RANGER FELSZERELTSÉGEK

A Ford Rangerben lévő szolgáltatások széles választéka megkönnyíti a mindennapi munkát. A FordPass Connect modem és a FordPass Pro applikáció összekapcsolásával megannyi funkcióval bővül járműve, többek között a Járműállapot figyelmeztetésekkel, hogy mindig tisztában legyen autója állapotával. További fejlett rendszerek segítik abban, hogy a vezetés stresszmentes legyen, ilyen a Táblafelismerő-rendszer, a Sávtartó automatika és a Parkolóradar. A 2 literes EcoBlue dízelmotorok a lenyűgöző teljesítmény mellett akár 3500 kg vontatására teszik képessé a Ford Rangert.

Silver Ford Ranger Wildtrak truck bed open parked near solar panels

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

 

Ford Ranger with mountain backdrop

ÉRZI A TEREPET

A Ford Rangert vezetve menet közben is válthat a 4x2, a 4x4 hajtásmódok között, így a legkülönbözőbb útviszonyok és időjárási körülmények között is magabiztosan uralhatja a járművét. Száraz úton, kényelmesen haladva például érdemes az üzemanyagtakarékosabb 4x2 hajtást választani, ám a terepre érve, vagy rosszabb útviszonyok között bármikor válthat a jobb tapadás és nagyobb kontroll érdekében a 4x4 hajtásokra.

Ford Ranger transmission close up
Ford Ranger towing speedboat

LENYŰGÖZŐ VONTATÁSI KÉPESSÉG

A Ranger 1 tonnát meghaladó bruttó teherbírásával és 3500 kg-os vontatási kapacitásával a legnehezebb feladatokat is bátran bevállalhatja. Ezzel a pick-uppal a legnagyobb és legnehezebb rakományokat is elszállíthatja vagy elvontathatja.

Ford Ranger in water towing boat

ÁRKON, BOKRON, VÍZEN ÁT

A Ranger eljut oda is, ahová a gyengébb járművek nem merészkednek el. Akár 800 mm mélységű vízen is átgázol, tehát szárazon és vízen egyaránt beválik.

Ford Ranger on a grassy field near a forest

NINCS ELŐTTE AKADÁLY

A Ranger a legdurvább terepviszonyok között is megállja a helyét. A jármű hasmagassága 20,8 cm, megközelítési szöge 27,9 fok, rámpaszöge 22,7 fok, elhagyási szöge pedig 25,2 fok. A összkerékhajtású Raptor gond nélkül megmássza a legmeredekebb dombokat, és magabiztosan veszi a különböző terepakadályokat, legyen szó akár kemény munkáról, akár izgalmas kalandokról.

Ford Ranger side view

MAGASAN A LEGJOBB

A terepen nem sok minden jelent akadályt a Ford Ranger számára. A megemelt kialakításnak köszönhetően több mint 237mm van a pick-up alja és minden más között, ami csak az útjába kerül.

Ford Ranger Thunder with open back door

MINDEN FELADATRA TÖKÉLETES

Válasszon a Rangerhez a tartozékok gazdag kínálatából! Védje rakterét a szennyeződésektől és a sérülésektől könnyen beszerelhető és strapabíró betétekkel, vagy szupertartós spray-in bevonattal. A csapadéktól védenek a merev vagy rugalmas anyagból készült raktérfedelek, amit a Wildtrak esetében elektromosan is vezérelhet  a műszerfalon, a kulcstartón, vagy a rakodótérben található gombokkal, míg a maximális biztonságra törekvők választhatják a távirányítással is zárható keménytetőket.
 

Fedezze fel a tartozékokat

Orange Ford Ranger Wildtrak driving through a forest, front three quarter view

MOTOROK ÉS SEBESSÉGVÁLTÓK

Ford Ranger diesel engine

KORSZERŰ, ÚJ MOTORTECHNOLÓGIA

A Ford Ranger ultramodern, 2.0 literes, bi-turbó EcoBlue dízelmotorja kiemelkedő teljesítményt biztosít a járműnek, hatékonyabb üzemanyagfelhasználás és kedvezőbb kibocsátás mellett. A 213 LE-s és 500 Nm nyomatékú motor új szintet jelent az off-road világban.

KIFINOMULT, 10 SEBESSÉGES, AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

Az új, 10 sebességes, automata váltónak köszönhetően a Ford Ranger gyorsulása egészen figyelemreméltó, miközben a jármű üzemanyag-hatékonysága is kifejezetten kedvező. A valós idejű, adaptív váltásütemezés lehetővé teszi, hogy az erőátviteli rendszer gyorsan és könnyedén alkalmazkodjon a változó körülményekhez. Akár egy sima autópályán, akár nehéz terepen halad célja felé, biztos lehet benne, hogy gépjárműve mindig a megfelelő sebességfokozatban dolgozik.

Ford Ranger 10-speed automatic transmission close up
Ford Ranger 6 speed manual transmission close up

6 SEBESSÉGES VÁLTÓ

A Ford Ranger 6 sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás minél simább, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztések célja a dinamikusabb menettulajdonságok elérése mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése volt. Vagyis a Rangerét ne csak öröm legyen vezetni, de ritkábban is kelljen tankolni.

Ford Ranger Auto start stop graphic

ALACSONYABB FOGYASZTÁS AZ AUTO START-STOP INDÍTÓRENDSZERREL

A rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű közlekedési lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Ford Ranger blue emissions logo

CSÖKKENTETT KIBOCSÁTÁS

Bármelyik motort is választja, ezek mindegyike megfelel az Euro 6.2 kibocsátási normáknak. Ezek az előírások a levegő minőségének javítását és a kipufogógázok kibocsátásának csökkentését hivatottak szolgálni.

