All-New Ford Mustang Mach-E charging

A MUSTANG MACH-E TÖLTÉSE

Minden, amit a Mustang Mach-E töltéséről tudni kell.

A MUSTANG MACH-E TÖLTÉSE

Számos töltési lehetőség áll a rendelkezésére. Otthoni töltés esetén egyszerűen csatlakoztathatja a Mustang Mach-E járművet a normál hálózati tápegységhez. Az opcionális Ford Wallbox gyorsabb otthoni töltést biztosít, egy éjszaka alatt teljesen fel tudja tölteni az akkumulátort. Használja a FordPass okostelefon-alkalmazást az otthoni töltési ütemezés kezelésére, hogy elektromos autója Önnel egy időben legyen indulásra kész. 

A FordPass a tervezett útvonal mentén megkeresi a köztéri töltőállomásokat, helyüket elküldi a navigációs rendszerbe. Hozzáférhet a BlueOval™ Charge Network töltőhálózathoz is, amelynek Európa-szerte több mint 155 000 nyilvános töltőállomása van. Az IONITY nagysebességű egyenáramú töltőhálózat több mint 400 európai töltőállomással rendelkezik.

Ford Mustang Mach-E charging cable close up

TÖLTŐCSATLAKOZÓK ÉS KÁBELEK

A Mustang Mach-E járműhöz két töltőkábel tartozik: az egyik az otthoni, a másik a köztéri töltéshez. Otthoni használatra az univerzális töltőkábel használata javasolt, amelyhez kettős adaptert biztosítunk, így háztartási és ipari aljzathoz is csatlakoztatható. A váltóárammal működő köztéri töltőállomásokon történő töltéshez is biztosítunk kábelt, mivel nem minden töltőn van beépített kábel. Az összes nagyteljesítményű egyenáramú töltőpont speciális beépített töltőkábellel rendelkezik, így oda nem kell külön kábelt vinnie.

Mustang Mach-E charging at home

TÖLTÉS OTTHON

Mustang Mach-E járműve otthoni töltése ugyanolyan egyszerű, mint az okostelefonoké. Egyszerűen csatlakoztassa a hagyományos fali csatlakozóaljzatba a járművéhez mellékelt Ford univerzális töltőkábelt. 

Alternatív megoldásként az opcionális Ford csatlakoztatható Wallbox nagyobb kényelmet és gyorsabb töltési időt biztosít, mint a normál otthoni aljzatok. A Wallbox mindössze 8 óra alatt 610 km hatótávot biztosít.RWD A FordPass alkalmazással együtt működik, így távolról is beállíthatja töltési ütemtervét.

OTTHONI TÖLTŐÁLLOMÁS

A Ford csatlakoztatott Wallbox a leggyorsabb otthoni töltést biztosítja. Óránként több mint 30 km-es hatótávot képes tölteni, és egy éjszaka alatt teljes feltöltést biztosít. A Wallbox telepítését kizárólag szakember végezheti, kérjük ezzel kapcsolatban keresse Márkakereskedőjét! 

 

OTTHONI TÖLTÉS

A járműhöz mellékelt Ford univerzális töltőkábel nagy teljesítményű aljzatba is csatlakoztatható, így óránként akár 20 km hatótávolság töltésére is képesTooltip. Használhat normál otthoni aljzatot is, ebben az esetben a töltés lassabb, körülbelül 12 km hatótávolság óránként, de hasznos lehet, ha például barátaihoz utazik, ahol nincs más töltési lehetőség.

A Ford Connected Wallboxhoz hasonlóan a nagy teljesítményű csatlakozó aljzat beszereléséhez is szakképzett villanyszerelőre lesz szüksége..

Az ábrán látható kábelcsomag egy opcionális ipari csatlakozót tartalmaz, amely külön vásárolható meg – cikkszáma: 2513265.

