MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Cars > TOURNEO CUSTOM > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezessen igazi luxusban!

Az új Tourneo Custom számos olyan felszereltséggel rendelkezik, ami fokozza a vezetési élményt és kényelmesebbé teszi az autózást. Az állítható vezetőülés, a fűthető első ülések és a négy irányba állítható kormányoszlop ideális környezetet teremtenek a vezetéshez. A műszerfal kijelzője minden fontos információról tájékoztat, amiről szükséges, így akár csúszós útfelületen és megrakodva is magabiztosan irányítható a jármű. Persze ez még nem minden! A gondtalan utazásról olyan vezetéstámogató funkciók is gondoskodnak, mint például a Visszagurulásgátló, a Borulásgátló és a Kipörgésgátló.

Az oldalon megjelenő felszereltségek elérhetősége modellenként eltérhet. A felszereltségek elérhetőségével kapcsolatban kérjük, tájékozódjon a letölthető brosúra specifikációkra vonatkozó részéből, az árlistából vagy keresse fel Ford márkakereskedőjét!!

Mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű tulajdonságai

A Tourneo Custom Active modellt úgy terveztük, hogy nehéz terepen is könnyedén mozogjon. A manuális sebességváltóval szerelt járműveinknél egy mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű csökkenti a kerekek kipörgését azáltal, hogy a motor nyomatékát a legjobb tapadású kerekekre irányítja. A megoldás lazább szerkezetű, egyenetlen talajon különösen előnyös, hiszen olyan körülmények között segíti a jármű haladását és javítja stabilitását, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Ford Tourneo Custom Selectable Drive Modes board close up

Alkalmazkodik a körülményekhez

A Választható vezetési üzemmódok funkcióval a Tourneo Custom menettulajdonságait a körülményeknek megfelelően módosíthatja. A gyorsítás, a kormányzás, automata váltóval szerelt változat esetén pedig a sebességváltás paramétereinek változtatásával a Tourneo Custom 5 különböző vezetési módot kínál fel: Normál, Csúszós út, Sár, Vontatás, valamint a maximális hatékonyságot kínáló EcoMode. 

Betarja a sebességhatárokat

Az Adaptív sebességtartó automatika részeként elérhető Intelligens sebesség asszisztens, a sebesség helyes megválasztását segíti, így a vezető az útra koncentrálhat. A Táblafelismerő rendszer kamerája (bekapcsolt állapotban) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd ennek megfelelően szabályozza a maximális sebességet.*

*Az előírt sebességhatár betartása minden esetben a járművezető feladata. Az Intelligens sebesség asszisztens az Adaptív sebességtartó automatika megrendelése esetén érhető el.

Automatikusan alkalmazkodó sebességtartó automatika

A választható felszereltségként elérhető Adaptív sebességtartó automatika segítségével megadhatja a kívánt sebességet, melyet a rendszer segít megtartani. A beépített érzékelő észleli a jármű előtt haladó gépkocsi helyzetét és sebességét és amennyiben szükséges, az autó lassításával tartja az előre beállított követési távolságot. Amint újra szabad az út, a rendszer automatikusan felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre. Az Adaptív sebességtartó automatika része az Ütközésmegelőző rendszer, mely figyelmezteti a vezetőt, amennyiben túlságosan megközelíti az előtte haladó járművet.

…de a Tourneo Custom le is parkol Ön helyett

Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatikával azonban ez  egyszerűbb, mint hinné. Aktiválás után a rendszer megkeresi az alkalmas merőleges vagy párhuzamos parkolóhelyet, majd automatikusan a helyére kormányozza a járművet. Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie. A fejlett technológia nemcsak a leparkolásban, de a kiállásban is segít, ha Ön ismét folytatná az útját. - Felár ellenében rendelhető.

New Ford Tourneo close up on Active Park assist view camera
New Ford Tourneo side door mirror close up

Azt is észreveszi, amit Ön nem

A Holttérfigyelő rendszer érzékelőivel észleli a vezető holtterében megjelenő járműveket az új Tourneo Custom mindkét oldalán. A megfelelő oldali külső visszapillantó tükörben felvillanó narancssárga fénnyel figyelmezteti a vezetőt a közeledő járművekre.

