Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > ÚJ TRANSIT CUSTOM > Felszereltségek > Praktikus kiegészítők

Felszereltség

Az új Transit Custom okos és praktikus megoldásainak köszönhetően hatékonyabbá és egyszerűbbé teszi a munkavégzést. A könnyen hozzáférhető, tágas raktérnek köszönhetően még a rakodás is kevésbé megterhelő feladat. Átgondolt kialakításának és a gondos mérnöki munkának köszönhetően pedig minimálisak az autó fenntartási költségei.

Az oldalon megjelenő felszereltséget nem minden modell tartalmazza. Ahol rendelkezésre állnak, ott ezek esetenként extrák, tehát külön vásárolhatók meg. A legfrissebb specifikációkról a letölthető katalógus ad részletesebb tájékoztatást.

 

Kategóriaelső raktárméret és könnyű hozzáférhetőség

Az új Transit Custom impozáns raktérrel szolgál minden szempontból: rakományhossz, szélesség (kerékdobtól kerékdobig) és hasznos belső magasság. Ennek eredményeként könnyen szállíthatók oldalukra állított vagy padlóra fektetett 2,4×1,2 m (8×4 láb) méretű lapok, akár három EUR raklap, valamint – az egyedi átnyúló raktérnek köszönhetően – akár 3 m hosszú anyagok. A rakodótér összesen hat köbméteres – és ez csak még a rövid tengelytávú (L1) változat! A hosszú tengelytávú (L2) változat 6,8 köbméternyi rakteret kínál. A széles oldalsó rakodóajtó, az optimális nyílási magasság és a mélyre helyezett hátsó lépcső biztosítja a raktér nehézség nélküli hozzáférhetőségét. Emellett egy támasztómechanizmus gondoskodik a tolóajtók rakodás közbeni stabil nyitva tartásáról.

Praktikus átnyúló raktér

Az új Transit Custom speciális kialakítással bővíti rakterének méretét. Az utastér és a raktér közötti teljes magasságú, teljes szélességű válaszfal padlómagasságban egy felnyitható panelt tartalmaz. Így a hátsó ajtón keresztül akár 3 méter hosszú anyagok is behelyezhetők úgy, hogy azok az ülés alá is túlnyúlnak, még a rövid tengelytávú változat esetén is. Ez az ügyes megoldás lehetővé teszi az értékes áruk zárt térben tartását, így nem kell azokat a tetőn közszemlére tenni.

New Transit Custom Load Space
New Orange Ford Transit Custom side door

Rejtett sínrendszerű oldalajtó

Az új tolóajtó ötletesen megtervezett pályája fedett, így a mechanizmus nem látható. Ennek előnye, hogy áramvonalas, így csökkenti a fogyasztást, valamint a menetzajt is.

Maximális védelem a szupererős karosszériának köszönhetően

A különleges nagy keménységű és szuperkemény bóracél ötvözetek az új Transit Custom karosszériájának 40%-át teszik ki. Ilyeneket találhatunk az utasbiztonsági cellák egyes részeiben is. Ennek köszönhetően a jármű rendkívül könnyű, ám mégis ütközésálló karosszériával rendelkezik. A több mint 4500 számítógépes szimuláció és a 30 teljes járműves ütközési teszt garantálja az optimális kialakítást.

New Transit Custom bodyshell
New Blue Ford Transit Custom with roof rack

Integrált tetőcsomagtartó: kényelmes, gazdaságos, csendes

Az innovatív tetőcsomagtartó egyszerűen lecsukható, ha nincs rá szükség. Amellett, hogy nem kell bajlódni a csavarokkal és a csomagtartó leszerelésével, megfelel a 2 méteres magasságkorlátnak is (kivéve a 3400 kg maximális járműtömegű típus esetén). Ráadásul a kisebb légellenállásnak köszönhetően csökkenti a fogyasztást és a zajszintet is.

Különleges padlóvédelem

Az extraként kapható, könnyen tisztítható padlóburkolatnak köszönhetően nincs szükség saját burkolat felszerelésére. Ezen a masszív padlón jól csúsztathatók az áruk, egyszerű a takarítása, és segít megőrizni az autó értékét.

New Transit Custom load liner
New Transit Custom with load ties

Praktikusabb és biztonságosabb rakományrögzítés

A rögzítési pontok általában a padlón találhatóak. Ám ezek gyakran nehezen elérhetőek, amikor az autó meg van pakolva. Ezért a Transit Custom rögzítési pontjai nem a padlón, hanem kicsivel afölött, a rakodótér oldalfalán vannak elhelyezve. Így a padló akadályoktól mentes marad, egyszerűbbé téve a hozzáférést, megszüntetve a porfogókat és lehetővé téve az új, egyszerűen tisztán tartható padlóburkolat használatát. Ráadásul további rögzítőpontok találhatók derék- és vállmagasságban, a jármű karosszériájára erősítve, melyek teherbírása is figyelemre méltó.

Aljzatok, bemenetek és portok: minden karnyújtásnyira

A kormánykerék, illetve a műszerfal felett található egy igen hasznos rekesz, amely számos hasznos funkcióval bír. Ilyen például a 12 V-os aljzat, a kiegészítő bemenet és a normál USB-port. A sebességváltó melletti területen pedig kényelmesen hozzáférhető egy második 12 V-os aljzat és egy USB-port is.

Mindezek mellé igényelhető egy 150 W teljesítményt biztosító 240 V-os extra aljzat is.

New Transit Custom with power ports
Top