TRANSIT COURIER

A Ford Transit Courier a hosszú utaktól a forgalmas városi utcákig számos intelligens funkcióval és technológiával támogatja vállalkozása fejlődését. A SYNC 3 intuitív hangparancsokkal segíti a telefonja irányítását akár vezetés közben is. A tolatókamera megkönnyíti a parkolást a szűk helyeken, az akár 2,3 köbméteres raktérnek hála pedig minden hely rendelkezésre áll, amire vállalkozásának szüksége lehet.

Delivery driver removing parcels from Transit Courier

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

LENYŰGÖZŐEN NAGY RAKTÉR, KÖNNYŰ RAKODÁS

A gondos tervezésnek köszönhetően az új Transit Courier minden irányban lenyűgöző méretű rakteret biztosít: hosszú, széles és magas is. Az 1620 mm-es raktérpadló 2,3m3 -es raktérkapacitást biztosít. Ha pedig a válaszfal a helyén van, a tolóajtó 453 mm szélesre nyitható, így igazán könnyű a pakolás.

BEHAJTHATÓ RÁCSOS VÁLASZFAL

Az új Transit Courier többféle válaszfallal érhető el, amelyek elválasztják az utasteret a raktértől. A behajtható rácsos válaszfal és a lehajtható első utasülés együttesen lehetővé teszi, hogy akár 2,59 m hosszú tárgyakat szállítson.

Cargo tie-down points

PRAKTIKUS RAKOMÁNYRÖGZÍTÉSI PONTOK

A rakományrögzítési pontok általában a padlón vannak, de gyakran nehezen érhetőek el, amikor biztonságosan rögzíteni szeretnénk a rakományt. Ezért a Transit Courier modellekben a rakományrögzítési pontok a padló fölött, az oldalfalon találhatóak. Így a padló akadálymentes, könnyebb pakolni és tisztán tartani is, mert nem rakódik a mélyedésekbe a szennyeződés.

Cargo area lighting

BÁRHOL, BÁRMIKOR DOLGOZHAT

A választható felszereltségként elérhető LED lámpa bevilágítja az egész rakteret, így még sötétedés után is könnyen és biztonságosan pakolhat.

Ford Transit Courier Multi-Piece Rear Bumper

TÖBB DARABBÓL ÁLLÓ LÖKHÁRÍTÓ

Kategóriájának más furgonjaival ellentétben a Transit Courier modellek lökhárítóját nem kell teljes egészében lecserélni, ha az egyik részén megsérül. A háromrészes kialakításnak köszönhetően az egyes részek egyenként is cserélhetőek, ami csökkenti a javítási költségeket.

New Ford Transit Courier parked in city street

TELJESÍTMÉNY ÉS HATÉKONYSÁG

1,0 LITERES FORD ECOBOOST BENZINMOTOR

A forradalmian új 1,0 literes, 3 hengeres Ford EcoBoost benzinmotor egy hagyományos 1,6 literes motor teljesítményét nyújtja, de üzemanyag-felhasználása gazdaságosabb, CO2-kibocsátása pedig alacsonyabb. Így mindenki jól jár.

TAKARÍTSON MEG ÜZEMANYAGOT A 6 SEBESSÉGES VÁLTÓVAL!

Az új Transit Courier 6 sebességes manuális váltójával gazdaságosan és rendkívül hatékonyan működik. Ha pedig útközben elérte a kívánt gyorsaságot, 6. sebességfokozatra váltva üzemanyagot takaríthat meg. Ráadásul a váltásokat is még simábbá tettük.

Ford Transit Courier 6-speed manual transmission
Ford Transit Courier auto Start Stop

ALACSONYABB FOGYASZTÁS AZ AUTO START-STOP RENDSZERNEK KÖSZÖNHETŐEN

Közlekedési lámpánál vagy dugóban történő várakozás esetén a rendszer automatikusan leállítja az üresbe tett jármű motorját, miközben az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása továbbra is biztosított. Amint ismét lehet haladni, egyszerűen nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a motor újraindul. Az Auto Start-Stop különösen a városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Ford Transit Courier Active grille shutter

MÉG JOBB AERODINAMIKA A GAZDASÁGOSSÁGÉRT

Az Aktív hűtőrács lamellák funkciója, hogy lassú haladás esetén, a motor hűtése érdekében a szellőzők nyitott állapotban legyenek, míg gyorsulás után automatikusan lezárjanak, így csökkentve a légellenállást és növelve az üzemanyag-hatékonyságot. Hosszú távon ez a technológia számottevő különbséget eredményez a fogyasztásban.

