MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT CUSTOM > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Innovatív biztonsági rendszerek

A Ford Transit Custom mind az utasok, mind a rakomány biztonsága szempontjából kiváló haszongépjármű. Számos modern, vezetőtámogató technológia segíti a potenciálisan veszélyes helyzetek megoldását. Ilyen például a Gyalogosfelismerő rendszer és az Aktív fékrendszer. Mindezek mellett ráadásul hihetetlenül erős a karosszériája, a Borulásgátló segít megakadályozni a baleseteket, valamint két csúcsminőségű riasztó közül is választhat.

Az oldalon megjelenő felszereltségek elérhetősége modellenként eltérhet. A felszereltségek elérhetőségéről kérjük, tájékozódjon a brosúra specifikációkra vonatkozó részéből!

Segíti egyenesen tartani az utánfutót

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét, hogy segítse a jármű feletti uralom visszaszerzését. Ezt a rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével éri el.

New Blue Ford Transit Custom with tow

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Borulásgátló speciális érzékelője figyeli az autó dőlési szögét, és a rendszer segít a kerekeket a talajon tartani, különösen magas súlypont esetén, ami fontos például egy kifelé lejtő kanyar esetén.

Még a gyalogosokat is védi

Az Ütközésmegelőző rendszer a vezető figyelmét az elöl haladó lassabb járművekre, a gyalogosokra és az esetleges keresztirányú forgalomra irányítja. Ha a vezető nem reagál a jelzésre, a rendszer automatikusan működteti a fékeket. A technológia célja a balesetek súlyosságának csökkentése vagy azok elkerülése. Akár 80 km/h sebességig is hatékonyan működik (az út és a jármű átlagos állapotát feltételezve).

New Blue Ford Transit Custom scanning road
New Ford Transit Custom Euro NCAP

5-csillagos biztonság

Az 5-csillagos Euro NCAP minősítés jelzi, hogy a Ford Transit Custom mennyire hatékony a vezetője és az utasok testi épségének védelmében.

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

New Ford Transit Custom driving next to glass building
New Ford Transit Custom driving in countryside

Mindig irányítás alatt, körülményektől függetlenül

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, ha csökken a jármű tapadásának mértéke, és a jármű stabilizálásának érdekében automatikusan szabályozza az egyes kerekekre jutó fékerőt. A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és Kipörgésgátló rendszer modern érzékelőivel folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését.

Biztonságos irányíthatóság kanyarodás közben is

A Kanyarodás-szabályzó szenzorai érzékelik, ha a vezető a biztonságosnál nagyobb sebességgel kezdi meg a kanyarodást. A rendszer ilyenkor automatikusan csökkenti a motor nyomatékát, majd fékezéssel segíti a jármű lassítását, hogy a vezető ne veszítse el az uralmat a jármű felett. 

New Blue Ford Transit Custom wheel close up

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodnak a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékrásegítő segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a vészfékjelző rendszer automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

A Ford Transit Custom modelleken a vezető- és utasoldali első légzsákok mellett elérhetőek a vezető- és utasoldali oldallégzsákok és a függönylégzsákok is. (Ezek elérhetőségéről kérjük, tájékozódjon a brosúrából, az árlistából vagy Ford márkakereskedőjénél!)

New Blue Ford Transit Custom airbags
New Blue Ford Transit Custom key fob detail

Megnövelt biztonság

A Ford Transit Custom távvezérlésű központi zárrendszere minden eddiginél biztonságosabb. Segítségével egyenként, külön-külön vezérelheti az egyes ajtózárakat, így a többi biztonságosan zárva marad, amíg nem aktivál egy kapcsolót a vezetőoldali ajtón. Ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes többi ajtajának nyitását és zárását.

Feltörés elleni védelem

Minden ajtó feltörés elleni védelemmel rendelkezik, amely gátolja, hogy azokat erővel felnyissák.

New Ford Transit Custom door shielding detail
New Ford Transit Custom wheel detail

Időben figyelmeztet a leeresztő kerekekre

A Keréknyomásfigyelő-rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti a vezetőt, amennyiben azt érzékeli, hogy valamelyik kerék veszít a nyomásából.

Két magas színvonalú extra riasztó

A Ford Transit Custom választható riasztórendszere akkor kapcsol be, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt erővel akarják felnyitni.

New Ford Transit Custom parked against brick building
A man with a phone in the hand standing inside the store

Védi a vállalkozását

Tudjuk, hogy autója és annak rakománya rendkívül fontos a vállalkozása számára. A FordPass Pro mobilalkalmazásban található SecuriAlert funkció ezért még hatékonyabb védelmet nyújt a járművei számára.  Elég, ha egy zár, vagy ajtó kinyílik, a rendszer azon nyomban értesítést küld az okostelefonjára. Még akkor is, ha az illetéktelenek másolt kulcsot használtak.

Top