A TRANSIT JELLEMZŐI

A használatot még egyszerűbbé tévő intelligens funkcióktól a vezetést megkönnyítő fejlett műszaki megoldásokig, a Ford Transitot úgy tervezték, hogy minden feladatot könnyedén elvégezzen. Az akár 15,1 köbméteres raktérnek és a 4217 mm-es raktérpadlónak hála, nincsen túl nagy feladat a Ford Transit számára. A FordPass Connect modem és a FordPass Pro alkalmazás számos csatlakoztatott funkcióhoz biztosít hozzáférést, ezek közé tartozik a gépjármű tartózkodási helyének nyomon követése a telefonján keresztül, valamint a Járműállapot figyelmeztetések fogadása, amelyek segítenek, hogy a gépjárműve karbantartása mindig időben megtörténjen. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszernek és a Holttérfigyelő rendszernek köszönhetően tájékozottabb lehet az Önt körülvevő forgalommal kapcsolatban. Többféle nagy teljesítményű és gazdaságos 2,0 literes Ford EcoBlue dízelmotor közül választhat, melyeket a strapabíróságot és a megbízhatóságot szem előtt tartva terveztünk.

Transit Van in country building site

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

 

HASZNOS TEHERBÍRÁS

Az új Transit méretei mindhárom dimenzióban lenyűgözőek. Figyelemreméltó a rakterület hossza, (kerékjáratok közötti) szélessége és hasznos belmagassága is. Mivel a 15,1 m³-es raktérben a rakomány hossza akár 3 m, súlya pedig akár 2,1 tonna is lehet, az új Transit megfelelő helyet biztosít ahhoz, hogy Ön szinte mindent elszállítson. A szélesen nyíló ajtók, az optimalizált nyitási magasság és hátsó fellépő pedig könnyű hozzáférést biztosít ehhez a hatalmas raktérhez.

Ford Transit Van side view

EGYSZERŰEN NYITHATÓ ÉS ZÁRHATÓ, KÉZHASZNÁLAT NÉLKÜLI TOLÓAJTÓK

Egy zseniális megoldásnak köszönhetően az új Transit minden eddiginél egyszerűbben megrakodható. Egyszerűen húzza meg az ajtó fogantyúját, vagy nyomja meg a gombot a kulcstartón és az ajtó automatikusan kinyílik vagy bezáródik. Az oldalajtót a műszerfalon található gomb megnyomásával is működtetheti.

Transit Van interior view with rear doors open

AKÁR 270 FOKBAN NYITHATÓ ÉS RÖGZÍTHETŐ HÁTSÓ AJTÓSZÁRNYAK

A 270 fokban nyíló hátsó ajtók minden eddiginél egyszerűbbé teszik a be- és kirakodást. A biztonságot fokozzák az ajtók belső szegélyére ragasztott fényvisszaverő matricák, melyek a nyitott ajtókra figyelmeztetik a többi közlekedőt. Még az ajtók zárása is sokkal egyszerűbb lett: a jobb légelvezető nyílások hatékonyan csökkentik a légnyomást a raktérben.

Transit Van interior showing high-grip step

EGYSZERŰ BESZÁLLÁS A JÁRMŰBE

A hátsó lökhárítóba épített széles, jól tapadó fellépő megkönnyíti a rakodóterületre való feljutást és kényelmesebbé teszi a kézi rakodást.

RAKOMÁNYRÖGZÍTŐ FÜLEK A BIZTONSÁGOS TEHERRÖGZÍTÉSHEZ

Az oldalfalon található DIN és ISO kompatibilis rögzítőpontok gondoskodnak róla, hogy a rakományok az út során mindvégig tökéletes biztonságban és szilárdan a helyükön maradjanak.

Transit Van interior tie down points close up
Transit Van interior close up showing downlighter

JOBB FÉNYVISZONYOK

A tető hátsó peremére szerelt új, erős fényű LED-es reflektornak köszönhetően Ön napnyugta után is megfelelő fényviszonyok mellett dolgozhat. Ha pedig az akkumulátor már kezd lemerülni, az intelligens rendszer automatikusan lekapcsolja a reflektort, így Ön a hosszú nap után is biztonságban hazajuthat.

