Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT MINIBUSZ > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

A Ford Transit Minibusz kifinomult biztonsági megoldásait és intelligens védelmi rendszereit úgy terveztük, hogy megóvják Önt, utasait és járművét. Némelyikük segít megelőzni a baleseteket, csökkentik azok valószínűségét, míg mások az esetleges ütközések során védik a vezető és utasok testi épségét.

Rendszer, ami védi a gyalogosokat

Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval és a radarok abban segítik a vezetőt, hogy észlelik a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Ha a vezető nem reagál a jelzésekre, a rendszer automatikusan működteti a fékeket, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok következményei csökkenthetők. 

Tökéletes irányíthatóság körülményektől függetlenül

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer, a Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és a Kipörgésgátló fejlett érzékelőinek segítségével folyamatosan figyeli a jármű mozgását és viselkedését. Ha érzékeli, hogy valamelyik gumiabroncs tapadása csökken, egy automatikus fékimpulzussal stabilizálja az adott kereket. 

Electronic Stability control technology animation

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A fejlett Kipörgésgátló megszünteti a kerekek túlzott kipörgését és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan ellenőrzi és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, hogy gyorsítás esetén a maximális tapadást nyújtsa.

Ford Transit Minibus driving in city
New Transit Minibus with trailer indicating sway control

Utánfutóval is biztonságosan az úton

Az Utánfutó stabilizátor (TSC) funkció érzékeli az utánfutó kígyózó mozgását vagy kilengését, és a probléma megszüntetése érdekében csökkenti az autó sebességét. A rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével lassítja le a járművet.

Vezetőoldali-, utasoldali-, oldal- és függönylégzsákok

A Transit Minibuszban vezető- és utasoldali légzsákok, valamint függöny- és oldallégzsákok gondoskodnak az utasok biztonságáról. A gyors és megbízható működés érdekében a légzsákrendszert aktiváló fejlett érzékelőket a jármű kulcsfontosságú pontjain helyezték el. Ha valamilyen okból szeretné kikapcsolni az utasoldali légzsákot, pl. kisgyermek utazik ott egy menetiránynak háttal fordított babaülésben, a légzsák egyetlen gombnyomással deaktiválható. A kikapcsolt állapotba hozott légzsákról a műszerfalon elhelyezett fényjelzés is tájékoztatja a vezetőt.

Ford Transit showing engaged airbags
New Transit Minibus with alarm engaged

Óvja és védi a tolvajoktól a Transitot

A Thatcham 1. kategóriájú, kifinomult lopásgátló rendszer a jármű bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezt követően bármilyen erőszakos behatolási kísérlet, a jármű felemelése vagy az utastérben érzékelt mozgás esetén erőteljes szirénahanggal figyelmezteti környezetét. A rendszer megelőzi a nem kívánt elvontatást is.

Top