Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ FOCUS > Felszereltségek > Kényelem és praktikum

Kényelem és praktikum

Letisztult vonalvezetés, áramvonalas forma és aprólékos kidolgozottság. Az új Focus belső tere minden korábbinál kényelmesebb, tágasabb és stílusosabb. Ráadásul segít, hogy mindig elérhető maradjon. A SYNC 3 Hangvezérléssel teszi lehetővé, hogy biztonságosan kezelje a telefont, valamint a szórakoztató és a navigációs eszközöket. (A hangvezérlés funkció magyar nyelven jelenleg nem elérhető)

Family in a car

Útközben is kapcsolatban

A Ford Focus mostantól beépített FordPass Connect modemmelFordPass Connect hu is rendelhető, ami hasznos, új szolgáltatásokkal teszi a vezetést még kényelmesebbé és élvezetesebbé. Az akár 10 eszközt is kiszolgálni képes 4G WiFiWi-Fi hotspot hu Hotspot-nak köszönhetően minden utasa online maradhat. Úti céljai elérésében pedig hatékonyan segíti a navigációs rendszert valós idejű forgalmi adatokkal ellátó Live TrafficFord Pass with Live Traffic hu alkalmazás. Biztos lehet benne, hogy Fordja és okostelefonja között még soha nem volt ilyen jó a kapcsolat.

Töltse le a FordPass applikációt és használja ki a lehetőségeit

A FordPass Connect még hatékonyabbá válik, ha az okostelefonjával is párosítja. Ehhez csak a FordPass applikációra lesz szüksége és a csatlakoztatás után máris innovatív, új funkciók sora áll rendelkezésére. Például a mobiltelefonjának segítségével könnyedén megtalálhatja a járművét, amennyiben elfelejtette, hol parkolt le vele, vagy akár távolról is nyithatja, zárhatja az ajtókat. Ellenőrizheti továbbá az üzemanyagszintet, a futásteljesítményt, a gumiabroncsnyomást, és közvetlenül a telefonjára kaphat a járművének állapotával kapcsolatos értesítőket. Sőt, üzembe is helyezheti az autót (automata váltós változatok esetén), így amikor odaér, az jég- és páramentesen, menetkész állapotban várja. A telefonról közvetlenül az autóba küldött úti cél megjelöléssel még a műholdas navigációs rendszert is kényelmesen beállíthatja otthonról.

FordPass App on mobile phone
Ford Focus B&O PLAY

Élő zenei hangzás

Egy zeneszámnak, zenei ízléstől függetlenül, úgy kell megszólalnia, ahogyan azt az előadó elképzelte. Az új Focus pedig pontosan ezt teszi lehetővé. Hogyan? A B&O PLAY segítségével. Ez a prémium minőségű, 1000 W-os hangrendszer a 12 hangszórójával és kétutas mélysugárzójával gazdag és erőteljes hangzást biztosít. A rendszert a B&O PLAY hangtechnikusai kifejezetten a Focus számára tervezték, fejlesztették és hangolták. Amint bekapcsolja, az utastér koncertteremmé változik, ahol épp kedvenc előadója játszik.

Süss fel nap!

A Focushoz választható, elektromosan nyitható panorámatető teljesen felváltja az eredeti fémpanelt. A tetőn keresztül beáradó természetes fénynek köszönhetően a belső tér még világosabbnak és tágasabbnak hat. A tető eleje motorosan billenthető vagy teljesen elhúzható. A teljes hosszában elhúzható napellenző így akkor is árnyékot ad, ha a panorámatető nyitva van és épp friss levegőt enged be.

Ford Focus panoramic roof
Ford Focus hands-free tailgate

Kézhasználat nélkül működtethető csomagtérajtó

Az új Focus csomagtérajtajának a nyitása vagy zárása a Kulcsnélküli ajtónyitó rendszernek köszönhetően még akkor is egyszerű, amikor az Ön keze tele van. Ha a kulcsok a zsebében vagy táskájában vannak, egyszerűen lendítse lábát a hátsó lökhárító közepe alá, és a csomagtérajtó működésbe lép anélkül, hogy Önnek bármihez hozzá kellene érnie.

Töltődjön fel útközben!

Az új Focus belső tere maximális kényelmet és tágas teret biztosít. A sebességváltó előtt elhelyezett tárolóban a legnagyobb méretű okostelefon is kényelmesen elfér. Sőt, a vezeték nélküli töltőfelületnek köszönhetően a rendszerrel kompatibilis eszközökTooltip tápkábel nélkül is feltölthetőek.

Ford Focus wireless charging
Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen

Sync 3 Hangvezérléssel és érintőképernyővel

A SYNC 3 rendszer Hangvezérlés funkciójának köszönhetően könnyedén indíthat vagy fogadhat hívásokat, vezérelheti telefonját, a zenelejátszást vagy a navigációt. Megjeleníthető például a helyi éttermek listája, de a rendszer képes a szöveges üzenetek felolvasására is. Az érintőképernyő támogatja az okoseszközökön használt kézmozdulatokat. Az AppLink programmal kezelheti a SYNC rendszerrel kompatibilis alkalmazásokat, az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokkal pedig úgy navigálhat okostelefonja funkciói között a SYNC 3 kezdőképernyőjén, mintha csak az okostelefonján tenné.

18 módon állítható ülések

Az új Focus 18 módon állítható ülései speciális igények szerint egyénre szabhatók. Állítható fel és le, előre és hátra, szabályozható az alappárna dőlésszöge és mozgatható a deréktámasz. Bármilyen hosszú útra is indul, így végig garantáltan kényelmesen utazhat.

Ford Focus with adjustable seating close up
Ford Focus heated steering wheel diagram

Fűtött ülések és kormány

A fűtött első ülés rendelkezésre áll mind a vezetői, mind az utasoldalon. A kényelem érdekében mindkét ülés esetén három különböző fokozat közül választhat. A fűtött kormánynak köszönhetően pedig melegen tarthatja kezét a fagyos reggeleken, nagy hidegben és a jeges éjszakákon is.

Kulcsmentes megoldás

A Kulcs nélküli ajtónyitó rendszer lehetővé teszi, hogy anélkül nyissa vagy zárja az autót, hogy a kulcsot kivenné a zsebéből vagy a táskájából. Praktikus megoldás, ha éppen tele van a keze vagy siet valahová.

Ford Focus key free system
Ford Focus mykey free system

MyKey rendszerrel gondtalan az autómegosztás

Sok egyéb mellett a MyKey rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, a biztonságiöv-használati figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer ereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően aggodalom nélkül átengedheti járművét barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey kulcsra ráprogramozhatók a kívánt beállítások és korlátozások. Saját magának pedig megtarthat egy korlátozások nélküli, „rendszergazda” kulcsot.

A Ford Easy-Fuel megkönnyíti a tankolást

Ez a hasznos rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mert a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. Sőt, mivel a Ford Easy-Fuel egy tanksapka nélküli rendszer, még a koszos tanksapkához sem kell hozzányúlnia!

Ford Focus easy fuel close up

Előzze meg a bosszantó horpadásokat és karcolásokat!

Szűk parkolóhelyeken az ajtók könnyen odaütődhetnek bárminek. Ha viszont egy Focus bármelyik ajtaját kinyitja, akkor előbújik egy ajtóélvédő elem, amely megvédi a fényezést és a szomszéd autót is.

Top