A FORD TRANSIT CONNECT JELLEMZŐI

A Ford Transit Connect ötvözi a Transit legendás szívósságát az intelligens technológiával, hogy segítse a mindennapi feladatok könnyebb elvégzését. A FordPass Connect Modem számos kapcsolódási funkciót biztosít, többek között a SYNC 3 navigációs képernyőre továbbított valós idejű forgalmi frissítéseket, valamint az utazást esetlegesen befolyásoló helyi veszélyekkel kapcsolatos információkat. Az olyan korszerű rendszerek, mint a Sávtartó- és az Aktív parkolást segítő automatika, csökkentik a vezetés okozta stresszt. Az EcoBoost benzinmotorok és az EcoBlue dízelmotorok választéka biztosítja a kívánt teljesítményt és a szükséges hatékonyságot. Az autóban akár 3,4 méter hosszúságú tárgyakat is szállíthat, az oldalsó tolóajtók pedig megkönnyítik a hozzáférést a szállítmányhoz.

Transit Connect with courier loading parcel in front of modern building

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

 

LENYŰGÖZŐEN NAGY RAKTÉR

A Transit Connect teljesen újratervezett, acél válaszfala körülbelül 50 literrel megnöveli az autó hasznos rakterét. Így elegendő hely áll rendelkezésre akár két Euro raklap vagy négy szabvány méretű, 8’ x 4’ tábla számára.

PRAKTIKUS, RAKODÓNYÍLÁSSAL ELLÁTOTT VÁLASZFAL

Az L1 változatban 3 méter hosszú rakomány is elfér, a praktikus rakodónyílással ellátott válaszfalnak köszönhetően. Az L2 modellekbe pedig akár 3,4 méter hosszú tárgyakat is elhelyezhet. (A rakodónyílással ellátott válaszfal csak Trend esetén érhető el, üléscsomag részeként.)

Ford Transit Connect detail of load through storage
Transit Connect with person loading through side door

MASSZÍV, DE KÖNNYEDÉN MŰKÖDŐ TOLÓAJTÓK

Ekkora méretű raktér esetén fontos felszereltség a tolóajtó, és mivel használatuk gyakori, az egész mechanizmus a maximálisan könnyű működtetést és a nagy ellenálló képességet célozza meg. A legújabb modell még könnyebb hozzáférést biztosít a választható kétoldali tolóajtóval és kompatibilis számos kereskedelmi forgalomban elérhető járműberendezéssel.

PRAKTIKUS OLDALSÓ RAKOMÁNYRÖGZÍTŐ PONTOK

A rögzítőpontokat általában a padlón helyezik el, de ezekhez gyakran nehéz hozzáférni, mikor a rakományt próbáljuk stabilizálni. Ezért a Transit Connectben a rögzítőpontok a padló fölött, a raktér oldalfalában találhatóak. Így a padló teljes felülete használható, és nincsenek nehezen elérhető helyek, ami a tisztítást is megkönnyíti.

Ford Transit Connect showing interior with tie down points
Transit Connect showing interior with loadspace lamps

VILÁGOSABB RAKTÉR, KÖNNYEBB RAKODÁS

A raktérvilágítás az alapfelszereltség része a Transit Connect modellek esetében, de a ragyogóbb megvilágítás érdekében választható a LED raktérvilágítás is.

Transit Connect showing interior with flooring

KÜLÖNLEGES PADLÓVÉDELEM

Ha az opcionális, könnyen tisztítható platóbélést választja, nem szükséges letakarnia a padlót. Ez a nagy teherbírású raktérborítás lehetővé teszi az áru egyszerű ki-és becsúsztatását, valamint a raktér kisöprését és tisztítását is megkönnyíti.

Transit Connect showing servicemen inspecting car

TOVÁBBI BIZTOSÍTÉK A HOSSZÚ GARANCIA

A jármű időtállóságát jelzi, hogy a Transit Connect modellekhez egy 12 éves átrozsdásodás elleni garancia jár.

Ford Transit Connect driving through back country

MOTOROK ÉS SEBESSÉGVÁLTÓK

1,5 LITERES ECOBLUE DÍZELMOTOR

Az új 100 lóerős TDCi dízelmotor még erősebb, még hatékonyabb és még alacsonyabb a fogyasztása, valamint a károsanyag-kibocsátása. Városi és hosszabb, autópályás utazásokhoz is ideális, hiszen könnyedén adja le a kellő nyomatékot, ami különösen hasznos kanyarodás vagy előzés közben.

Ford Transit Connect engine
Ford Transit Connect engine

1,0 LITERES FORD ECOBOOST BENZINMOTOR

A díjnyertes, közvetlen befecskendezésű és változó szelepvezérlésű, turbófeltöltős Ford Ecoboost motorok éppolyan teljesítményt nyújtanak, mint a nagyobb társaik, csak éppen alacsonyabb fogyasztás és kedvezőbb CO2 kibocsátás mellett.

Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission

A 6 SEBESSÉGES VÁLTÓVAL ÜZEMANYAG TAKARÍTHATÓ MEG

A Transit Connect 6 sebességes manuális váltójának köszönhetően gazdaságosabb és hatékonyabb is. Útközben a megfelelően magas sebesség elérése után 6. sebességfokozatra váltva üzemanyag takarítható meg. Ön is észreveszi majd, hogy a váltás simább és gyorsabb is.

Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission

KIFINOMULT, 8 SEBESSÉGES AUTOMATA VÁLTÓ

A 100 lóerős dízelmotorral felszerelt Transit Connect modelleken elérhető a fejlett, új, 8 sebességes automata váltó, melynek köszönhetően az autó még jobban gyorsul és szinte észrevétlenül vált a fokozatok között. Nem csoda, hiszen a Ford mérnökei teljesen újratervezték, hogy még élvezetesebbé tegyék a vezetést, optimalizálják a fogyasztást és a lehető legjobb teljesítményt hozzák ki az autóból.

ALACSONYABB FOGYASZTÁS AZ AUTO START-STOP RENDSZERREL

A közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját a rendszer automatikusan leállítja, miközben az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása, továbbra is biztosított. Amint ismét lehet haladni, csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak nyomja meg a gázt, és a motor máris beindul. Az Auto Start-Stop különösen a városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Interior of Ford Transit with Auto start stop detail
Transit Connect Active parked in the mountains

VEZETÉSI ÉLMÉNY

MECHANIKUS, RÉSZLEGESEN ÖNZÁRÓ DIFFERENCIÁLMŰ TULAJDONSÁGAI

A Transit Connect Active modellt úgy terveztük, hogy nehéz terepen is könnyedén mozogjon. A manuális sebességváltóval szerelt járműveinknél egy mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű csökkenti a kerekek kipörgését azáltal, hogy a motor nyomatékát a legjobb tapadású kerekekre irányítja. A megoldás lazább szerkezetű, egyenetlen talajon különösen előnyös, hiszen olyan körülmények között  javítja a jármű stabilitását és segíti a rakomány célba juttatását, amikor arra a legnagyobb szükség van.

ÍGY MÉG KÖNNYEBB A PARKOLÁS!

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika képes bekormányozni a járművet párhuzamos és merőleges parkolóhelyekre is. Csupán egy gombnyomás, és az innovatív rendszer érzékelői segítenek megtalálni a megfelelő parkolóhelyet. Amint megvan, a rendszer képes automatikusan bekormányozni az autót, Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie, a képernyőn megjelenő utasításokat követve. A rendszer a kiparkolásban is segítséget nyújt Önnek.

Ford Transit Connect parking with park assist indicators on
Red Ford Transit Connect parking sensors

STRESSZMENTES PARKOLÁS

Az Első és hátsó parkolóradarok a jármű és az előtte vagy mögötte található tereptárgyak közötti távolság meghatározásában segíti a vezetőt. A radar akadály észlelésekor a távolság folyamatos csökkenésével egyre erősödő hang- és fényjelzéssel figyelmeztet.

Ford Transit Connect rear-view camera detail

EGYSZERŰBB TOLATÁS

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A tolatókamera minden jármű mögötti tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat. A kamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe vált.

Ford Transit Connect in motorway

KEVÉSBÉ FÁRASZTÓ VEZETÉS, GAZDASÁGOSABB UTAZÁSOK

A Sebességtartó automatika segít a kívánt sebesség beállításában, amit a következő fékezésig vagy gyorsításig megtart a rendszer. A kormányon található kapcsolóval vezetés közben is be tudja állítani sebességét.

A Beállítható sebességhatároló segít egy előre meghatározott sebességhatáron belül tartani a járművet. Az üzemanyag-megtakarításon túl a rendszerrel minimálisra csökkenthető a gyorshajtás kockázata is. Praktikus előnyeik mellett mindkét technológia segít abban, hogy hosszabb utazásai az autópályákon még nyugalmasabbak legyenek.

