Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT CONNECT > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

Számos biztonsági és lopásvédelmi megoldással szereltük fel a Ford Transit Connect modelleket, hogy hatékony védelmet biztosítsunk Önnek, utasainak és természetesen magának a járműnek is. Néhány technológia, mint például az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő rendszerrel vagy a Vészfékasszisztens, a forgalom többi résztvevőjének biztonságáról is gondoskodik, segít megelőzni a baleseteket vagy csökkenti azok súlyosságát. Természetesen a jármű és a benne rejlő értékek védelméről sem feledkeztünk el, erre szolgál például a fejlett riasztórendszer.

Ford Transit in front of zebra crossing with pedestrian

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észleli a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. A technológia célja, hogy csökkentse a lehetséges balesetek súlyosságát vagy segítsen azokat elkerülni.

Nagyobb stabilitás kihívást jelentő vezetési körülmények között is

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, ha a jármű úttartása romlik és a stabilitás visszaállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. A Blokkolásgátló fékrendszer a Kipörgésgátló modern érzékelőivel folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését.

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit driving net to glass building

Maximális tapadás minimális erőkifejtéssel

A fejlett Kipörgésgátló segít megelőzni a kerekek túlpörgését, így biztosítva a lehető legjobb úttartást, teljesítményt és stabilitást akkor, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan figyeli és finomhangolja a kerekekre jutó nyomatékot, így gondoskodik a maximális tapadásról gyorsulás közben is.

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékasszisztens segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators
Ford Transit detail of tyre

Időben figyelmeztet a csökkenő keréknyomásra

A Keréknyomásfigyelő rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti a vezetőt, amennyiben azt érzékeli, hogy valamelyik kerék veszít a nyomásából.

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

A Transit Connect alapfelszereltségének részét képezi a vezetőoldali első légzsák, továbbá választható a modellekhez az utasoldali első légzsák, az oldallégzsák és a függönylégzsák is. A jármű fontos pontjain ezen felül fejlett szenzorokat helyeztünk el, melyek gyors és irányított reakciót tesznek lehetővé.

Ford Transit with visible airbags
Ford Transit door lock detail

Távirányítós központi zár

A Transit Connect Távirányítású központi zárrendszere minden korábbinál biztonságosabb. Ennek segítségével úgy nyithatja ki az egyes ajtókat, hogy a többit nem kell velük együtt központilag kinyitnia, a többi ajtó így biztonságosan zárva marad, amíg nem aktivál egy kapcsolót a vezetőoldali ajtón. Ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes többi ajtajának nyitását és zárását. 

Két fejlett riasztó

A Transit Connect Trend modelljén választható egy riasztórendszer, mely akkor kapcsol be, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt erővel akarják felnyitni. A másik típusú, szintén választható, sokkal kifinomultabb Thatcham riasztó automatikusan bekapcsol, amikor bezárja a járművet. Ha a járműbe erővel próbálnak behatolni, ha felemelik azt, vagy a motor érzékelői bármiféle mozgást érzékelnek, egy rendkívül hangos hangjelzéssel jelez.

Ford Transit with beepy lines around singling alarm
euro ncap logo

4-csillagos EURO NCAP minősítés

A Ford Transit Connect 4-csillagos minősítést ért el az EURO NCAP biztonsági tesztjein. Ilyen magas értékelést csak azok a járművek kaphatnak, melyek nemcsak az ütközéses teszteken teljesítenek jól, de ütközésmegelőző (és/vagy kárenyhítő) képességeik is elsőrendűek.

Vészfékezésre figyelmeztetés hirtelen fékezés esetére

A Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét, ha a vezető erőteljesen fékez.

Ford Transit with emergency lights on
Top