Transit Van interior LED lights close up

VILÁGOSABB RAKTÉR, KÖNNYEBB RAKODÁS

A raktérvilágítás az alapfelszereltség része az új Transit Van modellek esetében, de a ragyogóbb megvilágítás érdekében választható a LED raktérvilágítás is.

Transit Van close up on a tow bar

TÖBB RAKOMÁNYT KELL VONTATNIA? NEM AKADÁLY.

Amennyiben utánfutót is szeretne vontatni, a Ford Transit Vant gyári vonóhoroggal is megrendelheti. Ha pedig ez az igény a vásárlás után merül fel, a vonóhorgot később is bármikor szakszerűen és biztonságosan felszereltetheti a Ford márkaszervizekben. Bármelyiket is választja, vontatáskor számíthat a Transitba szerelt Utánfutó stabilizátorra.

Mivel az 5 tonnás Ford Transit esetében a teljes járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömege (GTM) akár 7 tonna is lehet (6100 kg automata váltó esetén), nem túlzás azt állítani, hogy a Ford Transit Van erősebb és masszívabb, mint valaha.

FELSZERELTSÉG ÉS TECHNIKAI SPECIFIKÁCIÓ

Az új Transithoz megnyugtatóan hosszú, 12 évre szóló átrozsdásodás elleni garancia jár.

Transit Van standing in loading area
Transit Van driving in city

MOTOROK ÉS SEBESSÉGVÁLTÓK

TOVÁBBFEJLESZTETT MOTORTECHNOLÓGIA

A továbbfejlesztett, 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően az új Transit erősebb és hatékonyabb, mint valaha. A négy különböző változatban elérhető, akár 185 LE teljesítményre képes erőforrások között Ön is garantáltan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb típust.

Az új Ford Transit HDT (Heavy Duty Truck) motorral is rendelhető, ami ideális a nehezebb terheket szállító típusváltozatokhoz.

A KISMÉRETŰ ELEKTROMOS MOTOR NÖVELI A HATÉKONYSÁGOT

A nagyobb hatékonyság érdekében az új Transit már Mild Hybrid változatban is elérhető. A hagyományos motor mellett a járműben egy kis méretű, akkumulátor hajtású elektromos motor is dolgozik, mellyel alacsony teljesítményfelvétel esetén hatékonyan csökkenthető az üzemanyagfogyasztás.

Blue Transit Van rear view driving on road
Transit Van auto transmission close up

KIFINOMULT 10 SEBESSÉGES AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

Az új, 10 sebességes, automata váltónak köszönhetően a Transit gyorsulása egészen figyelemreméltó, miközben a jármű üzemanyag-hatékonysága is kifejezetten kedvező. A valós idejű, adaptív váltásütemezés lehetővé teszi, hogy az erőátviteli rendszer gyorsan és könnyedén alkalmazkodjon a változó körülményekhez. Akár egy sima autópályán, akár nehéz terepen halad célja felé, biztos lehet benne, hogy a Transit mindig a megfelelő sebességfokozatban dolgozik. A 10 fokozatú, automata váltó az elsőkerék-hajtású járművekhez választható.

Ford Transit Van close up of 6-sped transition

ÜZEMANYAGTAKARÉKOS, 6 SEBESSÉGES VÁLTÓ

A 6 sebességes manuális váltóval az új Transit még takarékosabb és hatékonyabb. Megfelelően nagy sebességet elérve elég csak a 6. fokozatba kapcsolni, mellyel kifejezetten üzemanyagtakarékosan lehet haladni. A sebességváltó működése gyors és akadálymentes.

 

Transit Van driving in city

HATÉKONYSÁG

Ford Transit Van
Ford Transit Custom PHEV driving on road

MEGÚJULÓ DÍZEL

A Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer az AdBlue® karbamid/víz bázisú adalékanyagot használja arra, hogy a kipufogógázban található nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé alakítsa. Ezután a részecskeszűrő a kipufogóban található szilárd részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A helyes működés érdekében a Ford EcoBlue dízelmotor AdBlue®-tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer fényjelzéssel figyelmeztet.

