Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ MUSTANG > Felszereltségek > Vezetési élmény

Még erősebb. Még kifinomultabb. Még inkább Mustang.

A mágneses vezérlésű felfüggesztési rendszer, az új, 12”- es, személyre szabható digitális információs és műszerfal, valamint az olyan korszerű vezetéssegítő megoldások, mint a választható vezetési módok vagy az Adaptív sebességtartó automatika felejthetetlenné teszik az új Mustang vezetését.

Bemutatkozik a MagneRide™ Damping System

Ez az új, továbbfejlesztett felfüggesztési rendszer magabiztosságot és különleges kényelmet nyújt a Mustang sofőrjének. A rendszer folyamatosan figyeli az útviszonyokat és a vezető reakcióit, és másodpercenként akár ezerszer is ellenőrzi, valamint módosítja a lengéscsillapítókat. A különböző vezetési módok automatikusan állítják a rendszer kalibrációját a kivételes stabilitásért, utazási kényelemért és irányíthatóságért minden körülmények között. 

12”-es digitális műszerfal választható vezetési módokkal

A 12”-es LCD műszerfal az első teljesen digitális kijelző, amely elérhető a Mustangnál. A kiválasztott vezetési módtól függően (Normal, Sport+, Snow/Wet, Track and Drag) jeleníti meg a legfontosabb adatokat. Ráadásul Ön is személyre szabhatja. Pillanatok alatt. Hihetetlenül gyors, és, mint minden más a 2018-as Mustangnál, elképesztően gyönyörű.

New Ford Mustang LED lights close-up

Új LED-es fényszórók és nappali menetfények

A Mustang most már teljesen LED-es, háromoszlopos lámpatestekkel rendelkezik, melyek pontos és intenzív fényei automatikusan igazodnak a különböző vezetési körülményekhez. Hasznos éjszakai segéd, az Automatikus fényszóró, ami szembejövő forgalom észlelésekor átmenetileg lefelé irányítja a fényszórót, elkerülve a másik jármű vezetőjének elvakítását. Miután elhaladtak egymás mellett, a rendszer automatikusan visszavált a jobb látási viszonyokat biztosító országúti fényszóróra.

Minden helyzetben megfelelően reagáló szervokormány

Az Elektromos szervokormányzás (EPAS) mindig a sebességhez és a körülményekhez alakítja a kormányzást. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatot könnyebbé téve fokozza a manőverezhetőséget. Nagy sebességnél pedig, amikor finomabb mozdulat szükséges, felkeményíti a kormánymozgást. Ráadásul a rendszer képes kompenzálni az útkanyarulat és az oldalszél miatti kisodródás veszélyét is, valamint segít kiegyenlíteni a kormány nagy sebességű utazásnál esetlegesen előforduló kiegyensúlyozatlanságát.

New Ford Mustang leather steering wheel

Modern rendszer a könnyebb sávtartásához

A Sávtartó automatika egy előre néző kamera segítségével észleli, a véletlen sávelhagyást. A rendszer ilyenkor a kormánykereket rezegtetve jelez a vezetőnek, valamint egy vizuális értesítést is megjelenít. Ha a vezető lassan vagy egyáltalán nem reagál, a Sávtartó automatika kormányrásegítéssel tereli vissza az autót a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra (például autópályákra) tervezték, tehát automatikusan kikapcsol 70 km/h alatt, de természetesen manuálisan is kikapcsolható.

Ford SYNC logo

Ford Vészhelyzeti Asszisztens

A Ford SYNC egyik fontos funkciója a Vészhelyzeti Asszisztens. Ha egy baleset miatt a légzsák kinyílik, vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol, ez a technológia a Bluetooth®-on csatlakoztatott mobiltelefon segítségével felhívja a helyi segélyhívó számot. Ilyenkor megszakíthatja a hívást, de beszélhet is az operátorral, ha szükséges. A rendszer ráadásul a létfontosságú adatokat – például a GPS-koordinátákat – is elküldi, még akkor is, ha Ön esetleg nem tudja.

 

Top