MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Az új Transit erőteljesebb, hatékonyabb és jobban vezethető, mint valaha. Korszerű motorok széles választékából egyszerűen kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbb erőforrást, az új, 10 fokozatú automata sebességváltó pedig gondoskodik róla, hogy az erőátvitel mindig az útnak és a feladatnak megfelelő sebességfokozatban történjen. Emellett számos korszerű technológia, köztük az Auto Start-Stop indítórendszer és Gyorsulásszabályzó segíti az üzemanyag-hatékonyság maximalizálását és a kibocsátás csökkentését.

Továbbfejlesztett motortechnológia

A továbbfejlesztett, 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően az új Transit erősebb és hatékonyabb, mint valaha. A négy különböző változatban elérhető, akár 185 LE teljesítményre képes erőforrások között Ön is garantáltan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb típust.

Az új Ford Transit HDT (Heavy Duty Truck) motorral is rendelhető, ami ideális a nehezebb terheket szállító típusváltozatokhoz.

A kis méretű elektromos motor növeli a hatékonyságot

A nagyobb hatékonyság érdekében az új Transit már Mild Hybrid változatban is elérhető. A hagyományos motor mellett a járműben egy kis méretű, akkumulátor hajtású elektromos motor is dolgozik, mellyel alacsony teljesítményfelvétel esetén hatékonyan csökkenthető az üzemanyagfogyasztás.

New Blue Transit Van rear view driving on road
AdBlue additive close up

Légszennyezést okozó vegyületeket eltávolító adalékanyag

A Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer az AdBlue® karbamid/víz bázisú adalékanyagot használja arra, hogy a kipufogógázban található nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé alakítsa. Ezután a részecskeszűrő a kipufogóban található szilárd részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A helyes működés érdekében a Ford EcoBlue dízelmotor AdBlue®-tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer fényjelzéssel figyelmeztet.

Segít még hatékonyabban közlekedni

Az innovatív Ford EcoMode rendszer folyamatosan értékeli a vezetési stílusunk üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását. Elemzi a jármű sebességét, a váltó használatát, a fékezési és gázadási adatokat, valamint a megtett rövid és hosszú utak számát. Az EcoMode az összegyűjtött információkat a műszerfalon is megjeleníti, ezzel támogatva a vezetőt az üzemanyag hatékonyabb felhasználásában, mellyel az autó élettartama alatt számottevő megtakarítás érhető el.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Üzemanyagtakarékos, 6 sebességes váltó

A 6 sebességes manuális váltóval az új Transit még takarékosabb és hatékonyabb. Megfelelően nagy sebességet elérve elég csak a 6. fokozatba kapcsolni, mellyel kifejezetten üzemanyagtakarékosan lehet haladni. A sebességváltó működése gyors és akadálymentes. 

A Gyorsulásszabályzóval nagyobb távolságokra képes

Innovatív technológia, ami a gyorsulás mértékét a jármű terheltségéhez igazítja. Az eredmény magáért beszél: vezetési stílustól függően akár 15% üzemanyagmegtakarítás is elérhető a használatával. Sőt, a technológia a motor, a fékek, a gumik és más részegységek elhasználódását is lassítja.

Ford Transit Van driving on highway front view
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Akkumulátorfeltöltés még hatékonyabban

A hagyományos rendszerektől eltérően a Fékenergia-visszanyerés kizárólag a szükséges esetekben tölti a jármű akkumulátorait, és amikor csak lehetséges, a gyorsításkor megszakítja a töltést. A megoldással üzemanyagmegtakarítás és kibocsátáscsökkenés érhető el.

Top