AdBlue additive close up

LÉGSZENNYEZÉST OKOZÓ VEGYÜLETEKET ELTÁVOLÍTÓ ADALÉKANYAG

A szelektív katalitikus redukciós rendszer az AdBlue®, egy karbamid-víz alapú folyadék segítségével nitrogénné és vízzé alakítja át a kipufogógázban található nitrogén-oxidot.
Ezután egy részecskeszűrő a jármű kipufogója által kibocsátott szilárd halmazállapotú részecskék több mint 99%-át kiszűri. A megfelelő működéshez szükséges, hogy a Ford EcoBlue dízelmotorjának AdBlue® tartálya fel legyen töltve AdBlue® folyadékkal.
Ha a folyadékszint lecsökken, világítani kezd a figyelmeztető jelzés. A FordPass Pro applikáció használatával telefonjára is kaphat értesítéseket a folyadékszintről.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail

SEGÍT MÉG HATÉKONYABBAN KÖZLEKEDNI

Az innovatív Ford EcoMode rendszer folyamatosan értékeli a vezetési stílusunk üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását. Elemzi a jármű sebességét, a váltó használatát, a fékezési és gázadási adatokat, valamint a megtett rövid és hosszú utak számát. Az EcoMode az összegyűjtött információkat a műszerfalon is megjeleníti, ezzel támogatva a vezetőt az üzemanyag hatékonyabb felhasználásában, amivel az autó élettartama alatt számottevő megtakarítás érhető el.

Transit Van interior dashboard close up

ALACSONYABB FOGYASZTÁS AZ AUTO START-STOP INDÍTÓRENDSZERREL

A rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű közlekedési lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Ford Transit Van driving on highway front view

A GYORSULÁSSZABÁLYOZÓVAL NAGYOBB TÁVOLSÁGOKRA KÉPES

Innovatív technológia, ami a gyorsulás mértékét a jármű terheltségéhez igazítja. Az eredmény magáért beszél: vezetési stílustól függően akár 15% üzemanyag megtakarítás is elérhető a használatával. Sőt, a technológia a motor, a fékek, a gumik és más részegységek elhasználódását is lassítja.

New Blue Ford Transit Van Trail parked on hill

VEZETÉSI ÉLMÉNY

MAGABIZTOS ÚTTARTÁS MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT

eges téli utak, sáros bekötőutak – bárhová is szólítja a munkája, a Transit Vannel biztonságban eléri célját. Az Intelligens összkerékhajtás az útviszonyoknak megfelelően módosítja a kerekekre jutó nyomatékot, ami biztos haladást tesz lehetővé a kihívást jelentő útfelületeken. Az AWD egyetlen gombnyomásra, vagy a vezetési körülményekre reagálva azonnal egyenesbe hozza autóját. Mindössze 60 kg-os súlynövekedéssel járműve még sokoldalúbbá válik, miközben teherbírása változatlan marad*.

Figyelem: A jármű vezetéstámogató rendszerei csak segítik a biztonságos közlekedést, használatuk nem helyettesíti a vezető folyamatos figyelmét, felelősen meghozott döntéseit és a jármű folyamatos és körültekintő irányítását.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist

STRESSZMENTES PARKOLÁS ÉS KÖNNYEBB TOLATÁS

Az új Transit Aktív ki- és beparkolást segítő automatikájával minden eddiginél egyszerűbb a parkolás. A rendszer azonosítja a megfelelő méretű parkolóhelyet, és automatikusan a helyére kormányozza a járművet, miközben Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie. A középső konzolba épített képernyő a tolatáskor lesz segítségére: láthatóvá teszi az autó mögött található akadályokat és virtuális segédvonalakat jelenít meg, melyeket követve a legkisebb helyre is könnyedén beállhat. A kamera automatikusan aktiválódik, amikor hátramenetbe kapcsol.

New Ford Transit Van back mirror

TECHNOLÓGIA, AMI AZT IS LÁTJA, AMIT ÖN NEM

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) segíti a biztonságosabb sávváltást. Ennek érdekében érzékelő radarokkal pásztázza az új Transit mindkét oldalának holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban egy narancssárga fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. 

