szirénahanggal figyelmezteti környezetét. A rendszer megelőzi a nem kívánt elvontatást is.

Man checking his phone in a shop

MEGVÉDI VÁLLALKOZÁSÁT

Tudjuk, hogy járműve és annak rakománya a vállakozása lelke, ezért a FordPass Pro alkalmazás SecuriAlert funnkciója fokozott biztonsági állapotba helyezi a járművét. Ha az ajtók zárolása feloldásra kerül, vagy kinyitják őket akár másolt kulccsal is, a rendszer értesítést küld az okostelefonjára.

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkekre