MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT CUSTOM > Felszereltségek > Vezetési élmény

Agilis és könnyen vezethető

A közepes méretű áruszállítók között a Ford Transit Custom figyelemre méltóan agilis. Számos intelligens felszereltségével igazán megkönnyíti a jármű vezetését.

Az oldalon megjelenő felszereltségek elérhetősége modellenként eltérhet. A felszereltségek elérhetőségével kapcsolatban kérjük, tájékozódjon a brosúra specifikációkra vonatkozó részéből!.

 

Mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű

A Transit Custom Trailt úgy terveztük, hogy nehéz terepen is könnyedén mozogjon. A manuális sebességváltóval szerelt járműveinknél egy mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű csökkenti a kerekek kipörgését azáltal, hogy a motor nyomatékát a legjobb tapadású kerekekre irányítja. A megoldás lazább szerkezetű talajon különösen előnyös, hiszen olyan körülmények között segíti a jármű haladását és javítja stabilitását, amikor arra a legnagyobb szükség van.

New Ford Transit Custom interior with dashboard and selectable drive modes

Alkalmazkodik a körülményekhez

A Választható vezetési üzemmódok funkcióval a Transit Custom menettulajdonságait a körülményeknek megfelelően módosíthatja. A gyorsítás, a kormányzás, automata váltóval szerelt változat esetén pedig a sebességváltás paramétereinek változtatásával a Transit 5 különböző vezetési módot kínál fel: Normál, Csúszós út, Sár, Vontatás, valamint a maximális hatékonyságot kínáló EcoMode. 

Segít a sebességkorlátozás betartásában

A Ford Transit Custom modelleken elérhető Intelligens Sebesség Asszisztens, segítségével a vezető az útra koncentrálhat. A Táblafelismerő rendszer a (bekapcsolt állapotban lévő) kamera segítségével automatikusan leolvassa az érvényes sebességkorlátozásokat, majd ennek megfelelően szabályozza a maximális sebességet.Intelligent Speed Assist

Adaptív sebességtartó automatika

Az extraként elérhető Adaptív sebességtartó automatika segítségével kiválaszthatja a kívánt sebességet, a rendszer pedig segít azt megtartani. A beépített érzékelő észleli az elöl haladó járművet, és az autó lassításával tartja az előre beállított követési távolságot. Amint újra szabad az út, a rendszer automatikusan felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre. Az Adaptív sebességtartó automatika része az Ütközésmegelőző rendszer, amely figyelmezteti a vezetőt, ha véletlenül túlságosan megközelítené az előtte haladó járművet.

…de a Transit Custom le is parkol Ön helyett

Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatikával azonban ez  egyszerűbb, mint hinné. Aktiválás után a rendszer megkeresi az alkalmas merőleges vagy párhuzamos parkolóhelyet, majd automatikusan a helyére kormányozza a járművet. Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie. A fejlett technológia nemcsak a leparkolásban, de a kiállásban is segít, ha Ön ismét folytatná az útját. - Felár ellenében rendelhető.

New Ford Transit Custom shown parking with active park assist
New Ford Transit Custom with Blind Spot Information System

Azt is látja, amit a sofőrje nem

A Holttérfigyelő rendszer érzékelőivel észleli a holttérben lévő járműveket a Ford Transit Custom mindkét oldalán, és az oldalsó visszapillantókon látható narancssárga fénnyel jelzi vezetője számára.

Észreveszi a közeledő járműveket akkor is, ha Ön nem

A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer része. Amennyiben Ön épp kitolat valahonnan, és korlátozottan látja a forgalmi helyzetet, a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer észleli a közeledő járműveket, és figyelmeztető hangot ad ki. A rendszer fényjelzést is felvillant a közeledő jármű irányának megfelelő oldali visszapillantó tükrön, valamint a többfunkciós képernyőn keresztül is figyelmezteti Önt a veszélyre.

New Transit Custom with Traffic Sign Recongition

Látja azokat a táblákat is, amelyeket Ön nem

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett található, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és mindig változik, ha a jármű egy újabb tábla mellett halad el.

Új LED-es nappali menetfény: hasznos és elegáns

A Ford Transit Custom számára jellegzetes megjelenést biztosító, rendkívül energiatakarékos, korszerű menetfényekkel jobban észreveszik, és Ön is tisztábban láthatja az utat.

New Orange Ford Transit Custom LED headlights
New White Ford Transit Custom with black sport stripes and headlights

Automatikus fényszóró

Az Automatikus fényszórók szenzorai érzékelik, ha elkezd leszállni az éj, vagy ha hirtelen változás következik be a fényviszonyokban. Ekkor a fényszórók automatikusan bekapcsolódnak, átsegítve a vezetőt a sötétebb szakaszon.

De ez még nem minden: a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megelőzi a szemből érkezők elvakítását. Miután elhaladtak egymás mellett, a rendszer automatikusan visszavált a jobb látási viszonyokat biztosító országúti fényszóróra.

Modern megoldás a könnyebb sávtartásért

A haladási sávból való kisodródás esetén a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és vizuális jelzéssel is figyelmezteti a vezetőt.

New Blue Ford Transit Custom scanning the road
New Blue Ford Transit Custom on hill start

Biztosabb vezérlés emelkedőn történő elinduláskor

A Visszagurulásgátló átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást lejtőn történő elindulás esetén. A rendszer működése azon alapul, hogy a féknyomást 2-3 másodperccel tovább tartja fenn, így a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Tartja a jó irányt

A Táblafelismerő rendszerrel összehangolt Rossz irányra figyelmeztető rendszer jól látható és hallható jelzésekkel riasztja a vezetőt, ha a jármű egy behajtást tiltó tábla mellett halad el, vagy a kötelező haladási iránnyal szemben közlekedik. (Csak bizonyos piacokon rendelhető.)

New Ford Transit Custom rear view camera
Driver alert coffee logo

Az Éberségfigyelő rendszer jelzi, ha pihenésre van szüksége

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön vezetési magatartását, és képes felismerni, ha Ön a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy már kevésbé éber, a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon. Ha a figyelme tovább csökken, a rendszer egy hangjelzéssel párosítva ismétli meg a figyelmeztetést.

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A Tolatókamera segítségével mindent láthat, ami az autó mögött van, mindezt a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másképp nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat. A kamera automatikusan működésbe lép, amikor hátramenetbe kapcsol.

New Ford Transit Custom rear view camera
New Red Ford Transit Custom parking sensors

Nyugodtabb parkolás

Az Első és hátsó parkolóradar a jármű előtt és mögött található tereptárgyaktól mért távolság meghatározásában segít. A radar az akadály észlelésekor a távolság csökkenésével arányosan, egyre erősödő, hang- és fényjelzéssel figyelmeztet.

Ford SYNC logo

Ford Vészhelyzeti Asszisztens

A Ford Vészhelyzeti asszisztens egy innovatív SYNC funkció, mely egy Bluetooth-on keresztül párosított és a járműhöz csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi Kommunikációs Központot, ha olyan balesetet szenvedtek, melyben valamelyik légzsák kioldott vagy az üzemanyag-szivattyú lekapcsolt. A rendszer ráadásul a létfontosságú adatokat – például a GPS-koordinátákat – is elküldi, még akkor is, ha Ön esetleg nem tudja.

 

 

 

Top