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert

AZOKAT A JÁRMŰVEKET IS ÉSZREVESZI, AMIKET ÖN NEM

A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer része. Ha olyan helyről tolat ki, ahonnan csak korlátozottan láthatja a keresztirányú forgalmat, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket és hangjelzést bocsát ki. A technológia a külső visszapillantó tükrökben felvillanó fényjelzéssel (a jármű érkezési irányától függően jobb vagy bal oldalon) és a multifunkciós kijelzőn feltűnő figyelmeztetéssel is felhívja a vezető figyelmét a veszélyre.

Ford Transit Van rear view camera view

EGYSZERŰBB TOLATÁS ÉS NAGYOBB LÁTÓTERÜLET

Oszlopok, biciklik, alacsony falak… Mindegy, mi van az autó mögött, a tolatókamera megmutatja a középkonzolba épített kijelzőn. A rendszer automatikusan aktiválódik, amikor hátramenetbe vált, és nemcsak az autó mögötti teret teszi láthatóvá, hanem virtuális segédvonalakat is megjelenít, így a legszűkebb helyekre is könnyen beparkolhat. A tető hátsó peremére szerelt új, erős fényű LED-es reflektornak köszönhetően Ön napnyugta után is megfelelő fényviszonyok mellett dolgozhat. Ha pedig az akkumulátor már kezd lemerülni, az intelligens rendszer automatikusan lekapcsolja a reflektort, így Ön a hosszú nap után is biztonságban hazajuthat

Transit Van in the middle of building site with builder checking phone with FordPass app

KONNEKTIVITÁS ÉS SZÓRAKOZTATÁS

man with mobile showing FordPass Connect

CSATLAKOZTATOTT VILÁG

Ahogy a világ egyre okosabbá és összekacsoltabbá válik, úgy fejlődnek a vállalkozások is. Ezért létrehozunk egy teljesen csatlakoztatott haszongépjármű flottát, mellyel célunk, hogy minden eddiginél egyszerűbbé tegyük vállalkozása kezelését. Párosítson akár öt csatlakoztatott járművet a FordPass Pro alkalmazással, hogy hozzáférjen a számos hatékony funkcióhoz, és hozza ki a legtöbbet járműveiből! A gépjárművek kompatibilitásáról érdeklődjön a  Ford márkakereskedésekben!

FordPass App on phone

HASZNÁLJA KI AUTÓJA INTELLIGENS OLDALÁT

A FordPass Pro célja, hogy növelje az üzleti célra használt járművek biztonságát, hatékonyságát és élettartamát. Párosítsa össze az alkalmazást akár öt csatlakoztatott járművével, hogy mindet egy helyen kezelhesse! Járművei elhelyezkedését és állapotát megtekintheti egy térképen; az üzemidő maximalizálása érdekében járműállapot-figyelmeztetéseket kap; a SecuriAlert aktiválásával pedig figyelmeztetést küld a rendszer, ha jogosulatlanul használják a járműveit. Amíg Ön a jövőt tervezi, a FordPass Pro leveszi a válláról a terhet.

SYN 3. FEJLETT KIHANGOSÍTÓ RENDSZER

A SYNC 3 az eddigi legfejlettebb SYNC rendszerünk. A korábbinál gyorsabb, és könnyebben használható – továbbfejlesztett hangvezérléssel és más új funkciókkal. Az új kezelőfelület használatát a nagyobb gombok is segítik. A színes kijelző a mobiltelefonoknál és tableteknél megszokott ujjmozdulatokkal irányítható, hogy a navigáció gördülékenyebb legyen. A SYNC 3 rendszer kompatibilis az AppLink, az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokkal, az okostelefonon látható tartalmak a SYNC 3 kijelzőn is megjelennek.

