Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ ECOSPORT > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Az elismert és kiváló 1,0 literes Ford EcoBoost benzinmotor a tökéletes példa arra, hogy milyen magas szintre jutott a motortechnológia. Az erő, a teljesítmény és az alacsony károsanyag-kibocsátás ideális egyensúlyának biztosítására tervezett EcoBoost a jövő motorja, ami szerencsére már ma is elérhető.

Ford EcoSport EcoBoost Engine of the Year 2017

Hozza ki a legtöbbet a motorjából!

A forradalmi 1 literes, 3 hengeres Ford EcoBoost benzinmotor a Nemzetközi Év MotorjaTooltip cím hatszoros díjazottja. Talán nem véletlenül! Mind a 100, 120, és a 140 LE-s változatban megtalálhatja ugyanazt a lenyűgöző teljesítményt, amit egy hagyományos 1,6 l-s motortól elvárhat, de mindezt gazdaságosabban, kisebb széndioxid-kibocsátással. Elsőkerék-hajtás esetén az adatok 4,7l és 123 g/km, míg összkerékhajtás esetén 5,4l és 140 g/km.

Feljett dízelmotor

Az 1,5 literes Ford EcoBlue egy vadonatúj dízelmotor, mely az új Fiesta után, az új Ecosportot is hajtja. Négyhengeres, turbófeltöltéses üzemanyag-befecskendezésű technológiájának köszönhetően 125 LE-s teljesítményre képes. A motor csendes, kifinomult és kimondottan üzemanyag-takarékos: 4,6 litert fogyaszt 100 km-en. Ráadásul a széndioxid-kibocsátása is figyelemre méltóan alacsony: akár 119 g/km-es is lehet.

Alacsonyabb fogyasztás Auto Start-Stop indítórendszerrel

Ez a technológia automatikusan leállítja a jármű motorját közlekedési lámpánál vagy dugóban történő várakozás esetén (míg az olyan az alapvető funkciók, mint a fényszórók, a klímaberendezés, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása továbbra is biztosított). Ha ismét lehet haladni, csak nyomja le a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak nyomja le a gázpedált, és a motor beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer különösen városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

New EcoSport Interior Trip Computer

Alapvető utazási információk

A Fedélzeti számítógép hasznos adatokkal és számokkal szolgál a megtett útról, az üzemanyag-fogyasztásról, a sebességről és a külső hőmérsékletről. Mutatja a tank kiürüléséig megtehető becsült távolságot, vagyis hogy nagyjából mekkora távolságot tehet még meg a tankban maradt üzemanyaggal. Ez főként hosszabb utazások alkalmával hasznos, vagy ha tudja, hogy valami távoli félreeső helyen található a célállomás.

A legszigorúbb előírásoknak is megfelelő motorok

Bármelyiket is választja az EcoSport motorkínálatából, jó, ha tudja, hogy mindegyik megfelel a szigorú Euro 6 károsanyag-kibocsátási előírásoknak. Ez benzinmotorok esetén azt jelenti, hogy a szénmonoxid kibocsátása kevesebb mint 1,0 g/km, a szénhidrogén 0,10 g/km, a nitrogén-oxid 0,06 g/km, a részecskekibocsátása pedig 0,005 g/km alatt marad.

New Blue Ford EcoSport driving
Top