MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT CONNECT > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

Számos biztonsági és lopásvédelmi megoldással szereltük fel a Ford Transit Connect modelleket, hogy hatékony védelmet biztosítsunk Önnek, utasainak és természetesen magának a járműnek is. Néhány technológia, mint például az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő rendszerrel vagy a Vészfékasszisztens, a forgalom többi résztvevőjének biztonságáról is gondoskodik, segít megelőzni a baleseteket vagy csökkenti azok súlyosságát. Természetesen a jármű és a benne rejlő értékek védelméről sem feledkeztünk el, erre szolgál például a fejlett riasztórendszer.

Utánfutóval is biztonságosan az úton

Az Utánfutó stabilizátor (TSC) funkció érzékeli az utánfutó kígyózó mozgását vagy kilengését, és a probléma megszüntetése érdekében csökkenti az autó sebességét. A rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével lassítja le a járművet.

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit in front of zebra crossing with pedestrian

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észleli a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. A technológia célja, hogy csökkentse a lehetséges balesetek súlyosságát vagy segítsen azokat elkerülni.

Nagyobb stabilitás kihívást jelentő vezetési körülmények között is

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, ha a jármű úttartása romlik és a stabilitás visszaállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. A Blokkolásgátló fékrendszer a Kipörgésgátló modern érzékelőivel folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését.

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit driving net to glass building

Maximális tapadás minimális erőkifejtéssel

A fejlett Kipörgésgátló segít megelőzni a kerekek túlpörgését, így biztosítva a lehető legjobb úttartást, teljesítményt és stabilitást akkor, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan figyeli és finomhangolja a kerekekre jutó nyomatékot, így gondoskodik a maximális tapadásról gyorsulás közben is.

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékasszisztens segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators
Ford Transit detail of tyre

Időben figyelmeztet, ha ereszt a gumi

Ha bármelyik gumiabroncsban csökken a nyomás, esetleg defektet kap menet közben, a Keréknyomásfigyelő-rendszer azonnal figyelmezteti egy műszerfalon felvillanó ikonnal. Ráadásul a FordPass Pro mobilalkalmazással akár 5 jármű műszaki állapotát figyelemmel kísérheti, így időben értesül róla, ha bármelyiknél gond lenne az abroncsnyomással.

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

A Transit Connect alapfelszereltségének részét képezi a vezetőoldali első légzsák, továbbá választható a modellekhez az utasoldali első légzsák, az oldallégzsák és a függönylégzsák is. A jármű fontos pontjain ezen felül fejlett szenzorokat helyeztünk el, melyek gyors és irányított reakciót tesznek lehetővé.

Ford Transit with visible airbags
Ford Transit door lock detail

Távirányítós központi zár

A Transit Connect Távirányítású központi zárrendszere minden korábbinál biztonságosabb. Ennek segítségével úgy nyithatja ki az egyes ajtókat, hogy a többit nem kell velük együtt központilag kinyitnia, a többi ajtó így biztonságosan zárva marad, amíg nem aktivál egy kapcsolót a vezetőoldali ajtón. Ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes többi ajtajának nyitását és zárását. 

Intelligens támogatás céges autókhoz

A FordPass Pro mobilalkalmazás segítségével céges autói nagyobb biztonságban lesznek, gazdaságosabban üzemeltethetők és javul műszaki állapotuk. Párosítsa az alkalmazást akár öt járművel, és intézze egy helyről az autókkal kapcsolatos feladatokat. Kövesse figyelemmel járművei mozgását és tartózkodási helyét. Legyen mindig naprakész autói műszaki állapotával kapcsolatban. Aktiválja a SecuriAlert funkciót és értesüljön róla időben, ha a járműveit illetéktelenül használják. Bárhogy is alakulnak üzleti tervei, a FordPass Pro támogatására minden körülmények között számíthat.

Ford Transit with beepy lines around singling alarm
euro ncap logo

4 csillagos EURO NCAP minősítés

A Ford Transit Connect 4 csillagos minősítést ért el az EURO NCAP biztonsági tesztjein. Ilyen magas értékelést csak azok a járművek kaphatnak, melyek nemcsak az ütközéses teszteken teljesítenek jól, de ütközésmegelőző (és/vagy kárenyhítő) képességeik is elsőrendűek.

Vészfékezésre figyelmeztetés hirtelen fékezés esetére

A Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét, ha a vezető erőteljesen fékez.

Ford Transit with emergency lights on
A man with a phone in the hand standing inside the store

Védi a vállalkozását

Tudjuk, hogy autója és annak rakománya rendkívül fontos a vállalkozása számára. A FordPass Pro mobilalkalmazásban található SecuriAlert funkció ezért még hatékonyabb védelmet nyújt a járművei számára.  Elég, ha egy zár, vagy ajtó kinyílik, a rendszer azon nyomban értesítést küld az  okostelefonjára. Még akkor is, ha az illetéktelenek másolt kulcsot használtak.

Top