Biztonságos tolatás

A tolatáskor aktív Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer részeként érhető el. Egy merőleges parkolóhelyről történő kiállás esetén hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a keresztirányú forgalomra. Emellett a megfelelő oldalon lévő visszapillantó tükörben feltüntetett vizuális jelzéssel, illetve a többfunkciós képernyőn keresztüli figyelmeztetéssel tájékoztatja a vezetőt a veszélyről.

New Ford Tourneo side door mirror close up

Közlekedési tábla nem maradhat figyelmen kívül

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett található, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. Az aktuális sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és mindig változik, amikor a jármű egy újabb tábla mellett halad el.

Ford Tourneo Custom turning circle

Könnyű kanyarvétel

Az új Tourneo Custom fordulóköre mindössze 11,6 m*, ami egy ilyen méretű járműnél figyelemre méltó eredmény. Így már sokkal könnyebb a városi vezetés, a parkolás, valamint az utasok be- és kiszállása is.

*Rövid tengelytávú (L1) változat, 16”-os kerekekkel.

Tartja a jó irányt

A Táblafelismerő rendszerrel összehangolt Rossz irányra figyelmeztető rendszer jól látható és hallható jelzésekkel riasztja a vezetőt, ha a jármű egy behajtást tiltó tábla mellett halad el, vagy a kötelező haladási iránnyal szemben közlekedik. (Csak bizonyos piacokon rendelhető.)

Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps
Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Új, karakteres fényszórók

A HID Xenon fényszórók pontosan irányított, nagy erejű fényt bocsátanak ki. Tervezésüknél további fontos szempont volt, hogy az új Tourneo Custom számára jellegzetes külsőt kölcsönözzenek, a fényszórókon elhelyezett LED nappali menetfénnyel. A Vakításmentes távolsági fényszóróknak köszönhetően a többi vezető kényelme is garantált: nem vakítja el a szembe jövőket. A kanyarvilágítás irányváltáskor is tökéletes láthatóságot eredményez, hiszen a fénysugarat a kanyar ívére vetíti.

Modern rendszer a könnyebb sávtartásért

Ha a rendszer azt észleli, hogy a vezető véletlenül elhagyta a sávját, akkor a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét.

Ford Tourneo Custom driving through desert
Ford Tourneo in front of house

Emelkedőn is könnyedén indul

A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működése azon alapul, hogy 2-3 másodperccel tovább tartja fenn a féknyomást, így a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

Az Éberségfigyelő rendszer jelzi, ha pihenésre van szüksége

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli a vezetési stílust és képes felismerni, ha a vezető a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon. Ha a figyelme tovább csökken, az üzenetet a rendszer immár hangjelzéssel együtt ismétli meg.

Ford Tourneo Custom driver alert
Ford Tourneo centre console display close-up

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A Tolatókamera segítségével a kijelzőn keresztül láthatja az autó mögötti teret. A kamera megmutatja azokat a tárgyakat, melyeket másként nem venne észre, illetve a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat. A kamera automatikusan működésbe lép, amikor hátramenetbe kapcsol.

Hátsó légrugós felfüggesztés

A terheléstől függetlenül automatikusan alkalmazkodik, hogy állandó menetmagasságot tartson fenn a simább és kényelmesebb utazás érdekében.

Ford side wind stabilisation

Oldalszél stabilizáló

Erős széllökésekkel tűzdelt szélben segít a vezetőnek a sávjában tartani a gépkocsit. Ehhez az Elektronikus menetstabilizáló rendszert használja, mely érzékeli, ha a gépkocsi keresztszélbe kerül.

Ford Vészhelyzeti Asszisztens

A Ford Vészhelyzeti asszisztens* a SYNC rendszer innovatív funkciója, amely egy Bluetooth®-on keresztül csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi segélyhívó számot, ha olyan balesetet szenvedtek, melyben valamelyik légzsák kioldott vagy az üzemanyag-szivattyú lekapcsolt. A rendszer a létfontosságú adatokat – például a GPS-koordinátákat – is elküldi, még akkor is, ha Ön esetleg nem tudja.

*A Ford Vészhelyzeti Asszisztens több mint 40 európai országban és régióban működik. A Vészhelyzeti asszisztens nem támogatott minden európai nyelven.

Ford SYNC logo
Top