Silver Ford Transit Courier in city lanes

VEZETÉSI ÉLMÉNY

Ford Transit Courier Steering Wheel

SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

A Sebességtartó automatikával beállítható a kívánt haladási sebesség, amelyet a rendszer fékezésig, illetve gyorsításig fenntart. A kormányon található kapcsolóval vezetés közben is tudja állítani sebességét.

Mindemellett a Beállítható sebességhatároló segít egy előre meghatározott sebességhatáron belül tartani a járművet. Az üzemanyag-megtakarításon túl a rendszerrel minimálisra csökkenthető a gyorshajtás kockázata is. Praktikus előnyei mellett, mindkét technológia segít abban, hogy hosszabb autópályás utazásai még nyugalmasabban teljenek.

Ford Transit Courier rear view camera

EGYSZERŰBB TOLATÁS

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A tolatókamera minden jármű mögötti tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat. A kamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe vált.

Ford Transit Courier parking distance sensors

PARKOLÓRADAR A NYUGODTABB PARKOLÁSÉRT

Az Első és hátsó parkolóradar a jármű előtti és mögötti tereptárgyak gépkocsitól mért távolságának meghatározásában segít. A radar akadály észlelésekor a távolság csökkenésével egyre erősödő, audiovizuális jelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

BIZTOSABB INDULÁS EMELKEDŐN IS

A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működése azon alapul, hogy a féknyomást 2,5 másodperccel tovább tartja fenn, így a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Ford Transit Courier in motion going uphill
Ford Transit Courier turning circle

GYEREKJÁTÉK MANŐVEREZNI VELE

Nagyobb társaival ellentétben az új Transit Courier fordulóköre mindössze 10,5 méter, így még a szűkebb utcákban is könnyű megfordulni vagy leparkolni vele.

Delivery driver with phone and clipboard

KAPCSOLAT ÉS KONNEKTIVITÁS

SYNC 3 FEJLETT KIHANGOSÍTÓ RENDSZER

A fejlett Ford SYNC 3 rendszer segít, hogy útközben is biztonságosan tartsa a kapcsolatot ismerőseivel, barátaival, az egész külvilággal. Lehetővé teszi, hogy egyszerű hangparancsokkal hangutasításokkal vagy az 6”-os, színes érintőképernyő segítségével vezérelje a navigációt. A rendszer természetesen a mobiltelefonok, tabletek világából ismerős ujjmozdulatokkal is működik.

Device Dock

BIZTONSÁGOS HELY MINDEN KÉSZÜLÉKNEK

A Ford MyDock úgy került kialakításra, hogy navigációs eszközét, okostelefonját vagy mp3 lejátszóját mindig biztonságos helyen tarthassa. Sőt, egy USB csatlakozót is találhat benne.

Ford Transit Courier detail of the seat with mobile connectivity

IRODA NÉGY KERÉKEN

Mivel a jármű beépített mobilkapcsolattal rendelkezik, minden korábbinál könnyebb akár út közben vagy az irodán kívül dolgozni. A vezetőülés körüli felszereltségek minden funkciót könnyen elérhetővé tesznek a sofőr számára. Rendelkezésre áll például egy 12 V-os aljzat is.

Ford Transit Courier parked on cobbled street

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

Ford Transit Courier stowage space and cup holders

HASZNOS TÁROLÓHELYEK MINDENHOL

Az új Transit Courier rengeteg praktikus tárolóhelyet kínál. Például van egy mély rekesz a középkonzolon, amiben akár egy kisebb laptopot is tárolhat. Egy kényelmes, ülés alatti tárolóhely is kialakításra került az értékesebb tárgyak számára, de persze ez még nem minden: világítással rendelkező kesztyűtartó és két pohártartó is gondoskodik arról, hogy mindennek meglegyen a maga helye.

PRAKTIKUS, FEJ FELETTI TÁROLÓPOLC

Átgondolt kialakításának köszönhetően az új Transit Courier belső tere meglepően sok tárolóhelyet biztosít. A fej feletti tárolópolcon elfér egy A4-es mappa és minden szükséges dolog karnyújtásnyira helyezhető el.

Ford Transit Courier heat controls in detail

AZ IDEÁLIS HŐMÉRSÉKLET BEÁLLÍTÁSA

Állítsa be a hőmérsékletet az Elektronikus automata klímaberendezés segítségével, melyet aztán ez a modern légkondicionáló rendszer fenntart az Ön számára.

Ford Transit Courier Easy-Fuel

A FORD EASY-FUEL MEGAKADÁLYOZZA, HOGY ROSSZ ÜZEMANYAGOT TANKOLJON

A rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot töltsön az autóba, mivel a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem tudja beletenni a töltőnyílásba. Mivel a Ford Easy-Fuel egy tanksapka nélküli rendszer, a kezét sem fogja összekoszolni!

Ford Transit Courier Auto-headlights in detail

AUTOMATA FÉNYSZÓRÓK

Az Automata fényszóróvezérlés szenzorai érzékelik, ha elkezd leszállni az éj, vagy ha hirtelen változás következik be a fényviszonyokban. Ilyenkor a fényszórók automatikusan bekapcsolódnak, kiváló látási viszonyokat biztosítva a vezetőnek.

Dark Blue Ford Transit Custom Parked with workmen in high vis jackets

VÉDELEM

Ford Transit Courier in motion on a street

AZ IRÁNYÍTÁS MÉG NEHÉZ HELYZETEKBEN IS AZ ÖN KEZÉBEN MARAD

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) és a fejlett Kipörgésgátló folyamatosan figyeli az autó haladását. Ha a jármű veszít a stabilitásából, a rendszer az egyes kerekek fékezésével automatikusan stabilizálja az autót. Így mindig biztosítja a megfelelő tapadást, teljesítményt és stabilitást, amikor arra a leginkább szükség van.

MAXIMÁLIS TAPADÁS MINIMÁLIS ERŐFESZÍTÉSSEL

A fejlett Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

Ford Transit Courier showing the Traction Control System
Ford Transit Courier at pedestrian crossing

FEJLETT RENDSZEREK A BIZTOSABB FÉKEZÉSÉRT

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékasszisztens segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Transit Custom Protection against roll-over

FOLYAMATOS VÉDELEM FELBORULÁS ELLEN

A Ford speciális érzékelőjével a Borulásgátló a kerekeket a talajon igyekszik tartani, különösen magas súlypont esetén, kifelé lejtő kanyar bevételekor.

Tyre Pressure Monitoring

IDŐBEN FIGYELMEZTET A CSÖKKENŐ KERÉKNYOMÁSRA

Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy az egyik kerék útközben veszít a nyomásából, akkor erre a Keréknyomás rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti a vezetőt.

 

 

Ford Transit Courier parked outside office building

BIZTONSÁG

Ford Transit Courier side view

TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTI ZÁR

Az új Transit Courier távirányítós központi zárral érhető el, mely biztonságosabb, mint valaha. Hiszen ezentúl egyenként nyithatja és zárhatja az ajtókat, így csak az nyílik ki, amelyiket használni szeretné. A többi ajtót egyszerre a vezetőoldali ajtón található kapcsolóval nyithatja és zárhatja.

KÉT, MAGAS SZÍNVONALÚ RIASZTÓ 

A Transit Connect egy extraként megvásárolható térfigyelő riasztórendszerrel rendelkezik, mely akkor kapcsol be, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt erővel akarják kinyitni. Egy még biztonságosabb választás a Thatcham 1. kategóriás riasztórendszer. Ez automatikusan bekapcsol záráskor, és egy erős hangjelzéssel jelez, ha a járműbe erővel próbálnak behatolni, ha felemelik azt, vagy ha a belső érzékelők mozgást érzékelnek. Tartalmaz egy külön akkumulátorról működtetett tartalék szirénát is, amely a riasztó aktiválásakor kapcsol be, még abban az esetben is, ha valaki lecsatlakoztatja a jármű akkumulátorát.

Ford Transit Courier showing the alarm options
Specialist support from Ford Transit Centres

FORD ÜZLETI CÉLRA

Ne feledje, hogy a Transit Centrumokból és üzleti márkakereskedőkből álló hálózatunknak köszönhetően sosem lehet messze a szakértő segítségtől, tanácsadástól és szerviztől.

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkekre