Home > Személyautók és Személyszállítók > MONDEO > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Okos biztonsági megoldások

A Ford Mondeo korszerű rendszerekkel gondoskodik arról, hogy az autóban ülők fokozott biztonságban utazzanak. Az Ütközésmegelőző és a Gyalogosfelismerő rendszer a balesetek megelőzésében játszik fontos szerepet. Más megoldások, például a légzsákkal ellátott hátsó-szélső biztonsági övek pedig esetleges ütközések során nyújtanak fokozott védelmet.

Diffused Silver Ford Mondeo side view with alarm graphic

A gyalogosok védelméért

Az Ütközésmegelőző és Gyalogosfelismerő rendszer az úton, illetve az út közelében található járműveket és gyalogosokat figyeli és hívja fel jelenlétükre a vezető figyelmét. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan lefékezi az autót. Ezt a technológiát a balesetek enyhítése és megelőzése érdekében fejlesztettük ki és 80 km/h-s sebességig használható.

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

White Ford Mondeo driving through city with glass building behind
White Ford Mondeo in front of zebra crossing with a pedestrian walking across

Aktív fékrendszer Gyalogosfelismerő rendszerrel

Ez a technológia az úton vagy az út közelében található járműveket és gyalogosokat figyeli és hívja fel a vezető figyelmét jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan lefékezi az autót a balesetek enyhítése és megelőzése érdekében. 

Extra teljesítmény vészfékezés esetén

A Vészfék rásegítő arra szolgál, hogy vészhelyzet esetén a jármű elérje a maximális fékezési hatékonyságot. Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és amennyiben szükséges, automatikusan fokozza azt.

Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel
Metallic Ford Mondeo driving on bridge

Gyorsabb, rövidebb biztonsági fékezés

Baleset során az Elektronikus menetstabilizáló rendszer újratölti a fékrendszert, bezárva minden létező teret a fékek és a lemez között. Ez a technológia az elektronikus fék újratöltése, ami a jármű féktávolságát csökkenti le.

Válassza ki, melyik ajtót szeretné bezárni vagy kinyitni

A Ford Mondeo távirányítós központi zárral rendelkezik, ami minden eddiginél nagyobb biztonságot kínál. Segítségével egyenként is működtetheti a zárakat, így egy ajtó kinyitása esetén a többi biztonságosan zárva maradhat egészen addig, amíg Ön a bal első ajtónál aktivál egy kapcsolót. Ugyanez a kapcsoló vezérli a jármű összes ajtajának zárását és nyitását. A nagyobb biztonság érdekében a rendszer értesítést küld a FordPass mobilalkalmazásra is, így ön bárhol is tartózkodik, értesül arról, ha az autó riasztója bekapcsolt. A SecuriAlert üzemmódban pedig minden illetéktelen hozzáférési kísérletről értesíti a rendszer – történjen az akár lopott, akár másolt kulccsal.

White Ford Mondeo detail of door handle
Top