Ford Ranger MS-RT interior

KONNEKTIVITÁS

Ford Ranger interior view

CSATLAKOZTATOTT VILÁG

Ahogy a világ egyre okosabbá és összekacsoltabbá válik, úgy fejlődnek a vállalkozások is. Ezért létrehozunk egy teljesen csatlakoztatott haszongépjármű flottát, mellyel célunk, hogy minden eddiginél egyszerűbbé tegyük vállalkozása kezelését. Párosítson akár öt csatlakoztatott járművet a FordPass Pro alkalmazással, hogy hozzáférjen a számos hatékony funkcióhoz, és hozza ki a legtöbbet járműveiből! A gépjárművek kompatibilitásáról érdeklődjön a  Ford márkakereskedésekben!

MÉG TÖBB FUNKCIÓVAL

A FordPass Pro mobilalkalmazás segítségével céges autói nagyobb biztonságban lesznek, gazdaságosabban üzemeltethetők és javul a műszaki állapotuk. Párosítsa az alkalmazást akár öt járművel, és intézze egy helyről az autókkal kapcsolatos feladatokat. Kövesse figyelemmel járművei mozgását és tartózkodási helyét. Legyen mindig naprakész autói műszaki állapotával kapcsolatban. Aktiválja a SecuriAlert funkciót és értesüljön időben, ha a járműveit illetéktelenül használják. Bárhogy is alakulnak üzleti tervei, a FordPass Pro támogatására minden körülmények között számíthat.

Construction worker holding a phone
Dashboard with SYNC 3

A SYNC 3 HASZNÁLATÁHOZ A KISUJJÁT SEM KELL MOZDÍTANIA

A Ford SYNC 3 egy csúcstechnológiás rendszer, melynek segítségével egyszerűen kapcsolódhat mobiltelefonjához, hívásokat intézhet, zenét hallgathat, navigálhat, sőt még a szöveges üzeneteit is felolvastathatja. A beszédhanggal és a színes érintőképernyőn egyszerű mozdulatokkal is vezérelhető SYNC 3 képes kapcsolódni az Apple Car és az Android Auto alkalmazásokhoz, az Applink funkció pedig különböző okostelefonos alkalmazások használatát teszi lehetővé. Akár a környéken található éttermek között is böngészhet, elég csak annyit mondania a rendszernek, hogy „éhes vagyok”. (A Hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.)

Ford Ranger Stormtrak driving through a countryside on bendy road, side view

VEZETÉSI ÉLMÉNY 

STRESSZMENTES PARKOLÁS ÉS TOLATÁS

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika képes bekormányozni a járművet párhuzamos és merőleges parkolóhelyekre is. Csupán egy gombnyomás, és az innovatív rendszer érzékelői segítenek megtalálni a megfelelő parkolóhelyet. Amint megvan, a rendszer képes automatikusan bekormányozni az autót, Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie, a képernyőn megjelenő utasításokat követve.

TELJES KONTROLL LEJTMENETBEN

A Lejtmenet-szabályzás (HDC) feladata szabályozni a meredek lejtőn történő ereszkedés sebességét annak érdekében, hogy a vezetőnek ne kelljen fékeznie és gázt adnia. Előre- és hátramenetben egyaránt működik.

Blue Ford Ranger descending on hill
Ford Ranger Wolftrak interior with front seats, trim and steering wheel

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

Orange Ford Ranger easy lift tailgate close up

KÖNNYEBB BE-ÉS KIRAKODÁS

A Ford Ranger már Easy Lift hátsó ajtóval is kapható. Az intelligens kialakításnak köszönhetően a pick-up méretes hátsó ajtaja könnyebbnek érződik, ezért azt egyszerűbb lenyitni és visszazárni.

Transit Van in the middle of building site with builder checking phone with FordPass app

BIZTONSÁG

RENDSZER, AMI VÉDI A GYALOGOSOKAT

Az Ütközésmegelőző és Gyalogosfelismerő rendszer és a radarok abban segítik a vezetőt, hogy észlelik a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Ha a vezető nem reagál a jelzésekre, a rendszer automatikusan működteti a fékeket, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok következményei csökkenthetők.

A TERHELÉS MÉRTÉKÉHEZ IGAZODÓ SZABÁLYOZÓ FUNKCIÓK

A Terhelésfüggő stabilitásprogram (LAC) a Ford Ranger által szállított teher súlyának megfelelően módosítja az elektronikus menetstabilizátor beállításait. Ez üres és teljes terheléssel közlekedő jármű esetén egyaránt gondoskodik az irányíthatóságról és a stabilitásról.

Orange Ford Ranger rear view with oxygen tanks
Ford Ranger parked by the lake

VÉDELEM

Silver Ford Ranger parked in woodland with alarm graphic

NEM AD ESÉLYT A TOLVAJOKNAK

Az 1. kategóriás Thatcham riasztó olyan korszerű rendszer, amely a jármű bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezután bármilyen erőszakos behatolási kísérlet esetén erőteljes szirénahang szólal meg, illetve akkor is, ha az érzékelő az utastérben mozgást észlel. A rendszer akkor is működésbe lép, ha megpróbálják elvontatni az autót, illetve figyeli az ajtókat, a motorháztetőt és a csomagtérajtót is.

BIZTONSÁGI RENDSZER

A nagyobb biztonság érdekében a FordPass Pro alkalmazás a Fiesta Van normál riasztórendszere mellett extra védelmet biztosít. A SecuriAlert aktiválásával értesítést kap, ha a FordPass Pro észleli, hogy valaki megpróbál hozzáférni a járművéhez – akkor is, ha ezt lopott vagy hamisított kulccsal teszi.

Orange Ford Ranger Wildtrak at a construction site

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkekre