Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT ALVÁZAK > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

A vezető dolga sosem volt ilyen egyszerű: gyerekjáték elindulni az emelkedőkön, és a bajban is számíthat az autóra, képes önállóan segítséget hívni baleset esetén. A biztonságról pedig modern megoldások egész sora gondoskodik. Így az utasok, a jármű és a rakomány is biztonságban utazhat.

Diagram of Ford Electronic stability control

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Borulásgátló működését támogatva, a Ford egyedi borulásérzékelője segíti a gépjármű stabilitásának megtartását, magas súlypont, illetve éles kanyarok esetén is.

Keeping your trailer safely in line

Utazzon utánfutóval is biztonságosan!

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és a jelenség megszüntetése, illetve a szabályozottabb vontatás érdekében, csökkenti a jármű sebességét. Ehhez csökkenti a motor nyomatékát és fokozatosan növeli a kerekekre jutó féknyomást.

Biztos kézzel a kanyarokban is

A Kanyarodás-szabályozó (eDCC) érzékeli, amikor a vezető túl gyorsan vesz be egy kanyart, ezért gyorsan csökkenti a motor nyomatékát - szabályozza az egyes kerekekre jutó fékerőt - elősegítve a jármű biztonságos irányíthatóságát.

Ford transit on motorway road grip

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A fejtett Kipörgésgátló megszünteti a kerekek túlzott kipörgését és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan ellenőrzi és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, hogy gyorsítás esetén a maximális tapadást nyújtsa.

Extra erő vészfékezés esetén

A Vészfék-rásegítő biztosítja, hogy vészhelyzetben a maximumot hozzuk ki a fékrendszerből. A rendszer érzékeli, hogy milyen erővel nyomta meg a fékpedált, és automatikusan növeli a fékerőt, ha szükséges. A féktávolság további csökkentése érdekében a Hidraulikus hátsó fékerőnövelő további féknyomást biztosít a hátsó fékek számára egy olyan vészfékezés esetén, amikor az ABS aktiválódik.

Ford Transit Chassis Cab side view
Tyre pressure sensor detail in Ford

Figyelmeztetés csökkenő keréknyomás esetén

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

Vezetőoldali, utasoldali első légzsákok

A Transit Fülkés Alváz modelleken a vezetőoldali első légzsák az alapfelszereltség részét képezi. Választható továbbá az utasoldali első légzsák, mely deaktiválható, illetve bekapcsolására hang és fényjelzéssel is figyelmezteti a rendszer a vezetőt.

Driver, passenger, side and curtain airbags
You choose which doors you want to lock and unlock

Külön-külön szabályozható ajtózárak

A Transit Fülkés alváz Elektromos szimpla központi zárral érhető el, mely biztonságosabb, mint valaha. Hiszen ezentúl akár egy ajtó kinyitására is lehetősége lesz, miközben a többi zárva marad, mindaddig, míg a vezetőoldali ajtón található gombot nem aktiválja. Szintén ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes ajtaját.

Egy, a többitől független kiegészítő riasztóberendezés

A Kiegészítő risztóberendezés egy további, másodlagos riasztó, mely a Tatcham 1 kategóriájú riasztóberendezés részeként érhető el. A rendszer saját áramforrással rendelkezik, így abban az esetben is riaszt, ha valaki eltávolítja a jármű akkumulátorát.

An extra, independent back-up alarm
Anti-tamper shielded door locks

Feltörhetetlen ajtózárak

Minden ajtót elláttunk feltörés elleni védelemmel, amely meggátolja, hogy fúróval vagy feszítővassal kinyissák.

Kétféle, magas szintű riasztórendszer

A választható térérzékelős riasztóberendezés akkor szólal meg, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt feszegetik. Ha ennél is nagyobb védelemre (és elrettentésre) törekszik, válassza a Thatcham 1 kategóriájú riasztóberendezést! Ez a kifinomult rendszer automatikusan élesedik, amint bezárja a járművet, és egy rendkívül hangos jelzéssel figyelmeztet, ha a járműbe erővel próbálnak behatolni, ha felemelik azt, vagy ha a motor érzékelői bármiféle mozgást érzékelnek a jármű belsejében.

Ford Transit Chassis Cab at construction site
Top