Konfigurátor Tesztvezetés Márkakereskedések Szerviz bejelentkezés Ask Ford
Home > Személyautók és Személyszállítók > FOCUS > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és gazdaságosság tökéletes összhangja

A nagyteljesítményű és hatékony benzin- és dízelmotorok mellett a Ford Focus már EcoBoost hibrid motorokkal is rendelhető. A hibrid hajtáslánc növeli a jármű teljesítményét, fokozza hatékonyságát és csökkenti a kibocsátását. A sportos megjelenésű karosszéria tervezésekor nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy az autó könnyedén hasítsa a levegőt, ezzel is javítva a Ford Focus hatékonyságát.

A Ford Focus már mild hibrid változatban is elérhető

A Ford Focus Mild Hybridben a hatékonyság javítása érdekében egy 48 V-os akkumulátorral táplált, kisméretű elektromos motor is található a benzines erőforrás mellett. Az elektromos motor egyedül nem képes az autó mozgatására, de nem is ez a feladata. Célja, hogy szükség esetén extra teljesítményt biztosítson a járműnek. A Ford Focus Mild Hybrid regeneratív féktechnológiát használ, ami a lassítás során egyébként elvesző energiát táplálja vissza az akkumulátorokba, ezzel is csökkentve a jármű fogyasztását és kibocsátását.

Alapvető utazási információk

A fedélzeti számítógép olyan lényeges adatokat mutat meg, mint a megtett út, az üzemanyag-fogyasztás, a sebesség és a külső hőmérséklet. Idetartozik a „kiürülésig megtehető távolság” funkció, amely kiszámolja, hogy nagyjából mennyi utat tehet még meg a tankban maradt üzemanyaggal. Ez különösen hasznos hosszabb távoknál, vagy ha tudja előre, hogy távoli, félreeső helyre visz az útja. A FordPass alkalmazással állapotriasztásokat is kaphat az okostelefonján járműve egyes alkatrészeire vonatkozóan, például ha valamelyik kerék leereszt, vagy olajat kell cserélni.

Woman holding a phone with FordPass app
Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

Továbbfejlesztett, új 8 sebességes automata váltó forgatható sebességváltó tárcsával

Az automata váltós járművekben a hagyományos váltókar helyett forgatható váltógomb kapott helyet. Így könnyebben irányíthatja a modern, nagyobb gyorsulást és rendkívül sima váltást biztosító, új sebességváltó rendszert. A megoldás ráadásul tágasabbá teszi a belső teret, mivel kevesebb helyet foglal. További hasznos funkciója, hogy az autó leparkolásakor a váltó automatikusan parkolás fokozatra vált.

Hozza ki a maximumot motorjából!

Az új, továbbfejlesztett 1,0 és 1,5 literes Ford EcoBoost benzinmotor olyan teljesítményt nyújt, amire korábban csak a sokkal nagyobb motorok voltak képesek. A Ford EcoBoost technológia gördülékeny, rövid reakcióidejű és élvezetes teljesítményt biztosít. A gazdaságosság fokozása érdekében pedig már mindkét motor rendelkezik hengerkikapcsolási funkcióval. Ez alacsonyabb nyomatékigény esetén, például autópályán való haladáskor egy hengert kikapcsol. Amikor a nyomatékigény fokozódik, a henger ismét bekapcsol, és biztosítja a szükséges teljesítményt.

Ford Focus EcoBoost engine

Új szabvány a dízelmotorok területén

A 1,5 és 2,0 literes Ford EcoBlue dízelmotor igen korszerű, turbófeltöltésű motor, amely mérhetően gazdaságosabb, mégis nagyobb teljesítményt nyújt. Használatukkal fokozható az üzemanyagtakarékosság és a reagálóképesség, valamint minden korábbinál csendesebbek. Rendelkezésre áll hozzá az AdBlue® , amely karbamid-víz alapú folyadékként a kibocsátott nitrogén-oxidokat nitrogénre és vízre bontja. Ezután a részecskeszűrő a kibocsátandó tömör részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból.

6 sebességes manuális sebességváltó

A Ford Focus 6 sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás könnyebb, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztés kifejezett célja volt a dinamikusabb vezethetőség mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése is, hogy a vezetési élmény fokozásán túl a töltőállomást is ritkábban kelljen útba ejteni.

Ford Focus 6-speed manual transmission
Ford Focus eco mode display detail

Segítség a gazdaságosabb
járművezetéshez

A Ford EcoMode következő generációja folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy vezetési szokásai hogyan befolyásolják az üzemanyag-fogyasztást. A digitális műszerfalon található kék gyűrű azt mutatja, milyen gazdaságosan vezet. A rendszer útmutatást is ad kanyarodás, sebességkorlátozás és egyebek előtt, hogy elkerülhesse a hirtelen és nem hatékony fékezést. Az egyes utazások után az adatok összegzésében tippeket talál a hatékonyabb jövőbeni vezetéshez, és összehasonlíthatók a korábbi utazások is. Az extra kényelem érdekében vezetési teljesítményéről többet is megtudhat a FordPass alkalmazás utazási információi segítségével. Tekintse meg, hogyan vezethet hatékonyabban a fékezésre, gyorsulásra és a kanyarodásra vonatkozó információkkal. További havi jelentést kaphat az üzemanyag-fogyasztásáról is.

Top