Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ MONDEO > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Okos biztonsági megoldások

Az új Ford Mondeo korszerű rendszerekkel gondoskodik arról, hogy az autóban ülők fokozott biztonságban utazzanak. Az Ütközésmegelőző és a Gyalogosfelismerő rendszer a balesetek megelőzésében játszik fontos szerepet. Más megoldások, például a légzsákkal ellátott hátsó-szélső biztonsági övek pedig esetleges ütközések során nyújtanak fokozott védelmet.

Diffused Silver Ford Mondeo side view with alarm graphic

A gyalogosok védelméért

Az Ütközésmegelőző és Gyalogosfelismerő rendszer az úton, illetve az út közelében található járműveket és gyalogosokat figyeli és hívja fel jelenlétükre a vezető figyelmét. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan lefékezi az autót. Ezt a technológiát a balesetek enyhítése és megelőzése érdekében fejlesztettük ki és 80 km/h-s sebességig használható.

Extra védelem utasainak

A két külső hátsó ülés egy extra biztonsági opcióval igényelhető: ezek a légzsákkal ellátott hátsó biztonsági övek. Egy esetleges ütközés esetén az övek felfújódnak és az ütközési erőt ötször nagyobb testfelületen oszlatják el, mint a hagyományos biztonsági övek. Azzal, hogy ütközéskor csökken az utasok mellkasára nehezedő nyomás és irányíthatóvá válik a fej és nyak mozgása, csökken a sérülés bekövetkezésének a valószínűsége.

A child sitting in the rear listening to music and looking out of a window.
White Ford Mondeo driving through city with glass building behind

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

Aktív fékrendszer Gyalogosfelismerő rendszerrel

Ez a technológia az úton vagy az út közelében található járműveket és gyalogosokat figyeli és hívja fel a vezető figyelmét jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan lefékezi az autót a balesetek enyhítése és megelőzése érdekében. 

White Ford Mondeo in front of zebra crossing with a pedestrian walking across
Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel

Extra teljesítmény vészfékezés esetén

A Vészfék rásegítő arra szolgál, hogy vészhelyzet esetén a jármű elérje a maximális fékezési hatékonyságot. Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és amennyiben szükséges, automatikusan fokozza azt.

Gyorsabb, rövidebb biztonsági fékezés

Baleset során az Elektronikus menetstabilizáló rendszer újratölti a fékrendszert, bezárva minden létező teret a fékek és a lemez között. Ez a technológia az elektronikus fék újratöltése, ami a jármű féktávolságát csökkenti le.

Metallic Ford Mondeo driving on bridge
White Ford Mondeo detail of door handle

Döntse el melyik ajtót szeretné kinyitni vagy bezárni

A Mondeo biztonságos, távolról vezérelt, központi ajtózáró rendszerrel rendelkezik: ezzel a technológiával Ön dönti el, hogy melyik ajtót szeretné kinyitni, és melyiket zárva tartani. Ezen kívül a vezetőülésnél található gombbal is irányíthatja az összes további ajtót. 

Top