Konfigurátor Tesztvezetés Márkakereskedések Szerviz bejelentkezés Ask Ford
Home > Személyautók és Személyszállítók > FOCUS > Felszereltségek > Vezetési élmény

Átgondolt megoldások

A Ford Focus arra született, hogy minden lehetséges módon fokozza a vezetési élményt. Ebben olyan modern vezetéstámogató funkciók segítik, mint például a Ford Co-Pilot360, a leállító-elindító és a sávközéptartó funkciót tartalmazó Adaptív sebességtartó automatika, valamint az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika 2. A gondos mérnöki munkának köszönhetően ezekkel a technológiákkal a vezetés könnyedebb és az irányítás mindig az Ön kezében marad. Ismerje meg ezeket a funkciókat. Rövidesen azt sem tudja majd, hogy volt meg korábban nélkülük.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Segítség vezetés közben

A Focust arra tervezték, hogy könnyebbé, biztonságosabbá és élvezetesebbé tegye a vezetést. Ehhez az új fejlesztésű, Ford Co-Pilot360 járul hozzá, mely rendkívül fejlett vezetéstámogató technológiákat kínál. Az Adaptív sebességtartó automatika automatikusan fenntartja az előre beállított követési távolságot és sebességet, az Auto Start-Stop rendszer megkönnyíti a vezetést az araszolva haladó, illetve a gyakori megállással és elindulással járó forgalomban. A Sávtartási segítség pedig a felfestések alapján képes segíteni a kormányzást, hogy a jármű mindig a sáv közepén haladjon.

Stresszmentes parkolás

A legújabb generációs Aktív ki-/beparkolást segítő automatika a kormányzást, a gáz- és fékpedálokat összehangolva, gombnyomásra végzi el a parkolást, megkönnyítve az Ön dolgát. Ezzel az automata váltós Focus modellekben található intelligens technológiával a parkolás nem okoz többé problémát. A rendszer aktiválása után csak azt kell eldönteni, hogy az út melyik oldalán, és hogy párhuzamosan vagy merőlegesen kíván-e parkolni. A gomb nyomva tartása után az autó automatikusan elvégzi a feladatot.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus dynamic LED headlights

A kanyarokat is bevilágító fényszóró

Az Adaptív fényszórórendszer dinamikus LED fényszórókkal és a LED nappali menetfény pontos és intenzív világítási mintázatot biztosítanak, mely automatikusan alkalmazkodik a különböző útviszonyokhoz és látási viszonyokhoz. A Vakításmentes távolsági fényszórók úgy igazítják a fényszórók szögét, hogy maximális megvilágítást biztosítsanak, de szembejövő forgalom esetén ne vakítsák el a többi vezetőt. A megújult fényszórórendszer ráadásul felismeri a kanyarokat és azelőtt megvilágítja azokat, mielőtt Ön megkezdené a kanyarodást.

Vezetési dinamika az Ön igényeire szabva

A Focusban személyre szabhatja a vezetési élményt is. Állítsa be, hogyan viselkedjen autója gázadásnál, kormányzásnál, sebességváltásnál. 7 különböző üzemmód közül választhat - Normal, ECO, Sport, Comfort, Eco-Comfort, Slippery (Csúszós út) és Trail (Lendület) -, hogy vezetési stílusához hangolhassa Focusát.

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Átgondolt, kényelmes és helytakarékos

Az Elektronikus kézifék egyszerű, egyetlen gombnyomással működő megoldás, mégis komoly előnyei vannak. Például több helyet biztosít az utastérben, könnyebben behúzható, és a hagyományosnál ritkábban kell szervizelni.

Mindent lát, amire szüksége van

A Head Up Display a szem látóterébe vetíti a legfontosabb adatokat, így a vezető folyamatosan az úton tarthatja tekintetét. Az adatok élesen körvonalazva, jól olvashatóan, igény szerint kiválasztva jelennek meg a képernyőn. A szélvédőre vetített kijelző a jármű műszerfali adatait a vezető látóterében jeleníti meg, hogy egy pillanatra se kelljen levennie a szemét az útról. A megjeleníteni kívánt adatok elrendezése az egyéni igényei szerint módosíthatóak.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Látja azokat a jelzőtáblákat is, amelyeket Ön esetleg nem

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A rendszer mindig az éppen érvényben lévő sebességkorlátozó, illetve előzni tilos tábla ikonját jeleníti meg a műszerfalon.

Jobb kormányreakció vészhelyzetben

A Vészhelyzeti kormány asszisztenssel könnyebben kikerülhetők az álló vagy lassan haladó járművek, így az ütközéseket hatékonyabban előzhetjük meg. A rendszer az útban lévő, álló vagy lassan haladó járműveket radar és kamera segítségével észleli, majd az ütközés elkerülésére kormányzási rásegítést alkalmaz. A rendszer akkor kapcsol be, ha az ütközés fékezéssel már nem kerülhető el, és a vezető elrántja a kormányt.

Emergency Steer Assist diagram

Modern rendszer a könnyebb sávtartásért

A Sávtartási segítség elülső kamerájával észleli a véletlen sávelhagyást, és finom kormányrásegítéssel tereli vissza a járművet a haladási sávba. Ha a kerék a terelővonalhoz vagy az út széléhez ér, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. A funkció 64 km/h alatt önműködően kikapcsol, és manuálisan is bármikor kiiktatható.

A többszörös ütközéseket megelőző megoldás

Az Ütközés utáni automatikus fékezés funkció egy bekövetkezett ütközést követően csökkenti az újabb koccanás esélyét. Ha a rendszer balesetet észlel, automatikusan behúzza a vészfékeket. Ezzel gátolja, hogy az autó a szemből jövő járműveknek vagy más akadályoknak ütközzön.

Megakadályozza, hogy a forgalommal szembe haladjon

A Rossz irányra figyelmeztető rendszer az első kamera és a navigációs rendszer segítségével észleli, ha a jármű a forgalommal szembe halad. Ilyenkor a rendszer látható és hallható jelzéssel riaszt, hogy a vezető megállhasson, és intézkedhessen.

Biztosabb indulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló lejtőn való induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer a féknyomás 2-3 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

Ford Focus on the hill
Ford Focus on the road in green countryside

Maximálisan szabályozott kanyarodás

A Nyomatékvektor-szabályzás másodpercenként 100-szor reagál az út felületére. (Ez a pislogás sebességének 33-szorosa.) A rendszer a teljesítményt az így szerzett adatok alapján osztja el a két első kerék között. Maximális úttartással és pontosabb irányíthatósággal segíti a kanyarvételt és az egyenetlenségek kiküszöbölését.

5 csillagos biztonság

A Ford Focus tele van modern biztonsági megoldásokkal. Néhányat arra terveztünk, hogy megelőzzék az ütközéseket, míg mások a balesetek súlyosságát igyekeznek csökkenteni. A rendszerek olyan hatékonyan védik meg Önt, utasait és a többi közlekedőt, hogy a Ford Focus 5 csillagot érdemelt az Euro NCAP 2018-as, új, minden eddiginél szigorúbb tesztjein.

Blue New Ford Focus driving around street corner
Top