Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ KUGA > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezetési élmény

Elegáns stílus és erőteljes SUV képességek. Az új Kuga Adaptív sebességtartó automatikája, Összkerékhajtása és Választható vezetési üzemmódjai lehetővé teszik, hogy Ön a vezetési élményt bármilyen útviszonyon kiélvezhesse.

All New Red Ford Kuga driving on bridge above water

Csúcsforgalomban is kényelmesen közlekedhet

A Stop and go automatikával és az intelligens Adaptív sebességtartó automatikával beállítható a kívánt utazási sebesség és követési távolság. Ha a forgalom lassulása miatt a beállított sebesség már nem tartható, akkor az új Kuga a megadott távolságból követi az elől haladó járművet, sőt adott esetben meg is áll. Amint az útszakasz szabaddá válik, a rendszer a korábban beállított sebességre gyorsítja fel a járművet. A funkció rendkívül hasznos a megállásokkal és elindulásokkal tarkított városi közlekedés során. A fentiek mellett az új Kugában még Sávtartó automatika is található, ami az autópályákon megkönnyíti a sávközépen közlekedést, így a hosszú utazások még élvezetesebbé válnak.

Mindent lát, amire szüksége van

A Szélvédőre vetített kijelző a vezető látóterében jeleníti meg a  legfontosabb információkat, így Ön mindig az úton tarthatja a szemét. A polarizált napszemüvegekkel is jól látható, tiszta és világos képen a rendszer az Ön által beállított információkat jeleníti meg, legyen az a jármű sebessége, a műholdas navigáció, a Sebességtartó automatika értesítései, vagy éppen a Táblafelismerő rendszer adatai.

All new Ford Kuga interior with head up display close up
All New red Ford Kuga close crop o front LED headlights

A kanyarokat is bevilágító fényszóró

A Kuga Adaptív fényszóróvezérlő rendszere kiváló fényviszonyokat teremt a legkülönbözőbb körülmények között is. A látványos megjelenésű, LED-es fényszórók speciális kameratechnológiával figyelik a jármű előtti útszakaszt, és a körülményeknek megfelelően módosítják a fényszórók beállításait. 

A prediktív kanyarvilágítás a sávjelzők változása alapján észleli és világítja be Ön előtt a kanyarokat. A táblafelismerésen alapuló fényszóróvezérlés felismeri a körforgalmat- vagy kötelező elsőbbségadást jelző táblát és az útviszonyoknak megfelelően módosítja a fényszórót. Vakításmentes távolsági fényszóró a maximális látótávolsághoz állítja be a fényszórók világítási szögeit, a frontkamera pedig segít megelőzni a többi vezető elvakítását.

Top