Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > ÚJ TRANSIT CUSTOM > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Az új Transit Custom nem ismeri a kompromisszumokat. Egyszerre nyújt lenyűgöző teljesítményt, figyelemre méltó üzemanyag-hatékonyságot és alacsony károsanyag-kibocsátást.

Az oldalon megjelenő felszereltséget nem minden modell tartalmazza. Ahol rendelkezésre állnak, ott ezek esetenként extrák, tehát külön vásárolhatók meg. A legfrissebb specifikációkról a letölthető katalógus ad részletesebb tájékoztatást.

Nagyobb teljesítmény

A megnövelt teljesítményről és nyomatékról a Ford EcoBlue 2,0 literes motorok gondoskodnak. A szigorú Euro Stage 6 kibocsátási előírásokat már most teljesítő, korszerű erőforrásokat számos átgondolt és gazdaságos műszaki megoldás teszi még vonzóbbá.

New Ford Transit Custom fuel cap

Kevesebb szennyező anyag

A Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerben karbamidvíz alapú folyadék, az AdBlue® alakítja a kipufogóban lévő nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé. Ezután a részecskeszűrő a kibocsátandó tömör részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A hatékony működés érdekében a Ford EcoBlue 2,0 literes motor tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer fényjelzéssel figyelmeztet.

Alacsonyabb fogyasztás Auto Start-Stop indítórendszerrel

Ez a technológia automatikusan leállítja a jármű motorját közlekedési lámpánál vagy dugóban történő várakozás esetén (míg az olyan az alapvető funkciók, mint a fényszórók, a klímaberendezés, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása továbbra is biztosított). Ha ismét lehet haladni, csak nyomja le a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak nyomja le a gázpedált, és a motor beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer különösen városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop
New Ford Transit Custom battery re-charge

Akkumulátortöltés hatékonyabb formában

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés csak akkor tölti az akkumulátort, amikor szükséges; amennyiben lehetséges, igyekszik elkerülni a töltést, amikor a vezető a gázpedált nyomva tartja. Ily módon még több üzemanyagot takaríthat meg és tovább csökken a károsanyag-kibocsátás.

Gyorsulásszabályzóval gazdaságosabb az utazás

Ez az innovatív, választható felszereltség a rakomány súlyához igazodva szabályozza a jármű gyorsulásának ütemét. Így a vezetési stílusától függően, akár 15%-os üzemanyag-megtakarítást is elérhet. Ez a megoldás továbbá lassítja – egyéb alkatrészek mellett – a motor, a fékek és az abroncsok elhasználódásának mértékét is.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

SelectShift automata váltó

A 130 és a 170 lóerős motor egyaránt választható a hatsebességes SelectShift automata váltóval is. Ez sok karosszéria változat esetén a gyárilag ajánlott megoldás, mert így gördülékenyebb és pihentetőbb az autó vezetése, különösen araszoló forgalomban. A műszerfalra szerelt váltókar sebességváltó gombjaival kívánság szerint manuálisan is lehet váltani. A váltórendszerrel problémás vezetési körülmények esetén a nem kívánt sebességfokozatok ki is zárhatók. Ilyen például a csúszós út vagy a meredek emelkedő.

Alapvető utazási információk

A Fedélzeti számítógép hasznos adatokkal és számokkal szolgál a megtett útról, az üzemanyag-fogyasztásról, a sebességről és a külső hőmérsékletről. Mutatja a tank kiürüléséig megtehető becsült távolságot, vagyis hogy nagyjából mekkora távolságot tehet még meg a tankban maradt üzemanyaggal. Ez főként hosszabb utazások alkalmával hasznos, vagy ha tudja, hogy valami távoli félreeső helyen található a célállomás.

New Ford Transit Custom driving board close up
Top