Home > Személyautók és Személyszállítók > FOCUS > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és gazdaságosság tökéletes összhangja

A nagyteljesítményű és hatékony benzin- és dízelmotorok mellett a Ford Focus már EcoBoost hibrid motorokkal is rendelhető. A hibrid hajtáslánc növeli a jármű teljesítményét, fokozza hatékonyságát és csökkenti a kibocsátását. A sportos megjelenésű karosszéria tervezésekor nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy az autó könnyedén hasítsa a levegőt, ezzel is javítva a Ford Focus hatékonyságát.

A Ford Focus már mild hibrid változatban is elérhető

A Ford Focus Mild Hybridben a hatékonyság javítása érdekében egy 48 V-os akkumulátorral táplált, kisméretű elektromos motor is található a benzines erőforrás mellett. Az elektromos motor egyedül nem képes az autó mozgatására, de nem is ez a feladata. Célja, hogy szükség esetén extra teljesítményt biztosítson a járműnek. A Ford Focus Mild Hybrid regeneratív féktechnológiát használ, ami a lassítás során egyébként elvesző energiát táplálja vissza az akkumulátorokba, ezzel is csökkentve a jármű fogyasztását és kibocsátását.

Továbbfejlesztett, új 8-sebességes automata váltó forgatható sebességváltó tárcsával

Az automata váltós járművekben a hagyományos váltókar helyett forgatható váltógomb kapott helyet. Így könnyebben irányíthatja a modern, nagyobb gyorsulást és rendkívül sima váltást biztosító, új sebességváltó rendszert. A megoldás ráadásul tágasabbá teszi a belső teret, mivel kevesebb helyet foglal. További hasznos funkciója, hogy az autó leparkolásakor a váltó automatikusan parkolás fokozatra vált.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter
Ford Focus EcoBoost engine

Hozza ki a maximumot motorjából!

Az új, továbbfejlesztett 1,0 és 1,5 literes Ford EcoBoost benzinmotor olyan teljesítményt nyújt, amire korábban csak a sokkal nagyobb motorok voltak képesek. A Ford EcoBoost technológia gördülékeny, rövid reakcióidejű és élvezetes teljesítményt biztosít. A gazdaságosság fokozása érdekében pedig már mindkét motor rendelkezik hengerkikapcsolási funkcióval. Ez alacsonyabb nyomatékigény esetén, például autópályán való haladáskor egy hengert kikapcsol. Amikor a nyomatékigény fokozódik, a henger ismét bekapcsol, és biztosítja a szükséges teljesítményt.

Új szabvány a dízelmotorok területén

A 1,5 és 2,0 literes Ford EcoBlue dízelmotor igen korszerű, turbófeltöltésű motor, amely mérhetően gazdaságosabb, mégis nagyobb teljesítményt nyújt. Használatukkal fokozható az üzemanyagtakarékosság és a reagálóképesség, valamint minden korábbinál csendesebbek. Rendelkezésre áll hozzá az AdBlue® , amely karbamid-víz alapú folyadékként a kibocsátott nitrogén-oxidokat nitrogénre és vízre bontja. Ezután a részecskeszűrő a kibocsátandó tömör részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból.

Ford Focus 6-speed manual transmission

6-sebességes manuális sebességváltó

A Focus 6-sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás könnyebb, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztés kifejezett célja volt a dinamikusabb vezethetőség mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése is, hogy a vezetési élmény fokozásán túl a töltőállomást is ritkábban kelljen útba ejteni.

Segítség a még hatékonyabb vezetéshez

A legújabb generációs Ford EcoMode folyamatosan figyeli, hogy a vezetési stílusa miképpen befolyásolja az autó fogyasztását, a digitális műszerfalon található kék fénygyűrű pedig egyértelműen jelzi, hogy épp mennyire takarékosan közlekedik. A rendszer felhívja a figyelmét a közeledő kanyarokra, az útszakaszon érvényes sebességkorlátozásokra, és más hasonló körülményekre, melynek révén elkerülhetőek a fogyasztást növelő hirtelen fékezések és gyorsítások.  Sőt, az egyes utazásokat követő összefoglalók révén nemcsak összehasonlíthatja a korábbi utazások hatékonysági adatait, de hasznos tippeket is kaphat a takarékosabb vezetéshez.

Ford Focus eco mode display detail
Top