Home > Személyautók és Személyszállítók > FOCUS > Felszereltségek > Kényelem és praktikum

Kényelem és praktikum

Letisztult vonalvezetés, áramvonalas forma és aprólékos kidolgozottság. A Focus belső tere minden korábbinál kényelmesebb, tágasabb és stílusosabb. Ráadásul segít, hogy mindig elérhető maradjon. A SYNC 3 Hangvezérléssel teszi lehetővé, hogy biztonságosan kezelje a telefont, valamint a szórakoztató és a navigációs eszközöket. (A hangvezérlés funkció magyar nyelven jelenleg nem elérhető)

Family in a car

Útközben is kapcsolatban

A Ford Focus mostantól beépített FordPass Connect modemmelFordPass Connect hu is rendelhető, ami hasznos, új szolgáltatásokkal teszi a vezetést még kényelmesebbé és élvezetesebbé. Az akár 10 eszközt is kiszolgálni képes 4G WiFiWi-Fi hotspot hu Hotspot-nak köszönhetően minden utasa online maradhat. Úti céljai elérésében pedig hatékonyan segíti a navigációs rendszert valós idejű forgalmi adatokkal ellátó Live TrafficFord Pass with Live Traffic hu alkalmazás. Biztos lehet benne, hogy Fordja és okostelefonja között még soha nem volt ilyen jó a kapcsolat.

Az előrelátás magabiztossá tesz

A FordPass Connect technológiával felszerelt járművek előre figyelmeztethetnek az útvonalon található esetleges veszélyforrásokra, például útépítésekre vagy lerobbant járművekre. Fordjához az  információk a közelben található, internet eléréssel rendelkező járművektől, valamint más helyi forrásoktól, például a közérdekű baleseti nyilvántartótól érkeznek. A figyelmeztető jelzés a digitális képernyőn jelenik meg, tájékoztatva a vezetőt a veszélyforrás jellegéről és távolságáról, aki így felkészülhet az eseményre, szükség esetén pedig alternatív útvonalat kereshet.

Local hazard info screen
FordPass App on mobile phone

Töltse le a FordPass applikációt és használja ki a lehetőségeit

A FordPass Connect még hatékonyabbá válik, ha az okostelefonjával is párosítja. Ehhez csak a FordPass applikációra lesz szüksége és a csatlakoztatás után máris innovatív, új funkciók sora áll rendelkezésére. Például a mobiltelefonjának segítségével könnyedén megtalálhatja a járművét, amennyiben elfelejtette, hol parkolt le vele, vagy akár távolról is nyithatja, zárhatja az ajtókat. Ellenőrizheti továbbá az üzemanyagszintet, a futásteljesítményt, a gumiabroncsnyomást, és közvetlenül a telefonjára kaphat a járművének állapotával kapcsolatos értesítőket. Sőt, üzembe is helyezheti az autót (automata váltós változatok esetén), így amikor odaér, az jég- és páramentesen, menetkész állapotban várja. A telefonról közvetlenül az autóba küldött úti cél megjelöléssel még a műholdas navigációs rendszert is kényelmesen beállíthatja otthonról.

Élő zenei hangzás

Egy zeneszámnak, zenei ízléstől függetlenül, úgy kell megszólalnia, ahogyan azt az előadó elképzelte. A Focus pedig pontosan ezt teszi lehetővé. Hogyan? A B&O PLAY segítségével. Ez a prémium minőségű, 1000 W-os hangrendszer a 12 hangszórójával és kétutas mélysugárzójával gazdag és erőteljes hangzást biztosít. A rendszert a B&O PLAY hangtechnikusai kifejezetten a Focus számára tervezték, fejlesztették és hangolták. Amint bekapcsolja, az utastér koncertteremmé változik, ahol épp kedvenc előadója játszik.

Ford Focus B&O PLAY
Ford Focus panoramic roof

Süss fel nap!

