MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > Commercial Vehicles GLP > Innovativ technologia > Teljesitmeny es hatekonysag > Ford EcoBoost

Ford EcoBoost

The Eco

Eco

Egy EcoBoost motor számára minden csepp üzemanyag drága. Ezért nem pazarolja: alacsony fogyasztása mellé pedig alacsony károsanyag-kibocsátás párosul.

The Boost

Boost

Az EcoBoost motorokban található turbófeltöltőknek köszönhetően, ezek a motorok sokkal nagyobb erőt képesek kifejteni, mint azt a méretükből gondolnánk. A turbófeltöltő, a kipufogógázzal egyébként elpazarolt energiát hasznosítja, hogy nagynyomású levegővel lássa el a motort, ezzel növelve a teljesítményt. Az 1,0 literes EcoBoost motor így igazán elismerésre méltó, 140 lóerős teljesítményre képes. Összehasonlításképpen: a hagyományos motorok esetében ehhez egy 1,6 literes motorra lenne szükség.

A motor

A közvetlen üzemanyag-befecskendezésnek köszönhetően a Ford EcoBoost figyelemre méltó teljesítményre képes. A pontos, magasnyomású üzemanyag egyenesen az égéstérbe érkezik. Az üzemanyag-felhasználásnak ez az innovatív és hatékony módja lehetővé teszi a Ford EcoBoost motoroknak, hogy ún. „csökkentett égésű” módban működjenek, ahol csak a szükséges minimális üzemanyagot használja az autó, például alacsony sebességnél.

Top