MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

Az új Transit összehangolt biztonsági rendszerei és fejlett technológiái hatékony védelmet biztosítanak az utasoknak és a rakománynak. Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval radarral pásztázva az utat csökkenti a balesetek kialakulásának valószínűségét. Emellett az autó stabilitására ügyelő Borulásgátló, Keréknyomásfigyelő-rendszer és a legkorszerűbb figyelmeztetőrendszerek gondoskodnak a jármű, a rakomány és az utasok biztonságáról. 

Kitüntetett biztonság

A Ford Transit és a Ford Transit Custom modellek elhozták a két legjobb aktív biztonsági rendszernek járó kitüntetést az – Európa 19 legtöbbet eladott kisteherautója között végzett – Euro NCAP teszten.
A teszt mindennapi és valóságos környezetben vizsgálta a haszongépjárművek teljesítményét, és a Transitot arany, míg a Transit Customöt ezüst díjjal jutalmazta. 
A Transit Táblafelismerő rendszere volt az egyetlen a kategóriájában, ami maximális pontszámot szerzett a próbatételek során, a Ford Gyalogosfelismerő rendszerrel ellátott Ütközésmegelőző rendszerét pedig az Euro NCAP szakemberei egyértelműen úttörő technológiai megoldásként ismerték el. Mindez számunkra nem meglepő, hiszen a Transit teljes biztonsági rendszerét úgy terveztük, hogy folyamatosan maximális teljesítményt nyújtson és mindig garantálja a biztonságot önnek, a rakományának és utasainak. Mi így segítünk önnek a vállalkozását lendületben tartani. 

Kitüntetett biztonság

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző és Gyalogosfelismerő rendszer és a radarok abban segítik a vezetőt, hogy észlelik a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Ha a vezető nem reagál a jelzésekre, a rendszer automatikusan működteti a fékeket, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Borulásgátló működését támogatva, a Ford egyedi borulásérzékelője segíti a gépjármű stabilitásának megtartását, magas súlypont, illetve éles kanyarok esetén is.

Ford Transit Van side wind stabilisation graphic
Blue Ford Transit Van front wheel close up

Figyelmeztetés csökkenő keréknyomás esetén

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

A terhelés mértékéhez igazodó szabályozó funkciók

A Terhelésfüggő vezérlés (LAC) az új Transit által szállított teher súlyának megfelelően módosítja az Elektronikus menetstabilizáló rendszer beállításait. Ez üres és teljes terheléssel közlekedő jármű esetén egyaránt gondoskodik az irányíthatóságról és a stabilitásról.

Transit Van load adaptive control graphic
New Transit Van Curve control mitigation

Ura marad a helyzetnek

A Kanyarodásszabályzó érzékeli, ha a vezető túl nagy sebességgel érkezik a kanyarba, és annak érdekében, hogy ura maradjon a járműnek, először gyorsan csökkenti a motor nyomatékát, majd az egyes kerekeket a szükséges mértékben lefékezi.

Utánfutóval is biztonságosan az úton

Az Utánfutó stabilizátor (TSC) funkció érzékeli az utánfutó kígyózó mozgását vagy kilengését, és a probléma megszüntetése érdekében csökkenti az autó sebességét. A rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével lassítja le a járművet.

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing inflated airbags

Minden irányból védő légzsákok

A vezető- és utasoldali első légzsákok mellet oldallégzsákok gondoskodnak a hatékony mellkasvédelemről. A rendszert úgy tervezték meg, hogy baleset esetén az utasokat a lehető legtávolabb tolja az ütközés helyétől. A fejlett légzsákrendszer emellett arra is képes, hogy ütközéskor megemelje az utasok karját, így biztosítva nagyobb helyet a törzs és a becsapódó tárgy között. A teljes lefedettségű függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, a fejtámlák pedig megóvnak a nyaksérülésektől. A biztonsági öveket előfeszítővel és övterhelés-korlátozóval láttuk el, emellett figyelmeztető jelzés tájékoztatja a vezetőt, ha valamelyik utas nem kapcsolta be a biztonsági övét.

Óvja és védi a tolvajoktól a Transitot

A Thatcham 1. kategóriájú, kifinomult lopásgátló rendszer a jármű bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezt követően bármilyen erőszakos behatolási kísérlet, a jármű felemelése vagy az utastérben érzékelt mozgás esetén erőteljes szirénahanggal figyelmezteti környezetét. A rendszer megelőzi a nem kívánt elvontatást is.

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing doors and locks

Feltörésbiztos, távirányítós központi zár

Az új Transit távirányítással is nyitható, központi záras ajtókkal rendelkezik. Minden zárat egy-egy speciális feltörésgátló pajzs véd az erőszakos behatolástól. Alapbeállításként a rendszer induláskor automatikusan lezárja az ajtókat, de ez a funkció a műszerfalon bármikor kikapcsolható. Komolyabb ütközés esetén ezek az ajtózárak automatikusan kinyílnak, ami megkönnyíti az autó gyors elhagyását és a segítségnyújtást.

Oldalszél-stabilizáló

Erős széllökésekkel tűzdelt szélben segít a vezetőnek a sávjában tartani a gépkocsit. Ehhez az Elektronikus menetstabilizáló rendszert használja, mely érzékeli, ha a gépkocsi keresztszélbe kerül.

New Transit Van Side Wind stabilisation graphic
Top