Green Puma ST side view

TELJESÍTMÉNYRE HANGOLVA.

ÚJ FORD PUMA ST

A kép illusztráció. További részletekért kérjük, forduljon márkakereskedőjéhez!

MAGABIZTOS TELJESÍTMÉNY JÁRT ÉS JÁRATLAN UTAKON IS

Megrendelhető 2020 októberétől

A Ford Puma ST olyan vezetési élményt kínál, ami minden tekintetben méltó az ST márkanévhez. A választható vezetési üzemmódokkal - Normal, Eco, Sport és Track – a sokoldalú Puma ST-t pillanatok alatt változtathatja át robusztus SUV-ból dinamikus sportautóvá. 

A precízen beállított alvázat egy mechanikus, részlegesen önzáró differenciálművel (mLSD) kombináltuk, ami folyamatosan optimalizálja a vonóerőt és stabilitási beállításokat. A kifinomult rendszer remek irányíthatóságot és dinamikus menettulajdonságokat biztosít a járműnek minden terepen.

A vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információk a 12,3"-os digitális műszerfalon jelennek meg. A vezetési élmény fokozása érdekében a Ford Puma ST modellben is számos intelligens vezetéstámogató rendszer működik.

Természetesen az ST modellben is megtalálhatók a Ford Puma SUV jellegzetes újításai, többek között az egyedülálló, vízhatlan MegaBox, amely további 80 literes hátsó tárolóhelyet biztosít a vizes, sáros csomagoknak. 

Ford Puma ST dashboard showing drive modes

FINOMRA HANGOLT VEZETÉSI ÉLMÉNY

Az új Ford Puma ST négyféle választható vezetési üzemmódot kínál: Normal, Eco, Sport és Track. Az egyes üzemmódok finomhangolják az autó teljesítményét a motorbeállítások, a gyorsítás, a kormányreakciók, a vonóerő és a stabilitás paramétereinek módosításával. A vezetési tulajdonságok testreszabásával kapcsolatos legfontosabb információk a 12,3"-os digitális műszerfalon tekinthetők meg.

Ford Puma ST in motion side view

ÉREZZEN MINDEN KANYART

Az új Ford Puma ST az első SUV a Fordtól, amely mechanikus, részlegesen önzáró differenciálművel (mLSD) rendelkezik. Ez a kifinomult rendszer a jármű stabilitása érdekében menet közben folyamatosan optimalizálja az első kerekek vonóerejét. Az mLSD a nyomatékelosztó rendszerrel együttműködve javítja a jármű irányíthatóságát és csökkenti az alulkormányzottságot. Az eredmény a kanyarodási képesség javulása, ami lehetővé teszi, hogy gyorsabban bevegye a kanyarokat, miközben mindvégig ura marad a helyzetnek.

Ford Puma ST dashboard showing launch control

JOBBAN GYORSUL

A pályahasználatra kifejlesztett és a Ford Performance Pack részeként elérhető Launch Control minden helyzetben azonnali és maximális gyorsulást tesz lehetővé. A tapadáshoz optimális maximális fordulatszám beállítása után gázadáskor még véletlenül sem fogja túlpörgetni a motort.

Ford Puma ST driving side view

KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

A jármű tartalmaz néhány zseniális újítást, ezért az ST modellekre jellemző dinamikus vezetési élményt nem csökkenti a SUV kialakításból eredő magasabb felépítés. Az olyan fejlesztések, mint a kiegészítő torziós rúd és a merevebb hátsó felfüggesztés a stabilitás biztosítása érdekében ellensúlyozzák a SUV modell magasabb súlypontját, az egyenként beállított rugók pedig növelik a jármű oldalirányú merevségét, ami különösen az élesebb kanyarokban hasznos.

Ford Puma ST interior recaro seats close up

HELYEZZE MAGÁT KÉNYELEMBE

A Ford Puma ST feltűnő, versenyautók ihlette RECARO első sportüléseit kontrasztos Metal Grey varrás és dombornyomott Ford ST embléma díszíti. A Miko Dynamica anyagból készült peremek stabil oldaltámaszt nyújtanak, ergonomikus kialakításuknak köszönhetően pedig tökéletesen illeszkednek a testformához vezetés közben.

Ford Puma ST alloy wheel close up

KOMOLY FÉKERŐ

A Ford Puma ST a jármű hatalmas teljesítményéhez optimalizált fékrendszerrel rendelkezik: a biztosabb fékezés érdekében az egyéb Puma változatokhoz képest is nagyobb első és hátsó féktárcsákat kapott. 

Ford EcoBoost engine

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ TELJESÍTMÉNY

A vezetés örömére terveztük. Az új Ford Puma ST a lélegzetelállító teljesítmény és a kivételes hatékonyság optimális ötvözetét kínálja. Az erős, 1,5 literes turbófeltöltős Ford EcoBoost motor 320 Nm nyomaték mellett 200 LE-t biztosít, és mindössze 6,7 másodperc gyorsítja fel az autót álló helyzetből 100 km/h sebességre. 

Ford Puma ST manual gear stick close up

HAT SEBESSÉGI FOKOZAT ÁLL RENDELKEZÉSÉRE

A hatsebességes manuális váltót úgy terveztük, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozhassa ki a járműből. A fokozatok rövidek, gyorsan válthat közöttük, és könnyed, precíz váltást, egyenletes teljesítményt tesznek lehetővé minden sebességváltáskor.

Green Ford Puma ST front view parked

AZ IZGALOM VELE JÁR

ÚJ FORD PUMA ST

Megjelenített modell egy extrákkal felszerelt Puma ST.

Ford Puma ST shown on FordPass app

ÖSSZEKÖTTETÉSBEN A VILÁGGAL

A Ford Puma ST-t az innovatív FordPass Connect modemmelA fedélzeti modemet a jármű szerelték fel, ami olyan hasznos szolgáltatásokat kínál Önnek és utasainak, mint a 10 eszközt is kiszolgáló 4G LTE WiFiA Wi-Fi hotspot (max. 4G LTE) , vagy az autó navigációs rendszerébe továbbított valós idejű forgalmi adatok. A rendszer műszerfalon felvillanó figyelmeztető jellel tájékoztatja a helyi útakadályokról, baleset esetén pedig automatikus eCallAz eCall az Európai Bizottság hívást kezdeményez, és megadja a segélynyújtók számára a jármű tartózkodási helyét. A FordPass alkalmazás letöltése után további funkciók is elérhetővé válnak, telefonja segítségével például megkeresheti az autóját, vagy távirányítással zárhatja-nyithatja az ajtókat.

Ford Puma ST SYNC3 close up

SYNC 3 – KÉZHASZNÁLAT NÉLKÜL

Az új Ford SYNC 3 zökkenőmentesen működik együtt okostelefonjával, így mindent könnyedén kézben tarthat a telefonhívásoktól és szöveges üzenetektől a zenén át a műholdas navigációig - akár a 8"-os érintőképernyőn keresztül, akár végtelenül egyszerű hangutasításokkal (a hangvezérlés magyar nyelven jelenleg nem elérhető). Az AppLink programmal kezelheti a SYNC rendszerrel kompatibilis alkalmazásokat, az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazással pedig úgy navigálhat okostelefonja funkciói között a SYNC 3 kezdőképernyőjén, mintha csak az okostelefonján tenné.

B&O sound system graphic

ZENE, AHOGY ANNAK SZÓLNIA KELL

Egy zeneszámnak zenei ízléstől függetlenül úgy kell szólnia, ahogy azt az előadó elképzelte. A Ford Puma ST pontosan ezt teszi lehetővé. Hogyan? A B&O segítségével. Ez a prémium minőségű, 575 W-os, 10 hangszórós hangrendszer  a hátsó válaszfalba épített mélysugárzót is tartalmaz, ezzel a Puma ST raktere nem csökken. A B&O hangmérnökei ezt a modern rendszert kifejezetten a Ford Puma ST számára tervezték, fejlesztették és hangolták. Amint bekapcsolja, az utastér koncertteremmé változik, ahol kedvenc zenéit élvezheti.

Ford Puma ST displaying co-pilot graphic

INTELLIGENS VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK

A Ford Co-Pilot360 különböző technológiai megoldások egyesítésével minden eddiginél kényelmesebbé és élvezetesebbé teszi a vezetés élményét. Az Adaptív sebességtartó automatika például képes folyamatosan az elöl haladók tempójához igazítani a jármű utazási sebességét, a rendszer pedig nemcsak felismeri a sebességkorlátozó táblákat, de szükség esetén az előírásoknak megfelelő sebességre le is lassítja az autót.

További információkért kattintson az alábbi linkre