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
Man drinking coffee and checking mobile phone in car

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

Ford Transit Van interior with hand putting wallet into stowage area

HASZNOS TÁROLÓHELYEK MINDENHOL

Az új Transit tele van praktikus tárolóhelyekkel. Van például egy könnyen hozzáférhető tároló a műszerfalban. Egy rejtett, zárható kesztyűtartó, amiben akár A4-es méretű iratokat is elhelyezhet. Egy kényelmesen pakolható rekesz az ülések alatt. Még a jármű ajtaját is úgy tervezték meg, hogy a lehető legnagyobb tárolóhelyet biztosítsa, és egy A4-es irattartó mellett kényelmesen elférjen benne akár egy 2 literes palack is.

ALJZATOK, CSATLAKOZÓ ALJZATOK, PORTOK: MINDEN KARNYÚJTÁSNYIRA

Az új Transit számos praktikus, elektromos csatlakozó aljzattal érkezik, melyek segítségével Ön valamennyi eszközét időben feltöltheti. A 12 V-os csatlakozó aljzatok és a keze ügyében elhelyezett USB portok mellett a szabványos 240 V-os, akár 150 W teljesítményre képes csatlakozóaljzat is a vezető kényelmét szolgálja. 

Ford Transit Van interior closeup on power socket
Ford Transit Van interior showing Adjustable Heated Seats

EXTRA KÉNYELMES, ÁLLÍTHATÓ ÉS FŰTHETŐ ÜLÉSEK

Függetlenül attól, hogy milyen hideg van kint, az autóban mindig kényelmes meleg várja. A járműhöz választható, állítható és fűthető első üléseknek köszönhetően a hideg, téli hónapokban is kényelmes lesz a vezetés.

Ford easy fuel close up

FORD EASY-FUEL TARTÁLYSAPKA NÉLKÜLI ÜZEMANYAG-FELTÖLTÉS, A BIZTOS TANKOLÁSHOZ

Ez a hasznos technológiai megoldás jóformán lehetetlenné teszi, hogy a járműbe nem megfelelő üzemanyagot tankoljunk, mivel a rossz töltőcső egyszerűen nem illeszkedik a beömlőnyíláshoz. És ami szintén jó hír, a Ford Easy-Fuel egy tartálysapka nélküli rendszer, ezért soha többé nem kell a piszkos, olajos tartálysapkákkal bajlódnia.

Transit Van powerfold mirror close up

ÖNMAGUKAT VÉDŐ KÜLSŐ VISSZAPILLANTÓ TÜKRÖK

A nem kívánt káresemények elkerülése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső visszapillantó tükrök parkoláskor automatikusan behajtódnak, így védve a stílusosan kialakított irányjelzőket is.

Transit Van in motion driving through industrial estate

BIZTONSÁG

NCAP award logo

KITÜNTETETT BIZTONSÁG

A Ford Transit és a Ford Transit Custom modellek elhozták a két legjobb aktív biztonsági rendszernek járó kitüntetést az – Európa 19 legtöbbet eladott kisteherautója között végzett – Euro NCAP teszten.
A teszt mindennapi és valóságos környezetben vizsgálta a haszongépjárművek teljesítményét, és a Transitot arany, míg a Transit Customöt ezüst díjjal jutalmazta. 
A Transit Táblafelismerő rendszere volt az egyetlen a kategóriájában, ami maximális pontszámot szerzett a próbatételek során, a Ford Gyalogosfelismerő rendszerrel ellátott Ütközésmegelőző rendszerét pedig az Euro NCAP szakemberei egyértelműen úttörő technológiai megoldásként ismerték el. Mindez számunkra nem meglepő, hiszen a Transit teljes biztonsági rendszerét úgy terveztük, hogy folyamatosan maximális teljesítményt nyújtson és mindig garantálja a biztonságot önnek, a rakományának és utasainak. Mi így segítünk önnek a vállalkozását lendületben tartani. 

VÉDELEM A GYALOGOSOKNAK IS

Az Ütközésmegelőző és Gyalogosfelismerő rendszer és a radarok abban segítik a vezetőt, hogy észlelik a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Ha a vezető nem reagál a jelzésekre, a rendszer automatikusan működteti a fékeket, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

Transit Van Curve control mitigation

URA MARAD A HELYZETNEK

A Kanyarodásszabályzó érzékeli, ha a vezető túl nagy sebességgel érkezik a kanyarba, és annak érdekében, hogy ura maradjon a járműnek, először gyorsan csökkenti a motor nyomatékát, majd az egyes kerekeket a szükséges mértékben lefékezi.