Ford Universal Charging Cable with the home socket

OTTHONI TÖLTÉSIDŐ

Hasonlítsa össze a Mustang Mach-E járműve töltéséhez szükséges időt a normál háztartási aljzat és a Ford csatlakoztatott Wallbox esetében.

Mustang Mach-E home charging graphic

OTTHONI ALJZAT (3 VILLÁS)

Mustang Mach-E home charging graphic

FORD CSATLAKOZTATOTT WALLBOX

Public charging map

BLUEOVALTM CHARGE NETWORK TÖLTŐHÁLÓZAT

TÖBB MINT 155 000 ÁLLOMÁS…

KÖZTÉRI TÖLTÉS

A váltóáramú és egyenáramú töltésre egyaránt alkalmas Mustang Mach-E megvásárlása 5 évre biztosít ingyenes hozzáférést az Európa-szerte több mint 155 000 töltőállomással rendelkező BlueOval™ Charge Network töltőhálózathoz.

A Ford az IONITY nagy sebességű töltőhálózat egyik alapító partnere. Ezeken a gyorstöltő pontokon mindössze 10 perc alatt 119 km hatótáv hozzáadása lehetséges.

IONITY TÖLTŐHÁLÓZAT

Az IONITY hálózat biztosítja a leggyorsabb töltést. A nagyteljesítményű egyenáramú töltők (150 kW) 10 perc alatt körülbelül 119 km-es hatótávú töltést képesek biztosítani. Ez ideális rövid pihenők idején az autópályán, így gyorsan növelheti a hatótávot egy kávé vagy szendvics elfogyasztása közben.

KÖZTÉRI TÖLTŐÁLLOMÁSOK

A köztéri töltőállomás hasznos töltési lehetőség útközben, és az otthoninál gyorsabb töltést is biztosít. A váltóáramú gyorstöltő állomások óránként 248 km hatótávot biztosítanak. Az egyenáramú gyorstöltők (50 kW) óránként körülbelül 300 km hatótávot biztosítanak. Gyors töltéshez tökéletes.

TÖLTŐÁLLOMÁS KERESÉSE

A Mustang Mach-E megkönnyíti a jármű akkumulátorának töltését utazás közben. A felhőalapú kapcsolat részletes keresési eredményeket nyújt a célállomáshoz, tehát úgy tervezheti meg az útvonalat, hogy útba ejtse a legközelebbi töltőállomást. A funkciók könnyedén elérhetők a SYNC 4 érintőképernyőjén keresztül, vagy egyszerű hangparancsokkal. (angol nyelven elérhető.)

TERVEZZE MEG AZ ÚTVONALAT!

A Mustang Mach-E egyik legfontosabb FordPass funkciója az EV Utazástervező. A célállomások keresésekor a rendszer megjeleníti az aktuális töltöttség állapotát és a hátralévő vezetési távolságot. Szükség esetén akár köztéri töltőállomásokat is javasol a tervezett útvonal mentén, és automatikusan figyelembe veszi ezeket a töltőállomásokat az utazás során a hatótáv, a hatékonyság, az utazási idő és a pihenők optimalizálása érdekében.

KÖZTÉRI TÖLTÉSI IDŐK

Hasonlítsa össze, mennyi idő alatt tudná feltölteni Mustang Mach-E járművét három különböző típusú nyilvános töltőpont használatával.

Mustang Mach-E public charging graphic

11 kW-OS TÖLTŐ

Mustang Mach-E public charging graphic

50 kW-OS TÖLTŐ

Mustang Mach-E public charging graphic

150 kW-OS IONITY TÖLTŐ

Ford Mustang Mach-E in motion side view

AKÁR 600 KM HATÓTÁVOLSÁGCX727 RWD Targeted Range

Tisztán elektromos hajtással.

TERVEZZE MEG SAJÁT UTAZÁSÁT

MITŐL FÜGG A HATÓTÁV?

További információkért kattintson az alábbi linkekre!