Woman checking phone against backdrop of Ford Transit Connect and cargo of goods

KONNEKTIVITÁS ÉS SZÓRAKOZTATÁS

FordPass App on phone

MINDIG KAPCSOLATBAN

Ahogy a világ egyre okosabbá és összekapcsoltabbá válik, úgy fejlődnek járműveink is. A Transit Custom tartozéka a FordPass Connect modem, amely lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a FordPass Pro alkalmazáshoz. Az alkalmazás egy értékes eszköz, amely biztosítja a furgon távvezérlését, valamint minden frissítéssel megismeri Önt, a mindennapi munkáját és a környező világot. Míg Ön a jövőjét tervezi, a FordPass mindenben segíti a biztonságra, hatékonyságra és járműállapotra összpontosító támogatással.

man with mobile showing FordPass Connect

HASZNÁLJA KI JÁRMŰVE INTELLIGENS OLDALÁT

Ismerje meg járműve intelligens lehetőségeit, és kezeljen akár öt haszongépjárműből álló flottát a FordPass Proval! Párosítsa FordPass Connecttel rendelkező járműveihez, és számos okos funkcióhoz fér hozzá egy helyen. Ellenőrizheti járművei állapotát és helyzetét, biztonságát és hatékonyságát, így maximalizálhatja azok rendelkezésreállási idejét. Amíg Ön a jövőt tervezi, addig a FordPass Pro segíti, hogy a mindennapok sikeresebben teljenek.

A KEZÉT SEM KELL MOZDÍTANIA

A Ford SYNC 3 rendszer segítségével kapcsolatot tarthat a világgal, és ehhez még a kezét sem kell levennie a kormányról, ugyanis egyszerű hangutasításokkal is vezérelheti telefonját, indíthat zenét, vagy használhatja a navigációs rendszert. Sőt a FordPass mobilalkalmazásból akár közvetlenül is küldhet úti célokat a SYNC 3 navigációs rendszerébe. A rendszer a 8“-os színes érintőképernyőn keresztül intuitív, egyszerű kézmozdulatokkal is irányítható. A SYNC 3-mal az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokhoz is csatlakozhat, az AppLink segítségével pedig az okostelefonjára telepített alkalmazásokat is elindíthatja.

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
Ford Transit Connect device dock close up

BIZTONSÁGOS HELY MINDEN KÉSZÜLÉKNEK

A Ford MyDock úgy került kialakításra, hogy navigációs eszközét, okostelefonját vagy mp3 lejátszóját mindig biztonságos helyen tarthassa. Sőt, egy USB csatlakozót is találhat benne.

Ford wireless charging close up

TÖLTŐDJÖN FEL MENET KÖZBEN!

A vezeték nélküli mobiltelefon töltő segítségével a technológiával kompatibilis eszközei mindig használatra készen állnak.

Ford Transit Connect standing by lake in mountains

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

Ford Transit Connect Power Start button detail

EGY GOMBNYOMÁSRA INDUL

A Transit Connect automatikusan érzékeli az adott járműhöz tartozó kulcs jelenlétét, még akkor is, ha a táskájában vagy a zsebében van. Ezért elég egyszerűen megnyomni a FordPower indítógombot, és a motor máris életre kel.

Transit Connect detail of stowage

HASZNOS TÁROLÓK, REKESZEK

A Transit Connect rengeteg praktikus tárolóhelyet tartalmaz, melyekkel rendben tarthatja a vezetőfülkét, és mégis könnyen elérhetőek maradnak a szükséges dolgok.

Ford Transit Connect detail of interior

MINDENNEK JUT HELY

Az ötletes kialakítású középkonzolban található egy 12V-os aljzat, valamint egy USB csatlakozó, ha tölteni szeretné valamelyik eszközét. Helyet kapott továbbá két pohártartó és egy rekesz is, amelyben akár egy A4-es mappát is tárolhat.

FordPass Connect modem close up

EXTRA KOMFORT AZ ÁLLÍTHATÓ, FŰTHETŐ ELSŐ ÜLÉSEKKEL

A járművén belül az időjárástól függetlenül biztosítható a kényelme. A választható Fűthető első ülésekkel télen is kellemes melegben utazhat.

Ford Transit Connect Flexible dual passenger seats detail

RUGALMASAN ALAKÍTHATÓ DUPLA UTASÜLÉSEK

A dupla utasülés lehetővé teszi három személy szállítását. A középső ülés háttámláját lehajtva egy kényelmes, lapos felület jön létre, melyen írhat, az ülőlapot felhajtva pedig egy hasznos tároló tűnik elő olyan tárgyaknak, amelyeket inkább elrejtene az illetéktelenek elől.

Electronic Automatic Temperature Control detail

BEÁLLÍTHATÓ A VEZETŐ ÉS AZ UTASOK SZÁMÁRA IDEÁLIS HŐMÉRSÉKLET

A Kétzónás elektronikus automata klímaberendezés segítségével beállíthatja az Ön és utasai számára ideális hőmérsékletet, melyet a fejlett légkondicionáló rendszer fenntart majd.