A Focushoz választható, elektromosan nyitható panorámatető teljesen felváltja az eredeti fémpanelt. A tetőn keresztül beáradó természetes fénynek köszönhetően a belső tér még világosabbnak és tágasabbnak hat. A tető eleje motorosan billenthető vagy teljesen elhúzható. A teljes hosszában elhúzható napellenző így akkor is árnyékot ad, ha a panorámatető nyitva van és épp friss levegőt enged be.

Kézhasználat nélkül működtethető csomagtérajtó

A Focus csomagtérajtajának a nyitása vagy zárása a Kulcsnélküli ajtónyitó rendszernek köszönhetően még akkor is egyszerű, amikor az Ön keze tele van. Ha a kulcsok a zsebében vagy táskájában vannak, egyszerűen lendítse lábát a hátsó lökhárító közepe alá, és a csomagtérajtó működésbe lép anélkül, hogy Önnek bármihez hozzá kellene érnie.

Ford Focus hands-free tailgate
Ford Focus wireless charging

Töltődjön fel útközben!

A Focus belső tere maximális kényelmet és tágas teret biztosít. A sebességváltó előtt elhelyezett tárolóban a legnagyobb méretű okostelefon is kényelmesen elfér. Sőt, a vezeték nélküli töltőfelületnek köszönhetően a rendszerrel kompatibilis eszközökTooltip tápkábel nélkül is feltölthetőek.

Sync 3 Hangvezérléssel és érintőképernyővel

A SYNC 3 rendszer Hangvezérlés funkciójának köszönhetően könnyedén indíthat vagy fogadhat hívásokat, vezérelheti telefonját, a zenelejátszást vagy a navigációt. Megjeleníthető például a helyi éttermek listája, de a rendszer képes a szöveges üzenetek felolvasására is. Az érintőképernyő támogatja az okoseszközökön használt kézmozdulatokat. Az AppLink programmal kezelheti a SYNC rendszerrel kompatibilis alkalmazásokat, az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokkal pedig úgy navigálhat okostelefonja funkciói között a SYNC 3 kezdőképernyőjén, mintha csak az okostelefonján tenné.

Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen
Ford Focus with adjustable seating close up

18 módon állítható ülések

A Focus 18 módon állítható ülései speciális igények szerint egyénre szabhatók. Állítható fel és le, előre és hátra, szabályozható az alappárna dőlésszöge és mozgatható a deréktámasz. Bármilyen hosszú útra is indul, így végig garantáltan kényelmesen utazhat.

Fűtött ülések és kormány

A fűtött első ülés rendelkezésre áll mind a vezetői, mind az utasoldalon. A kényelem érdekében mindkét ülés esetén három különböző fokozat közül választhat. A fűtött kormánynak köszönhetően pedig melegen tarthatja kezét a fagyos reggeleken, nagy hidegben és a jeges éjszakákon is.

Ford Focus heated steering wheel diagram
Ford Focus key free system

Kulcsmentes megoldás

A Kulcs nélküli ajtónyitó rendszer lehetővé teszi, hogy anélkül nyissa vagy zárja az autót, hogy a kulcsot kivenné a zsebéből vagy a táskájából. Praktikus megoldás, ha éppen tele van a keze vagy siet valahová.

MyKey rendszerrel gondtalan az autómegosztás

Sok egyéb mellett a MyKey rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, a biztonságiöv-használati figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer ereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően aggodalom nélkül átengedheti járművét barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey kulcsra ráprogramozhatók a kívánt beállítások és korlátozások. Saját magának pedig megtarthat egy korlátozások nélküli, „rendszergazda” kulcsot.

Ford Focus mykey free system
Ford Focus easy fuel close up

A Ford Easy-Fuel megkönnyíti a tankolást

Ez a hasznos rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mert a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. Sőt, mivel a Ford Easy-Fuel egy tanksapka nélküli rendszer, még a koszos tanksapkához sem kell hozzányúlnia!

Előzze meg a bosszantó horpadásokat és karcolásokat!

Szűk parkolóhelyeken az ajtók könnyen odaütődhetnek bárminek. Ha viszont egy Focus bármelyik ajtaját kinyitja, akkor előbújik egy ajtóélvédő elem, amely megvédi a fényezést és a szomszéd autót is.

Top