Green Puma ST side view

TELJESÍTMÉNYRE HANGOLVA.

FORD PUMA ST

A kép illusztráció. További részletekért kérjük, forduljon márkakereskedőjéhez!

MAGABIZTOS TELJESÍTMÉNY JÁRT ÉS JÁRATLAN UTAKON IS

Megrendelhető 2020 októberétől

A Ford Puma ST olyan vezetési élményt kínál, ami minden tekintetben méltó az ST márkanévhez. A választható vezetési üzemmódokkal - Normal, Eco, Sport és Track – a sokoldalú Puma ST-t pillanatok alatt változtathatja át robusztus SUV-ból dinamikus sportautóvá. 

A precízen beállított alvázat egy mechanikus, részlegesen önzáró differenciálművel (mLSD) kombináltuk, ami folyamatosan optimalizálja a vonóerőt és stabilitási beállításokat. A kifinomult rendszer remek irányíthatóságot és dinamikus menettulajdonságokat biztosít a járműnek minden terepen.

A vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információk a 12,3"-os digitális műszerfalon jelennek meg. A vezetési élmény fokozása érdekében a Ford Puma ST modellben is számos intelligens vezetéstámogató rendszer működik.

Természetesen az ST modellben is megtalálhatók a Ford Puma SUV jellegzetes újításai, többek között az egyedülálló, vízhatlan MegaBox, amely további 80 literes hátsó tárolóhelyet biztosít a vizes, sáros csomagoknak. 

Ford Puma ST Powershift

 TELJESÍTMÉNY A MINDENNAPOKBAN

A Puma ST Powershift egy Ford sportautó teljesítményét ötvözi a hétköznapi hatékonysággal és praktikummal. Az első elektromos ST mild hibrid rendszerrel, mely 248 NmTooltip nyomatékot biztosít. A jármű 7,4 másodperc alatt gyorsul 0-100 km-re.

Ford Puma ST dashboard showing drive modes

FINOMRA HANGOLT VEZETÉSI ÉLMÉNY

Az új Ford Puma ST négyféle választható vezetési üzemmódot kínál: Normal, Eco, Sport és Track. Az egyes üzemmódok finomhangolják az autó teljesítményét a motorbeállítások, a gyorsítás, a kormányreakciók, a vonóerő és a stabilitás paramétereinek módosításával. A vezetési tulajdonságok testreszabásával kapcsolatos legfontosabb információk a 12,3"-os digitális műszerfalon tekinthetők meg.

Ford Puma ST in motion side view

ÉREZZEN MINDEN KANYART

Az új Ford Puma ST az első SUV a Fordtól, amely mechanikus, részlegesen önzáró differenciálművel (mLSD) rendelkezik. Ez a kifinomult rendszer a jármű stabilitása érdekében menet közben folyamatosan optimalizálja az első kerekek vonóerejét. Az mLSD a nyomatékelosztó rendszerrel együttműködve javítja a jármű irányíthatóságát és csökkenti az alulkormányzottságot. Az eredmény a kanyarodási képesség javulása, ami lehetővé teszi, hogy gyorsabban bevegye a kanyarokat, miközben mindvégig ura marad a helyzetnek.

Ford Puma ST dashboard showing launch control

JOBBAN GYORSUL

A pályahasználatra kifejlesztett és a Ford Performance Pack részeként elérhető Launch Control minden helyzetben azonnali és maximális gyorsulást tesz lehetővé. A tapadáshoz optimális maximális fordulatszám beállítása után gázadáskor még véletlenül sem fogja túlpörgetni a motort.

Ford Puma ST driving side view

KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

A jármű tartalmaz néhány zseniális újítást, ezért az ST modellekre jellemző dinamikus vezetési élményt nem csökkenti a SUV kialakításból eredő magasabb felépítés. Az olyan fejlesztések, mint a kiegészítő torziós rúd és a merevebb hátsó felfüggesztés a stabilitás biztosítása érdekében ellensúlyozzák a SUV modell magasabb súlypontját, az egyenként beállított rugók pedig növelik a jármű oldalirányú merevségét, ami különösen az élesebb kanyarokban hasznos.

Ford Puma ST interior recaro seats close up

HELYEZZE MAGÁT KÉNYELEMBE

A Ford Puma ST feltűnő, versenyautók ihlette RECARO első sportüléseit kontrasztos Metal Grey varrás és dombornyomott Ford ST embléma díszíti. A Miko Dynamica anyagból készült peremek stabil oldaltámaszt nyújtanak, ergonomikus kialakításuknak köszönhetően pedig tökéletesen illeszkednek a testformához vezetés közben.