Roll Over Mitigation

FOLYAMATOS VÉDELEM

A Borulásgátló működését támogatva, a Ford egyedi borulásérzékelője segíti a gépjármű stabilitásának megtartását, magas súlypont, illetve éles kanyarok esetén is.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee

AZ ÉBERSÉGFIGYELŐ RENDSZER FIGYELMEZTETI, HA PIHENÉSRE VAN SZÜKSÉGE

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a járművezető viselkedését, és felismeri a fáradtság jeleit. Ha a rendszer érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon. Amennyiben a vezető figyelme tovább csökken, az ismétlődő figyelmeztetéshez hangjelzés is társul.

MINDEN IRÁNYBÓL VÉDŐ LÉGZSÁKOK

A vezető- és utasoldali első légzsákok mellett oldallégzsákok gondoskodnak a hatékony mellkasvédelemről. A rendszert úgy tervezték meg, hogy baleset esetén az utasokat a lehető legtávolabb tolja az ütközés helyétől. A fejlett légzsákrendszer emellett arra is képes, hogy ütközéskor megemelje az utasok karját, így biztosítva nagyobb helyet a törzs és a becsapódó tárgy között. A teljes lefedettségű függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, a fejtámlák pedig megóvnak a nyaksérülésektől. A biztonsági öveket előfeszítővel és övterhelés-korlátozóval láttuk el, emellett figyelmeztető jelzés tájékoztatja a vezetőt, ha valamelyik utas nem kapcsolta be a biztonsági övét.

Transit Van close up showing inflated airbags
Transit Van in dock standing in front of cargo ship

VÉDELEM

Man in high viz jacket checking his phone on building site

MEGVÉDI VÁLLALKOZÁSÁT

Tudjuk, hogy járműve és annak rakománya a vállakozása lelke, ezért a FordPass Pro alkalmazás SecuriAlert funnkciója fokozott biztonsági állapotba helyezi a járművét. Ha az ajtók zárolása feloldásra kerül, vagy kinyitják őket akár másolt kulccsal is, a rendszer értesítést küld az okostelefonjára.

HOZZÁFÉRÉS-KEZELÉS

A FordPass Pro alkalmazás részét képező Távoli zónanyitás funkció lehetővé teszi, hogy a Transit Connect utasterét és raktérajtóit külön-külön, okostelefonnal vezérelje. Így a még nagyobb nyugalom érdekében engedélyezheti, hogy szükség esetén valaki más hozzáférjen az utastérhez, miközben a raktér biztonságban zárva marad – vagy fordítva. A FordPass Pro Zár állapot funkciójának segítségével távolról is ellenőrizheti, hogy a jármű zárva van-e, valamint kinyithatja a fülkét és a rakodóteret.

Person in high viz jacket looking down on building site with Ford Van
Transit Van with alarm circles around

ÓVJA ÉS VÉDI A TOLVAJOKTÓL A TRANSITOT

A Thatcham 1. kategóriájú, kifinomult lopásgátló rendszer a jármű bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezt követően bármilyen erőszakos behatolási kísérlet, a jármű felemelése vagy az utastérben érzékelt mozgás esetén erőteljes szirénahanggal figyelmezteti környezetét. A rendszer megelőzi a nem kívánt elvontatást is.

New Transit Van close up showing doors and locks

FELTÖRÉSBIZTOS, TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTI ZÁR

Az új Transit távirányítással is nyitható, központi záras ajtókkal rendelkezik. Minden zárat egy-egy speciális feltörésgátló pajzs véd az erőszakos behatolástól. Alapbeállításként a rendszer induláskor automatikusan lezárja az ajtókat, de ez a funkció a műszerfalon bármikor kikapcsolható. Komolyabb ütközés esetén ezek az ajtózárak automatikusan kinyílnak, ami megkönnyíti az autó gyors elhagyását és a segítségnyújtást.

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkekre