Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ KUGA > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezetési élmény

Elegáns stílus és erőteljes SUV képességek. Az új Kuga Adaptív sebességtartó automatikája, Összkerékhajtása és Választható vezetési üzemmódjai lehetővé teszik, hogy Ön a vezetési élményt bármilyen útviszonyon kiélvezhesse.

Intelligens vezetéstámogató rendszerek

A Ford Co-Pilot 360 számos fejlett műszaki megoldással teszi a vezetést még kényelmesebbé és élvezetesebbé. Az Adaptív sebességtartó automatika az Ön előtt haladó járműhöz igazodva automatikusan szabályozza a sebességet. Képes továbbá felismerni a sebességkorlátozó táblák jelzéseit, és azok alapján módosítani az automatikusan beállított sebességet. A Sávtartó automatika az útburkolati jeleket figyelve segíti a kormányzást, hogy a jármű mindig a sáv közepén haladjon.

Egy fejlett rendszer, mely segíti a sávtartást

A Sávtartó automatika a frontkamera segítségével érzékeli az akaratlan sávelhagyást, és a Sávtartási segítség finom kormányrásegítéssel tereli vissza a járművet a megfelelő sávba. Ha a kerék a terelővonalhoz vagy az út széléhez ér, a rendszer a kormány rezegtetésével és vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. A funkció 64 km/h alatt önműködően kikapcsol, de természetesen manuálisan is deaktiválható.

All New Red Ford Kuga interior showing park assist

…de a Kuga le is parkol Ön helyett

Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. A továbbfejlesztett Aktív ki-/beparkolást segítő automatikával azonban ez minden eddiginél egyszerűbbé vált. Az automata váltós modelleknél elérhető rendszer először azonosítja a megfelelő parkolóhelyet, majd automatikusan a helyére kormányozza a járművet. A rendszer nemcsak a leparkolásban, de a kiállásban is segít, miközben Önnek sem a kormányt, sem a pedálokat nem kell kezelnie, hiszen az autója az egész parkolást egyetlen gombnyomásra elvégzi Ön helyett.

Minden táblát észrevesz

A Táblafelismerő rendszer képes azonosítani az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. Az aktuális sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése minden esetben megjelenik a műszerfalon.

All New red Ford Kuga showing traffic sign recognition
All New red Ford Kuga close crop o front LED headlights

A kanyarokat is bevilágító fényszóró

A Kuga Adaptív fényszóróvezérlése kiváló fényviszonyokat teremt a legkülönbözőbb körülmények között is. A látványos megjelenésű, LED-es fényszórók speciális kameratechnológiával figyelik a jármű előtti útszakaszt, és a helyzetnek megfelelően módosítják a fényszórók beállításait, beleértve a közelgő útkanyarokat és körforgalmakat is. A Vakításmentes távolsági fényszóró a maximális látótávolsághoz állítja be a fényszórók világítási szögeit anélkül, hogy elvakítaná a szembejövő autók vezetőit.

Mindent lát, amire szüksége van

A Szélvédőre vetített kijelző a vezető látóterében jeleníti meg a  legfontosabb információkat, így Ön mindig az úton tarthatja a szemét. A polarizált napszemüvegekkel is jól látható, tiszta és világos képen a rendszer az Ön által beállított információkat jeleníti meg, legyen az a jármű sebessége, a műholdas navigáció, a Sebességtartó automatika értesítései, vagy éppen a Táblafelismerő rendszer adatai.

All new Ford Kuga interior with head up display close up
All New Red Ford Kuga interior showing parking distance sensors

Parkolóradar a nyugodtabb parkolásért

Az Első és hátsó parkolóradar a jármű előtti és mögötti tereptárgyak gépkocsitól mért távolságának meghatározásában segít. A radar akadály észlelésekor a távolság csökkenésével egyre erősödő, audiovizuális jelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

Többet láthat, mint eddig

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán szenzorokkal pásztázza a jármű holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a visszapillantó tükrökben diszkrét fényjelzésekkel hívja fel rá a vezető figyelmét. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer részeként működik. Ha a jármű olyan helyről tolat ki, ahonnan a keresztirányú forgalom csak korlátozottan látható, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

All new Ford Kuga showing blind spot information system
All New Red Ford Kuga interior showing hill start assist

Magabiztos indulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló funkció induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer a féknyomás 2,5 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer síkos felületen történő megálláskor és induláskor is hasznos.

Mutatja a helyes irányt

A Rossz irányra figyelmeztető rendszer az előre néző kamera és a navigációs rendszer információi alapján érzékeli, ha a jármű a menetiránnyal szemben halad. A rendszer ilyenkor jól látható és hallható jelzésekkel riasztja a vezetőt, hogy az időben megállhasson, és intézkedhessen.

All new Ford Kuga interior close crop on dashboard showing wrong way alert
Top