Ford Puma ST alloy wheel close up

KOMOLY FÉKERŐ

A Ford Puma ST a jármű hatalmas teljesítményéhez optimalizált fékrendszerrel rendelkezik: a biztosabb fékezés érdekében az egyéb Puma változatokhoz képest is nagyobb első és hátsó féktárcsákat kapott. 

Ford EcoBoost engine

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ TELJESÍTMÉNY

A vezetés örömére terveztük. Az új Ford Puma ST a lélegzetelállító teljesítmény és a kivételes hatékonyság optimális ötvözetét kínálja. Az erős, 1,5 literes turbófeltöltős Ford EcoBoost motor 320 Nm nyomaték mellett 200 LE-t biztosít, és mindössze 6,7 másodperc gyorsítja fel az autót álló helyzetből 100 km/h sebességre. 

Ford Puma ST manual gear stick close up

HAT SEBESSÉGI FOKOZAT ÁLL RENDELKEZÉSÉRE

A hatsebességes manuális váltót úgy terveztük, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozhassa ki a járműből. A fokozatok rövidek, gyorsan válthat közöttük, és könnyed, precíz váltást, egyenletes teljesítményt tesznek lehetővé minden sebességváltáskor.

Ford Puma ST shown on FordPass app

ÖSSZEKÖTTETÉSBEN A VILÁGGAL

A Ford Puma ST-t az innovatív FordPass Connect modemmelA fedélzeti modemet a jármű szerelték fel, ami olyan hasznos szolgáltatásokat kínál Önnek és utasainak, mint a 10 eszközt is kiszolgáló 4G LTE WiFiA Wi-Fi hotspot (max. 4G LTE) , vagy az autó navigációs rendszerébe továbbított valós idejű forgalmi adatok. A rendszer műszerfalon felvillanó figyelmeztető jellel tájékoztatja a helyi útakadályokról, baleset esetén pedig automatikus eCallAz eCall az Európai Bizottság hívást kezdeményez, és megadja a segélynyújtók számára a jármű tartózkodási helyét. A FordPass alkalmazás letöltése után további funkciók is elérhetővé válnak, telefonja segítségével például megkeresheti az autóját, vagy távirányítással zárhatja-nyithatja az ajtókat.

Ford Puma ST SYNC3 close up

SYNC 3 – KÉZHASZNÁLAT NÉLKÜL

Az új Ford SYNC 3 zökkenőmentesen működik együtt okostelefonjával, így mindent könnyedén kézben tarthat a telefonhívásoktól és szöveges üzenetektől a zenén át a műholdas navigációig - akár a 8"-os érintőképernyőn keresztül, akár végtelenül egyszerű hangutasításokkal (a hangvezérlés magyar nyelven jelenleg nem elérhető). Az AppLink programmal kezelheti a SYNC rendszerrel kompatibilis alkalmazásokat, az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazással pedig úgy navigálhat okostelefonja funkciói között a SYNC 3 kezdőképernyőjén, mintha csak az okostelefonján tenné.

B&O sound system graphic

ZENE, AHOGY ANNAK SZÓLNIA KELL

Egy zeneszámnak zenei ízléstől függetlenül úgy kell szólnia, ahogy azt az előadó elképzelte. A Ford Puma ST pontosan ezt teszi lehetővé. Hogyan? A B&O segítségével. Ez a prémium minőségű, 575 W-os, 10 hangszórós hangrendszer  a hátsó válaszfalba épített mélysugárzót is tartalmaz, ezzel a Puma ST raktere nem csökken. A B&O hangmérnökei ezt a modern rendszert kifejezetten a Ford Puma ST számára tervezték, fejlesztették és hangolták. Amint bekapcsolja, az utastér koncertteremmé változik, ahol kedvenc zenéit élvezheti.

Ford Puma ST displaying co-pilot graphic

INTELLIGENS VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK

A Ford Co-Pilot360 különböző technológiai megoldások egyesítésével minden eddiginél kényelmesebbé és élvezetesebbé teszi a vezetés élményét. Az Adaptív sebességtartó automatika például képes folyamatosan az elöl haladók tempójához igazítani a jármű utazási sebességét, a rendszer pedig nemcsak felismeri a sebességkorlátozó táblákat, de szükség esetén az előírásoknak megfelelő sebességre le is lassítja az autót.

További információkért kattintson az alábbi linkre