Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A Ford EcoBlue 2,0 literes TDCi motorok takarékosabb üzemanyag-felhasználás és alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett biztosítanak nagyobb teljesítményt és nyomatékot. Emellett már most megfelelnek a szigorú Euro 6.2-es károsanyag-kibocsátási szabványnak. Az Intelligens visszatöltés, Gyorsulásszabályzó és az Auto Start-Stop indítórendszer mellett még sok más műszaki megoldással felszerelt Transit az alacsonyabb üzemanyag-felhasználás és a kisebb üzemeltetési költségek elérésére készült. Így gyorsabban térül meg az autóba fektetett összeg is.

Nagyobb teljesítmény. Kisebb károsanyag-kibocsátás.

A fejlett, új EcoBlue 2,0 literes TDCi dízelmotorok teljesítik a szigorú Euro 6.2 előírásokat, ami azt jelenti, hogy 55%-kal kevesebb nitrogén-oxidot (NOx) bocsátanak ki az Euro 5 normához képest.

Ford EcoBlue TDCi motorok

A Transit új motorját, a 2,0 literes Ford EcoBlue TDCi-t úgy terveztük, hogy megfeleljen a rendkívül szigorú Euro 6.2 károsanyag-kibocsátási követelményeinek. Ezek a motorok egyszerre nyújtanak kiemelkedő teljesítményt és erőt, valamint alacsony fogyasztást és károsanyag-kibocsátást. Hogy még tovább csökkentsük az üzemeltetési költségeket, megnöveltük a szervizintervallumot 60 000 km-re, illetve 2 évre. A motor kétféle teljesítménnyel érhető el: 130 LE / 385 Nm és 170 LE / 405 Nm. . Bármit is tervez az autóval, van egy Önnek való változat.

EcoBlue engines on the road
AdBlue

Légszennyezést okozó vegyületeket eltávolító adalékanyag

A Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer az AdBlue® karbamid/víz bázisú adalékanyagot használja arra, hogy a kipufogógázban található nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé alakítsa. Ezután a részecskeszűrő a kipufogóban található szilárd részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A helyes működés érdekében a Ford EcoBlue dízelmotor AdBlue®-tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer fényjelzéssel figyelmeztet.

Akkumulátortöltés hatékonyabb formában

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés csak akkor tölti az akkumulátort, amikor szükséges; amennyiben lehetséges, igyekszik elkerülni a töltést, amikor a vezető a gázpedált nyomva tartja. Ily módon még több üzemanyagot takaríthat meg és tovább csökken a károsanyag-kibocsátás.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Segítségével hatékonyabb a vezetés

Az innovatív Ford Eco Mode Vezetőinformációs rendszer folyamatosan figyeli és értékeli a vezetési stílus üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását. A rendszer elemzi a jármű sebességét, a sebességváltást, a fékezést és a reakcióidőt, valamint a rövid és a hosszú utak számát. Az intelligens szoftver ezután tanácsokkal szolgál, hogy miként csökkenthető a fogyasztás.

Ford Eco Mode
Acceleration Control

Gyorsulásszabályozó a gazdaságosabb vezetésért

Ez az innovatív extra felszerelés az aktuális raksúlyhoz igazodva szabályozza a jármű gyorsulásának ütemét. Ez a vezetési stílustól függően akár 15%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet, ráadásul az egyéb alkatrészek mellett a motor, a fékek és a gumiabroncsok elhasználódását is lassítja.

Sebességváltásra figyelmeztető lámpa

A műszerfalon kigyulladó fény jelzi, mikor optimális másik fokozatba váltani, hogy az autó minél kevesebb üzemanyagot fogyasszon. Ez egy igen egyszerű, ám hatékony módja az utazások gazdaságosabbá tételének.

Shift Indicator light
Top