Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ TOURNEO CUSTOM > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezessen igazi luxusban!

Az új Tourneo Custom számos olyan felszereltséggel rendelkezik, ami fokozza a vezetési élményt és kényelmesebbé teszi az autózást. Az elektromosan állítható vezetőülés, a fűthető első ülések és a négy irányba állítható kormányoszlop ideális környezetet teremtenek a vezetéshez. A műszerfal kijelzője minden fontos információról tájékoztat, amiről szükséges, így akár csúszós útfelületen és megrakodva is magabiztosan irányítható a jármű. Persze ez még nem minden! A gondtalan utazásról olyan vezetéstámogató funkciók  is gondoskodnak, mint például a Visszagurulásgátló, a Nyomatékvektor-szabályzás és az Oldalszél-stabilizáló.*

*Az oldalon megjelenő felszereltségek elérhetősége modellenként eltérhet.  További részletes információkért kérjük, tekintse meg legfrissebb letölthető katalógusunkat, árlistánkat vagy forduljon Ford haszongépjármű-kereskedőjéhez!

 

 

Betarja a sebességhatárokat

Az opcióként elérhető Intelligens sebesség asszisztens, a sebesség helyes megválasztását segíti, így a vezető az útra koncentrálhat. A Táblafelismerő rendszer kamerája (bekapcsolt állapotban) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd ennek megfelelően szabályozza a maximális sebességet.*

*Az előírt sebességhatár betartása minden esetben a járművezető feladata. Az Intelligens sebesség asszisztens az Adaptív sebességtartó automatika megrendelése esetén érhető el. (Sport modellen nem elérhető).

Az automatikusan alkalmazkodó sebességtartó automatika

Az Adaptív sebességtartó automatikával a vezető kiválaszthatja a kívánt sebességet, és a rendszer segít megtartani azt. Amennyiben a beépített radar egy, a jármű előtt haladó gépkocsit érzékel, a jármű lassításával tartja az előre beállított távolságot. Amint szabad az út, a rendszer ismét a vezető által kiválasztott sebességre gyorsít.

New Ford Tourneo side door mirror close up

Azt is észreveszi, amit Ön nem

A Holttérfigyelő rendszer érzékelőivel észleli a vezető holtterében megjelenő járműveket az új Tourneo Custom mindkét oldalán. A külső visszapillantó tükrökben elhelyezett narancssárga fénnyel figyelmezteti a vezetőt, a megfelelő oldalon feltüntetve a jelzést.

Biztonságos tolatás

A tolatáskor aktív Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer részeként érhető el. Egy merőleges parkolóhelyről történő kiállás esetén hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a keresztirányú forgalomra. Emellett a megfelelő oldalon lévő visszapillantó tükörben feltüntetett vizuális jelzéssel, illetve a többfunkciós képernyőn keresztüli figyelmeztetéssel tájékoztatja a vezetőt a veszélyről.

New Ford Tourneo side door mirror close up

Közlekedési tábla nem maradhat figyelmen kívül

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett található, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. Az aktuális sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és mindig változik, amikor a jármű egy újabb tábla mellett halad el.

Fordulni egyszerű

Az új Tourneo Custom fordulóköre mindössze 11,6 m, ami meglepően kicsi egy ekkora járműhöz képest. Így igazán egyszerű még a városi szűk utcákban is manőverezni vagy parkolni.

Ford Tourneo Custom turning circle
Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Új, karakteres fényszórók

A HID Xenon fényszórók pontosan irányított, nagy erejű fényt sugároznak. Tervezésüknél további fontos szempont volt, hogy az új Tourneo Custom számára jellegzetes külsőt kölcsönözzenek, a fényszórókon elhelyezett LED nappali menetfénnyel. A Vakításmentes távolsági fényszóróknak köszönhetően a többi vezető kényelme is garantált: nem vakítja el a szembe jövőket. A kanyarvilágítás irányváltáskor is tökéletes láthatóságot eredményez, hiszen a fénysugarat a kanyar ívére vetíti.

Egy fejlett rendszer, mely figyelmeztet sávelhagyás esetén

Amennyiben a rendszer úgy érzékeli, hogy a jármű véletlenül elhagyta a haladási sávját, akkor a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét.

Ford Tourneo Custom driving through desert
Ford Tourneo in front of house

Gyerekjáték az elindulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást. Ennek eredményeképpen a vezető akkor is uralma alatt tarthatja a járművet, míg lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

A rendszer, mely figyelmezteti, ha pihenésre van szüksége

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli a vezető viselkedését, és felismeri a fáradtság miatt a vezetésében bekövetkező változásokat. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, egy figyelmeztető jelzés villan fel a kijelzőn, pihenést javasolva. Amennyiben a vezető ébersége tovább csökken, az ismétlődő figyelmeztetéshez hangjelzés is társul.

Ford Tourneo Custom driver alert
Ford Tourneo centre console display close-up

Könnyebb és biztonságosabb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A Tolatókamera megmutatja az összes, jármű mögött található akadályt a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy felfedi azokat az akadályokat is, amelyeket a vezető nem venne észre, a rendszer virtuális vonalak megjelenítésével segíti a legszűkebb helyekre történő parkolást is. A kamera automatikusan aktiválódik, amikor a vezető hátramenetbe kapcsol.

Hátsó légrugózás 

A Tourneo Custom most választható hátsó légrugózással is. A rendszer automatikusan beállítja magát a rakománynak megfelelően. Így könnyebb és biztonságosabb utazást tesz lehetővé attól függetlenül, hogy egyedül, utasokkal vagy éppen alaposan megrakodva autózik. 

Ford side wind stabilisation

Oldalszél stabilizáló

Erős széllökésekkel tűzdelt szélben segít a vezetőnek a sávjában tartani a gépkocsit. Ehhez az Elektronikus menetstabilizáló rendszert használja, mely érzékeli, ha a gépkocsi keresztszélbe kerül.

Ford Vészhelyzeti Asszisztens

A Ford Vészhelyzeti asszisztens* a SYNC rendszer innovatív funkciója, amely egy Bluetooth®-on keresztül csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi segélyhívó számot, ha olyan balesetet szenvedtek, amelyben valamelyik légzsák kioldott vagy az üzemanyag-szivattyú lekapcsolt. A rendszer a létfontosságú adatokat – például a GPS-koordinátákat – is elküldi, még akkor is, ha Ön esetleg nem tudja.

*A Ford Vészhelyzeti Asszisztens több mint 40 európai országban és régióban működik. A Vészhelyzeti asszisztens nem támogatott minden európai nyelven.

 

Ford SYNC logo
Top