ALOHA WANDERWELL – AZ EREDETI KALANDORNŐ

MÁRCIUS 21, 2023

Aloha Wanderwell amerikai/kanadai felfedező, filmkészítő, feleség és anya volt, nem mellesleg egy női Indiana Jones. Tizenhat éves korában ő volt az első nő, aki körbeautózta a világot. Ráadásul egy Ford T-Modellben. 

Olyan helyekre jutott el, ahol a nyugati világból sem férfi, sem nő nem járt még. Naplójában megörökítette utazása történetét, országról országra haladva részletesen leírta kalandjait. 

Aloha Wanderwell with Ford Model-T

ALOHA ELSŐ LÉPÉSEI

A Ford Motor Company támogatásával Aloha merész felfedezőútja Nizzából indult, és hosszú éveken át tartott. „A Tragacs” T-Modellre megbízhatósága és egyszerű javíthatósága miatt esett a választása.  

A Ford kiterjedt márkakereskedői hálózatán keresztül műszaki támogatást is nyújtott, amit Aloha „az egyetlen globális alkatrész-szolgáltatásnak” nevezett. Utazása hét évig tartott, ezalatt 43 országot járt be. Előfordult, hogy kerozinnal helyettesítette a benzint, a motorolajat pedig zúzott banánnal.  

Indiában az iszapos síkságon és folyókon ökrökkel kellett keresztülvontatni a Ford T-Modellt.

Aloha Wanderwell in front of pyramids

ALOHA KALANDJÁNAK ÚJJÁSZÜLETÉSE

Majdnem egy évszázaddal később másik kalandor lép Aloha nyomdokaiba. Ő Lexie Alford, akit sokan Lexie Limitless (Határtalan Lexie) néven ismernek. Modern felfedező, akinek szenvedélye az utazás. Ő a legfiatalabb a világon, aki 21 éves korára bejárta a világ összes országát. Aloha Wanderwell példája arra ösztönözte Lexie-t,  hogy Lexie újragondolja az ő utazását is. Ezúttal az új, teljesen elektromos Ford Explorerrel. Biztosan akadnak majd előre nem látható kihívások útközben, de épp ettől lesz izgalmas az egész!

Újjászületett kalandor

Lexie with a tablet

ÚJJÁSZÜLETETT KALANDOR

Lexie utazása az új, teljesen elektromos Explorerrel itt kezdődik. Tekintse meg alább!

Újjászületett kalandor

Aloha Ford Explorer