Ford Transit Connect driving past glass buildings

BIZTONSÁG

Pre-Collision Assist infographic

VÉDELEM A GYALOGOSOKNAK IS

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észleli a gépkocsi előtt az úton tartózkodó vagy az útirányt keresztező járműveket, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. A technológia célja, hogy csökkentse a lehetséges balesetek súlyosságát vagy segítsen azokat elkerülni.

Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators

FEJLETT RENDSZEREK A BIZTOSABB FÉKEZÉSÉRT

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékasszisztens segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Ford Transit Connect keeping the safe distance from other car on road

BIZTONSÁGOS KÖVETÉSI TÁVOLSÁG

A Követési távolság jelző a műszerfalon található kijelzőn folyamatosan kijelzi az Ön előtt haladó járműtől mért távolságot. A rendszer az Ön által megadott távolságbeállításoktól függően egy színes ikonokból álló jelzőlámparendszerrel szolgáltat információkat. A Követési távolság jelző piros figyelmeztető szimbólummal hívja fel a figyelmét, ha túl közel kerül az Ön előtt haladó járműhöz.

Driver's alert coffee cup logo

AZ ÉBERSÉGFIGYELŐ RENDSZER JELZI, HA PIHENÉSRE VAN SZÜKSÉGE

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a vezetési magatartást és képes felismerni, ha a vezető a fáradtság jeleit mutatja. Amennyiben a rendszer úgy ítéli meg, hogy a vezető már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon. Ha a vezető figyelme tovább csökken, az üzenetet immár hangjelzéssel együtt ismétli meg a rendszer.

Ford Transit Connect detail on tire in motion

IDŐBEN FIGYELMEZTET, HA ERESZT A GUMI

Ha bármelyik gumiabroncsban csökken a nyomás, esetleg defektet kap menet közben, a Keréknyomásfigyelő-rendszer azonnal figyelmezteti egy műszerfalon felvillanó ikonnal. Ráadásul a FordPass Pro mobilalkalmazással akár 5 jármű műszaki állapotát figyelemmel kísérheti, így időben értesül róla, ha bármelyiknél gond lenne az abroncsnyomással.

Ford Transit Connect with fisherman in countryside with mountains and lake

VÉDELEM

Man checking his phone a shop

VÉDI A VÁLLALKOZÁSÁT

Tudjuk, hogy autója és annak rakománya rendkívül fontos a vállalkozása számára. A FordPass Pro mobilalkalmazásban található SecuriAlert funkció ezért még hatékonyabb védelmet nyújt a járművei számára.  Elég, ha egy zár, vagy ajtó kinyílik, a rendszer azon nyomban értesítést küld az  okostelefonjára. Még akkor is, ha az illetéktelenek másolt kulcsot használtak.

HOZZÁFÉRÉS KEZELÉSE

A Zónanyitás funkció lehetővé teszi, hogy az utastér és a raktér ajtaját távolról, egymástól függetlenül vezérelje. Így nyugodtan kinyithatja az utasteret, miközben a raktér zárva marad a FordPass Pro applikációt használva.

Person in high viz jacket looking down on building site with Ford Van
Detail of car keys

GONDTALAN AUTÓMEGOSZTÁS A MYKEY SEGÍTSÉGÉVEL

Sok egyéb mellett a MyKey rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, a biztonságiöv-használati figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer ereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően aggodalom nélkül átengedheti járművét barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey kulcsra ráprogramozhatók a kívánt beállítások és korlátozások. Saját magának pedig megtarthat egy korlátozások nélküli, „rendszergazda” kulcsot.

Ford Transit door lock detail

TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTI ZÁR

A Transit Connect Távirányítású központi zárrendszere minden korábbinál biztonságosabb. Ennek segítségével úgy nyithatja ki az egyes ajtókat, hogy a többit nem kell velük együtt központilag kinyitnia, a többi ajtó így biztonságosan zárva marad, amíg nem aktivál egy kapcsolót a vezetőoldali ajtón. Ezzel a kapcsolóval szabályozhatja a jármű összes többi ajtajának nyitását és zárását. 

Ford Transit with beepy lines around singling alarm

INTELLIGENS TÁMOGATÁS CÉGES AUTÓKHOZ

A FordPass Pro mobilalkalmazás segítségével céges autói nagyobb biztonságban lesznek, gazdaságosabban üzemeltethetők és javul műszaki állapotuk. Párosítsa az alkalmazást akár öt járművel, és intézze egy helyről az autókkal kapcsolatos feladatokat. Kövesse figyelemmel járművei mozgását és tartózkodási helyét. Legyen mindig naprakész autói műszaki állapotával kapcsolatban. Aktiválja a SecuriAlert funkciót és értesüljön róla időben, ha a járműveit illetéktelenül használják. Bárhogy is alakulnak üzleti tervei, a FordPass Pro támogatására minden körülmények között számíthat.

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkekre